fbpx

Alimentația sănătoasă hrănește fericirea

de

Zi de zi vrei să te bucuri de viață, de primăvară, de lucrurile mici care îți aduc zâmbetul pe buze. Dar de câte ori te gândești cum vei fi tu peste 30 de ani? Crezi că vei fi la fel de energică, binedispusă, că te vei bucura de o sănătate mulţumitoare? Indiferent de răspuns, începe chiar de azi să ai grijă de sănătatea ta.

Dacă adopți de acum obiceiuri alimentare sănătoase (şi renunţi la cele nesănătoase), atunci ai mai multe șanse să te bucuri de o stare de bine fizică și emoțională până la o vârstă avansată. Activia te ajută să ai un stil de viață sănătos pe termen lung și lansează un nou produs: Activia Cereale Integrale cu Nuci și Ovăz.

Cerealele integrale păstrează învelișul bobului bogat în fibre, vitamine și minerale, iar nucile aduc un plus de nutrienți benefici pentru organism: fibre, acid folic, vitamine din grupul B, fier, magneziu, fosfor, zinc, oligoelemente precum cuprul și manganul. Totodată, fiecare pahar de iaurt Activia conține mai mult de 4 miliarde de fermenți Bifidus Actiregularis, în plus față de fermenții obișnuiți din iaurt. Studiile clinice au demonstrat în mod repetat că bacteriile Bifidus Actiregularis reușesc să traverseze bariera gastrică acidă și ajung vii în flora intestinală, în cantități mari. Toți acești fermenți activi din iaurt contribuie la menținerea sau refacerea florei intestinale, al cărei echilibru este extrem de important pentru sănătatea organismului.

,,Pentru a nu ne trezi îmbătrâniți prematur, obosiți, lipsiți de energie și cu probleme grave de sănătate este esențial să avem o alimentație echilibrată. Este dovedit că alimente precum fructele, legumele și iaurtul cu probiotice se situează în topul ierarhiei unei alimentații sănătoase din punctul de vedere al aportului de nutrienți esențiali, cu un număr redus de calorii.

Recomand consumul de iaurt probiotic Activia cu cereale integrale la micul dejun sau peste zi – ca gustare, nu doar ca specialist, dar și pentru că am simțit personal beneficiile acestui iaurt probiotic, de-a lungul multor ani de când sunt consumator” declară prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, membru de onoare al Academiei Române.

Studii recente* pun în evidenţă relaţia dintre consumul anumitor alimente şi controlul stresului. De exemplu, consumul zilnic de iaurt probiotic Activia influențează pozitiv activitatea unor regiuni ale creierului. Practic, femeile care au consumat zilnic iaurt probiotic Activia cu Bifidus Actiregularis au reacționat mai puţin la emoțiile negative, gestionând mai bine stresul.

,,Depinde doar de noi cum ne organizăm și ne trăim viața pentru a ne bucura de vigoare și la vârste avansate. Un stil alimentar corect, în care consumul zilnic de iaurt este o componentă de dorit, hrănește întregul organism, inclusiv creierul, și susține longevitatea activă. Iaurtul, cerealele integrale, nucile, fructele conțin principii nutritive necesare bunei funcționări a creierului și proceselor psihice” declară dr. Ioana Mîndruță, medic primar neurolog.

De ce alimentația ne influențează atât de mult viața și fericirea pe termen lung? Simplu: sistemul nostru digestiv are propriul său sistem nervos, cel numit enteric, format din circa 100 de milioane de neuroni. Sistemul nervos enteric comunică bidirecţional cu creierul, de aceea starea de bine digestiv este foarte importantă pentru binele general, inclusiv emoţional. În plus, tubul digestiv produce circa 95% din serotonina din organism, cunoscută şi sub numele de „hormonul fericirii”. Ca urmare, dacă mănânci echilibrat şi incluzi în dietă iaurtul probiotic Activia, ai toate șansele de a fi mai liniștită, mai fericită și mai sănătoasă.

În urma unei evaluări nutriționale complexe a tuturor iaurturilor din gama Activia, Societatea de Nutriție din România recomandă consumul zilnic de iaurt probiotic Activia, ca parte a unei alimentaţii echilibrate.

Pentru mai multe informații interesante despre cum îți poți menține starea de bine pe tot parcursul vieții, Activia te invită în comunitatea femeilor extraordinare de pe site-ul www.activia.ro sau de pe pagina de Facebook Activia.

În fiecare zi alimentaţia sănătoasă hrăneşte fericirea!

 

Despre Activia

Activia este cel mai consumat iaurt probiotic din lume***. Consumatorii de Activia trăiesc în 70 de țări de pe 5 continente. Activia a fost lansat pe piața românească în anul 2001, portofoliul mărcii curprinzând în prezent peste 20 de sortimente de iaurturi cu Bifidus Actiregularis, acoperind toate preferințele consumatorilor: iaurt simplu, iaurturi cu cereale integrale și fructe, iaurturi de băut cu sau fără fructe, gama de mic dejun, cu topper de cereale, cât și iaurt dietetic, cu 0% grăsime.

Prin varietatea profilurilor nutriţionale, iaurturile Activia sunt adecvate oricărui moment de consum (mic dejun, on the go, desert sau gustare între mese, ori după o cină uşoară) şi sunt uşor de integrat chiar și în diete speciale, cum sunt regimurile hipocalorice, hipolipidice sau hipoglucidice.

 

* Studiu UCLA – Collaborative Center for Integrative Medicine, Los Angeles, USA (Tillisch – Gastroenterology, 2013), susținut de Danone.

** Studii prezentate și la Conferința Sănătate prin Alimentație, 2014 – (exemplu: http://www.danone.ro/comunicate-de-presa/iaurtul-alimentul-minune-care-ne-mentine-sanatosi-și-forma-2/)

*** Pe baza vânzărilor în valoare în 2010. Sursa: Euromonitor International, Pre & probiotics virtual conference, 2012 şi Nielsen survey, 2013.

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Retete si diete

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.