fbpx

5 continente, 5 anotimpuri, 5 mirese într-o singură colecție: Kumbaya by Liza Panait

de
Prezentarea colectiei KUMBAYA apartinand creatoarei Liza Panait.

Pe 13 noiembrie 2017, la Palatul Bragadiru, locul în care Liza Panait şi creaţiile ei superbe ne-au dat întâlnire şi la prezentarea ultimelor sale colecţii, am avut din nou prilejul de a redescoperi emoţia autentică adunată într-un şir de creaţii vestimentare originale, al căror mesaj vine să ne aducă din nou în suflet frumuseţea: mesajul de a uniţi, de a ne regăsi, împreună, umanitatea, bunătatea, liniştea, puterea de a merge mai departe, prin credinţă, prin stăruinţă, prin speranţă şi, mai ales, prin iubire. Kumbaya, my Lord….

Rădăcini pentru speranţă

Ca prim pas al unui proiect amplu intitulat Rdăcini, pe care Liza Panait îl va desfășura pe toată durata anului viitor, colecția de final de 2017, KUMBAYA, este inspirată din frumusețea și din motivele tradiționale ale tuturor celor cinci continente. Din miezul bătrânului continent și până în îndepărtata Australie, motivele, decorațiunile și imprimeurile trec prin Asia, Africa și America, se schimbă, arătându-și specificul și, până la urmă, se regăsesc unul în celălalt, demonstrând cât de mult semănăm unii cu alții, chiar dacă avem culoarea pielii diferită. Sufletul și frumusețea nu au culoare, iar rădăcinile umanității noastre sunt comune și răspândite până în miezul de foc al planetei pe care locuim și până în adâncul sufletului universal.

Colecția Lizei Panait nu este cantonată într-un singur anotimp și nu propune doar haine de toamnă sau de iarnă, ci are deschidere către întreaga lume și către toate anotimpurile pământului. Aici vine iarna, dar în alt continent se apropie vara, iar hainele propuse de creatoare s-au eliberat de ritmicitatea rigidă a calendarelor și oferă o frumusețe care poate fi aleasă în orice moment al anului. În KUMBAYA sunt ținute de seară și ținute de primăvară, propuneri pentru anotimpul rece și pentru sărbătorile splendide care ne înfrigurează sau ne încălzesc inima cu emoție și cu bucurie, iar spectacolul este un profund omagiu adus umanității și spiritualității din noi. „Am simțit că trăim acum un moment special, un moment greu, în care avem nevoie să fim uniți pentru a rezista încercărilor vieții. Străbatem o perioadă în care, mai mult ca niciodată, trebuie să ne așezăm cu toții, indiferent de continentul în care ne-am născut, indiferent de rasă, de religie, de culturile din care facem parte, sub aceeași credință a binelui și a frumuseții. Acesta este mesajul colecției KUMBAYA” ne-a declarat Liza Panait în zilele ultimelor pregătiri pentru marele eveniment din 13 noiembrie.

Ținutele din colecția KUMBAYA sunt complet accesorizate cu poșete și bijuterii speciale, toate aparținând aceleiași creatoare, Liza Panait. Hainele și accesoriile prezintă elemente specifice ale celor cinci continente, dar așezate sub linia unificatoare a modei anilor ́40- ́50. Fuste ample, în cute sau cloche, până la genunchi sau lungi, cambrate în partea de sus, cu mâneci ample, chimono, cu jachete care fie urmăresc linia corpului, fie sunt lejere, fuste drepte, conice, sau pantaloni din denim… Materialele sunt cu toate extrem de speciale și de o calitate excepțională: stofe, cojoc, blăniță cu paiete, catifea, catifea de mătase imprimată, tricot de lână, tricot de bumbac, tricotaje manuale, mătase, materiale pictate sau brodate manual, broderii împâslite, voal cu catifea… Toate au calitatea de a fi prietenoase și tandre, elegante și plăcute la atingere, strălucitoare, dar discrete deopotrivă, într-o îmbinare de calități pe care Liza Panait a știut s-o găsească în felul ei unic, original, autentic și respectuos față de frumusețea lumii și măreția creației.
Kumbaya, cântecul pe care Joan Baez, cu vocea ei fără seamăn pe lume, l-a preschimbat într-un adevărat imn al mișcării hippie și al folkului universal, este cel mai bun mesaj de unire a oamenilor sub lumina credinței în bine. „Kum Ba Yah, ca formă specifică de pronunție a chemării Come by Here, este o imprecație adresată către o divinitate universală, este un mesaj care, pornind de la chemarea Domnului pentru cei aflați în nevoia acestei ocrotiri, cuprinde în el renașterea încrederii că totul va fi bine, prin unire, prin iubire. Cântecul s-a cântat în mai multe versiuni, Joan Baez l-a preluat și l-a făcut extrem de cunoscut și eu cred că orice spirit liber s-a regăsit și se regăsește în el”, ne-a mai povestit Viorel Panait, directorul artistic al evenimentelor atât de speciale așezate sub marca Liza Panait.
Pe 13 noiembrie 2017, la Palatul Bragadiru, frumusețea și iubirea s-au adunat în KUMBAYA by Liza Panait, iar colecția, într-o desfășurare de forțe și de frumusețe fără precedent, a avut cinci mirese, ca simboluri ale celor cinci continente.

Florile (atât pentru decorațiuni, cât și pentru buchetele mireselor) au fost asigurate de Florăria Florens. Make-up-ul spectaculos al manechinelor a fost realizat de Jana Ceban, Andreea Tudor si Beauty Make up Artistry cu produse SLA , iar hair styling-ul de Helen Studio by Elena Oseacă. Sponsori și parteneri: Flormar, Xlear, Domeniile Urlați, Cocor, Pro Estetica, Bali Spa, Koon, Smart FM, Ada Dental Center, NEI divizia de Securitate, NEI Holding, Marbo Trade Systems, revista Tango-Marea Dragoste, Sorin Ioniță Photography. 

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Moda

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.