fbpx

25.000 de lei donati micuților din Spitalul Marie Curie în campania Sun Plaza

de

În perioada 16 decembrie 2015 – 31 ianuarie 2016, Sun Plaza Shopping Center, în parteneriat cu Fundația HOSPICE Casa Speranței, a adus zâmbete pe chipurile copiilor de la spitalul Marie Curie din București. Zeci de micuți au fost încântați de spectacolul de colinde oferit din inimă, în prima zi a campaniei de către tenorul Vlad Miriță si baritonul Iordache Basalic, și inveseliti de trucurile hazlii ale Magicianului Teo.

În plus, Sun Plaza a donat sute de materiale necesare pentru îngrijirea copiilor internați la „Marie Curie”, dar și pentru ca timpul petrecut de aceștia și de părinții lor în spital să treacă mai ușor: scutece și cereale, pijamale, cărți de povești, păpuși, pachete Lego, jucării de pluș, cărți de colorat, dar și pixuri și creioane colorate.

Campania „Împreună dăruim aripi de bucurie” a continuat timp de o lună si jumătate în cadrul Sun Plaza, unde a fost amenajat un spatiu special pentru donații în bani. Astfel, persoanele care au fost impresionate de povestea micuților de la spitalul Marie Curie au putut susține inițiativa umanitară și afla mai multe informații despre secțiile spitalului și despre modul în care se pot implica.

HOSPICE Casa Speranței derulează un proiect împreună cu Spitalul Marie Curie pentru îmbunătățirea calității vieții copiilor internați în această instituție printr-un serviciu complex mobil de îngrijire paliativă pediatrică. Obiectivele proiectului sunt acordarea de sprijin medical, psiho-emoțional și social copiilor cu boli incurabile internați la Marie Curie și sprijinirea familiilor pentru a face față provocărilor complexe asociate cu boala incurabilă. Îngrijirea oferită de HOSPICE este complementară celei primite în spital, o parte din copii fiind preluați ulterior și în celelalte servicii ale organizației (îngrijire la domiciliu, centru de zi, școala HOSPICE).

Donațiile au putut fi făcute și direct către Fundația HOSPICE Casa Speranței, în contul RO49BPOS85202606441RON01.

Alături de Sun Plaza și Fundația HOSPICE Casa Speranței, au dăruit aripi de bucurie alte cateva mii de oameni călăuziți de dorința nobilă de a aduce zâmbete și speranță pe chipurile micuților pacienți. Ca urmarea a acestui parteneriat, în perioada 18 decembrie 2015 – 31 ianuarie 2016, a fost donată suma totală de 25,000 de lei, sumă care acoperă costul a 425 de vizite de îngrijire la copiii internați în Spitalul Marie Curie din Capitală, efectuate de personalul HOSPICE

 

Sun Plaza Shopping Center, aflat în sudul capitalei, este un proiect dezvoltat şi deţinut de S IMMO AG, listată la Bursa din Viena, fiind cea mai veche companie de investiţii imobiliare din Austria. În prezent proiectul este administrat de CBRE România. Deschis în februarie 2010, Centrul Comercial Sun Plaza oferă peste 140 de magazine internaţionale şi locale precum: Cora, Leroy Merlin, H&M, Zara, C&A, BebeTei, Musette, Humanic, Koton, Imaginarium, opţiuni de divertisment asigurate de complexul cinematografic Cinema City ce deţine 15 ecrane, o zona dedicată pentru bowling, o terasă de vară aflată la înălţime şi numeroase restaurante cu bucătărie variată.

Sun Plaza deţine o suprafaţă închiriabilă de 81,000 m2 şi peste 210.000 de m2 suprafaţă construită. Centrul are o capacitate de 2,000 de locuri de parcare gratuite şi dispune de o legătură excelentă la sistemul de transport public cu acces direct la reţeaua de metrouri, autobuze şi tramvaie. Legătura cu staţia de metrou Piaţa Sudului se face printr-un pasaj subteran cu o ofertă comercială diversificată.

 

 

HOSPICE Casa Speranței:

HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundație din țară, care oferă gratuit servicii specializate de acest tip.

Organizația își desfășoară activitatea în Brașov și București, îngrijind copii și adulți diagnosticați cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere.

HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie.

 

 

 

 

Spitalul Marie Curie:

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “M. S. Curie” este o instituţie de interes public naţional, în domeniul public al statului, în administrarea şi subordinea Ministerului Sănătăţii, având ca obiect de activitate asistenţa medicală, cercetarea ştiinţifică şi învăţământul medical de specialitate, o bogată tradiţie recunoscută pe plan naţional şi internaţional şi un personal universitar de înaltă ţinută ştiinţifică. Misiunea sa este de a oferi servicii de sănătate specifice care să rezolve problemele de sănătate ale pacienţilor în cel mai bun şi eficient mod posibil. Spitalul este o donaţie a statului polonez pentru copiii din România, construit de firma poloneză BUDIMEX . Funcționează din anul 1984. Obiectul de activitate al Spitalului, este asistenţă medicală de specialitate pentru copii, cu adresabilitate întregii populaţii a ţării, asigurând prin personalul său înalt calificat în servicii de urgenţă; servicii curative; servicii profilactice.

Obiectul de activitate cuprinde şi învăţământul medical universitar, cercetarea stiintifică medicală. Din punct de vedere al cercetării-dezvoltării, unitatea este angrenată în studii de interes national si internațional.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.