fbpx

10 retete rapide de dulciuri

de

Care femeie poate rezista ispitei de a gusta un strop dintr-o briosa cu ciocolata sau o savuroasa spuma de capsuni cu frisca? RevistaTango.ro iti ofera zece retete de dulciuri delicioase, ce se pregatesc rapid si iti vor inveseli, cu siguranta, serile friguroase din miez de iarna.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

CLICK AICI pentru a te abona gratuit la newsletter-ul bisaptamanal al revistei Tango!

Spuma de capsuni si frisca

Ingrediente (pentru doua portii):

O mana de capsuni (se pot folosi si capsuni congelate)
Un albus de ou
Trei lingurite de zahar
Doua linguri de lapte dulce
Frisca

Preparare:

Prima data se pun in blender albusul de ou si zaharul, se amesteca spuma, apoi se adauga capsunile, laptele si frisca. Pentru o consistenta mai tare, se poate tine la frigider o ora, in cupe, inainte de servire. Cupele cu spuma de capsuni se pot decora cu felii de capsuni proaspete.

Briose cu ciocolata neagra

Ingrediente:

O ceasca de faina
O ceasca de zahar
2 oua
25 de grame de unt
O lingura de cacao
Zahar vanilat
Praf de copt
Cateva patratele de ciocolata neagra

Preparare:

Se amesteca toate ingredientele in blender, apoi se adauga compozitia in formele speciale de briose, pana la jumatatea formei. Adaugam in fiecare forma de briosa cate o jumatate de patratica de ciocolata neagra, apoi umplem formele cu restul compozitiei. Se dau la cuptor timp de 15-20 de minute, apoi se pot servi cu zahar pudra.

Clatite cu banane

Ingrediente:

Pentru aluat:

O cana de lapte
Doua oua
Una-doua cani de faina (se adauga faina pana cand se face un aluat de consistenta smantanii)
Un praf de sare

Pentru umplutura:

O banana
Zahar vanilat

Preparare:

Amesteca ingredientele pana cand compozitia devine omogena, incalzeste tigaia, adauga un strop de ulei si pregateste clatitele. Separat, paseaza banana si presara deasupra putin zahar vanilat, apoi umple fiecare clatita cu aceasta mixtura. Pentru un gust si mai savuros, poti adauga putin sirop de ciocolata sau vanilie sau frisca.

Tarta cu mere la cuptorul cu microunde
 
Ingrediente:

O cana de faina
Jumatate de cana de zahar
Doua oua
O cana de lapte dulce
Putin unt topit sau ulei vegetal
Coaja de la o lamaie
Praf de copt
4 mere medii

Preparare:

Se dau merele pe razatoare si, separat, se amesteca toate celelalte ingrediente. Se amesteca apoi merele si compozitia pana cand devin omogene, se pune totul intr-o forma de tarta si se pune la cuptorul cu microunde pana este gata (5 minute) – se poate verifica cu o furculita daca aluatul este copt in intregime.

Cornulete cu nuca

Ingrediente:

250 gr. faina
Doua pachete de unt
O cana de nuci prajite usor si rasnite
Zahar pudra vanilat
Un praf de sare
Esenta de migdale

Preparare:

Prima data, se amesteca zaharul pudra vanilat cu untul, pana se formeaza o pasta omogena, apoi se adauga restul ingredientelor si se framanta bine (eventual, in robotul de bucatarie). Aluatul se lasa un pic la rece, timp in care se preincalzeste cuptorul la 180 grade. Se formeaza cornulete de dimensiuni mici sau medii din aluat, apoi se dau la cuptor un sfert de ora. Se pot servi pudrati cu zahar.

Negresa insiropata

Ingrediente:

Pentru aluat:

Un ou
O cana de zahar
O jumatate de cana ulei
O cana de lapte dulce
Doua cani de faina
O lingura de bicarbonat de sodiu
Trei linguri cacao
Una-doua linguri de mere date pe razatoare sau de gem

Pentru sirop:

Sapte linguri de zahar
Apa
Esenta de rom sau migdale

Preparare:

Se amesteca bine oul cu zaharul, apoi se adauga uleiul, laptele si fructele (sau gemul) si se amesteca timp de 5 minute. Dupa aceea, se adauga faina, cacao si bicarbonat de sodiu stins cu otet si se amesteca pana cand compozitia devine omogena. Aluatul se toarna intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute – puteti verifica daca aluatul este copt cu o furculita.

Siropul se prepara pe foc mic, pana cand zaharul s-a topit complet. La sfarsit, se inteapa negresa cu furculita si se toarna siropul. Se lasa la rece un pic, apoi poate fi servita, eventual cu fulgi de nuca de cocos deasupra.


Chec cu pere


Ingrediente:

Trei pere curatate si feliate
Trei oua
Un pachet de unt
100 gr. de zahar caramelizat
Zahar vanilat
150 gr. de faina
Praf de copt
Esenta de rom

Preparare:

Se tapeteaza forma de chec cu faina sau hartie de copt, apoi se asaza feliile de para pe fundul si pe peretii formei. Pe fiecare felie de para se pune un pic de unt, un strop de zahar si o picatura de esenta de rom.

Separat, se caramelizeaza zaharul (se da la foc mic pana devine maro, apoi se adauga un pic de apa si astepti sa se topeasca complet). Se amesteca toate ingredientele, inclusiv zaharul caramelizat, in blender sau cu mixerul. Se pune compozitia in tava si se pune la cuptor 30-40 de minute.

Desert cu mere coapte la cuptorul cu microunde

Ingrediente:

Trei mere medii curatate si date pe razatoare
Cinci linguri de zahar
Scortisoara
Un pumn de stafide

Preparare:

Zaharul se dizolva in putina apa calda, apoi se amesteca cu merele curatate si date pe razatoare, cu scortisoara si stafidele. Intreaga compozitie se pune la cuptorul cu microunde timp de 3 minute, iar desertul se serveste cald.

Gris cu lapte si gem

Ingrediente:

O cana de gris
Un litru de lapte
Sase linguri de zahar
Gem, dulceata sau marmelada
Esenta de vanilie
Un praf de sare

Preparare:

Se pun la fiert toate ingredientele, mai putin grisul si gemul si se asteapta sa dea in primul clocot. Se adauga grisul, amestecand pentru a nu se face cocoloase, se lasa pe foc 15 minute, dupa care se pune intr-un castron umezit in prealabil cu putina apa. Se pune la congelator 5 minute, apoi se serveste cu gem sau dulceata.

Scoici (paste) cu lapte

Ingrediente:

100 gr. paste in forma de scoici
500 ml. de lapte
Esenta de vanilie
Trei linguri de zahar brun

Preparare:

Se da laptele in clocot, apoi se adauga scoicile si se lasa la fiert pana cand se umfla si se inmoaie. Spre sfarsit, se adauga zaharul si esenta de vanilie. Se pot servi cu dulceata de gutui sau coacaze.

Daca ti-a placut acest articol, citeste si:

15 retete rapide de post

Terapia cu muraturi

Dr. MIHAELA BILIC: Manechin te nasti, NU te faci!

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Retete si diete

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.