ABSTRACT by Cristina Grama

de

In miez de vara, la galeria Galateca, expozitia Cristinei Grama, realizata pornind de la tablourile pictoritei Georgeta Constantinescu, a adus un aer racoros, curat si abstract peste Bucurestiul torid. Vernisajul expozitiei a prilejuit un moment artistic emotionant, in care viata si arta s-au impletit perfect.

“Lucrarile artistei Geta Constantinescu au nascut in mine o viziune complexa si emotionanta: in fiecare dintre tablourile ei am vazut o lume, am descoperit o lupta, am recunoscut un suflet aflat in cautarea adevaratei identitati. Si, ce este mai important, mi-am dat seama ca aceasta viziune poate fi valabila pentru fiecare dintre noi.
Exista in fiecare lucrare un personaj care, pana la un moment dat, pana la o razvratire de culoare, de forma sau de dimensiune temporala, a trait fericit si senin, fara sa se preocupe de nimic din ceea ce exista in afara lumii sale. Calatoria incepe in momentul in care descopera ca exista – aproape, la o aruncatura de suflet, la doar cativa pasi de dans – si alte universuri, si alte suflete, si alte lupte. Cine ar putea rezista tentatiei de a descoperi ce este in lumile de alaturi?
In personajele din Abstract, dar si in fiecare dintre noi, exista dorinta de a evada din lumea in care totul este calm, asezat si cunoscut, ispita de a porni, ca in Tinerete fara batranete si viata fara de moarte, intr-o calatorie initiatica la capatul careia speram sa gasim alte eternitati, alte nimicuri, alte reguli, alte culori, alte forme mai frumoase sau doar mai noi, necunoscute inca, deci mai atragatoare. Dar, de cele mai multe ori, cu cat ne indepartam mai mult de punctul de plecare, cu atat mai bine intelegem ca rostul nostru e, totusi, in locul in care ne sunt radacinile – culorile, formele, trairile primordiale.
Evadarea din propria lume aduce cu sine descoperiri si experiente valoroase sau chiar fericirea: e minunat sa nu fii singur, dar numai daca izbutesti sa nu te risipesti in cautari. Bucuria e sa pleci si sa te intorci. Acasa si la tine insuti. Sa ramai tu, cel autentic. Pentru ca fericirea e inauntrul nostru.
Am incercat sa transpun pentru voi aceasta viziune inspirata de lumile din tablourile Getei Constantinescu. De la aceste lumi a pornit totul. Si, ca in orice calatorie autentica, la ele revenim, dar, cu siguranta, le vom privi si cuprinde cu alta privire la intoarcere” a declarat Cristina Grama.


Abstract este un moment artistic realizat de Cristina Grama ?i Echipa Fason in colaborare cu artistul plastic Georgeta Constantinescu, la Galeria de Arta Contemporana Galateca.

EVENT CONCEPT: Cristina Grama

FOTOGRAF: Christina Christina Oné / Christina One Photography

COSTUME : Cristina Grama

HAIR STYLING:

Cristina Grama
Adina Barbu
Claudiu Chirita
Roxana Nicula
Bogdan Maris
Monalisa Cristache
Robert Mustatea

MAKE-UP:
Inna Lupu

 

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *