fbpx

Amelia Antoniu: Cred în iubirea care te înalță și te face mai bun, mai răbdător, mai înțelegător

de

Cunoscută artistă a Teatrului de Operetă Ion Dacian, Amelia Antoniu este celalaltă interpretă a Hannei Glavary în distribuția de excepție a montării Văduvei Vesele realizate de Andrei Șerban.

Alice Năstase Buciuta: A câta întâlnire cu Văduva Veselă este și cum ai primit-o, de data aceasta?

Amelia Antoniu: A treia… Care completează galeria personajelor pe care le-am interpretat în acest titlu. Cu ani în urmă, am jucat succesiv doua roluri: Sylvienne și Valencienne, în regia lui Beres Attila (Ungaria). Hanna a venit către mine când am fost pregătită s-o primesc.

Marea Dragoste/ revistatango.ro: Cum este pentru tine rolul Hanna Glavary?

AMELIA ANTONIU: Rolul acesta reprezintă o mare bucurie, dar și o mare provocare. Îmi place în mod deosebit ca purtător al mesajului luminos al dragostei care învinge, chiar și în contextul unei societati corupte și guvernate de Zeul Ban.

Marea Dragoste/ revistatango.ro: Cum a fost întâlnirea ta cu maestrul Andrei Șerban și cum a fost sa lucrezi sub bagheta sa?

AMELIA ANTONIU: Întâlnirea cu Andrei, cu Domnul Andrei Șerban (pentru că apelativul “maestre” îl respinge ca fiind demonetizat) este, pentru mine, în mod straniu, o reîntâlnire. Ca om, ca profesionost de excepție, ca perfecționist intransigent, elegant în exprimare, natural și modest, mi-a stârnit nu o dată acel sentiment de “deja-vu”: tatăl meu, o personalitate și el în cu totul alt domeniu, îi semăna uneori până la identificare. A lucra sub bagheta lui Andrei Șerban este un act de creație complex. M-am simțit parte a unei entități care ia naștere asistată de un magician care orchestrează elementele umane. Cel mai greu lucru la acest proiect a fost timpul extrem de scurt pentru mine (cinci săptămâni) pentru a deveni Hanna (cu toate fațetele personajului: muzical, actoricesc, coregrafic, regizoral).

Marea Dragoste/ revistatango.ro: Care au fost cele mai importante lucruri pe care le-ai învățat făcând parte din acest proiect?

AMELIA ANTONIU: În “cantonamentul”artistic al pregătirii acestei “Văduve vesele” am învățat lecția despre operetă altfel, avându-l ca profesor pe Andrei Șerban. Mă simt mai bogată și mândră de a fi interpretă de operetă, artist “3 în 1″(cântăreț, actor, dansator).

Marea Dragoste/ revistatango.ro: Inevitabil, iartă-mă, te întreb și asta: experiența prin care ai trecut în urmă cu câțiva ani, când era să-ți pierzi viața, te-a făcut să trăiești altfel, să prețuiești alte lucruri, alte valori decât înainte?

AMELIA ANTONIU: Anul 2010 a adus, din păcate, un reper nedorit. Viața mea este și va rămâne împărțită în două: înainte și după… comă. Consider că mi s-a dăruit o a doua viață. Din fericire, și înainte, și după, am prețuit, am iubit și am respectat aceleași valori, mulțumind permanent Cerului că o pot face. Acum iubesc și mai mult oamenii și îi iau așa cum sunt.

Marea Dragoste/ revistatango.ro: Crezi, la fel ca personajul tău din Văduva Veselă, că dragostea poate învinge și într-o lume coruptă și rea? Crezi în marea dragoste?

AMELIA ANTONIU: Da, cred în iubirea care te înalță și te face mai bun, mai răbdător, mai înțelegător…

Marea Dragoste/ revistatango.ro: Faptul că ești artistă este o șansă în plus la fericire?

AMELIA ANTONIU: Cred că artistul are acces și la o fericire de un fel special: aceea pe care o simte când se dăruiește publicului și când acesta îl răsplătește făcându-l fericit la rândul său.

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Interviuri · Teatru

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.