fbpx

Audierea si inculparea medicilor si politistilor au grabit incarcerarea lui Adrian Nastase

de

Punerea sub acuzare a politistilor, dar si a medicului Serban Bradisteanu, actiune care a ridicat semne de intrebare asupra valabilitatii diagnosticului dat pacientului Adrian Nastase, care a incercat sa se sinucida, a grabit incarcerarea fostului premier al PSD- semnaleaza intr-o exceptionala analiza Lucia Efrim pentru Mediafax.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Inceperea urmaririi penale fata de Dumitru Gheorghe – comisar sef de politie, adjunct al directorului Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, Nicolae Costea – ofiter de politie judiciara in cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, Marian Apostol – ofiter de politie judiciara in cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti si fata de Serban Alexandru Bradisteanu – medic in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca, pentru favorizarea infractorului in legatura directa cu fapte de coruptie, precum si audierea acestora au pus in miscare si actiunea politieneasca asteptata de Directia Nationala Anticoruptie inca de vineri, la o zi dupa ce deputatul Adrian Nastase a fost operat.
In seara de miercuri, 20 iunie – cand fostul premier PSD a fost condamnat defintiv la detentie si a recurs la un gest extrem – ambulanta a mers la locuinta lui Adrian Nastase din strada Zambaccian la solicitarea conducerii Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), ca sprijin medical, iar la plecarea spre spital, fostul premier avea plagile pansate si linie intravenoasa, acestea fiind acoperite, la cererea familiei, a informat, marti, Serviciul de Ambulanta. “Interventia Serviciului de Ambulanta la adresa din strada Zambaccian a fost facuta la solicitarea structurii de conducere a Ministerului Administratei si Internelor, ca sprijin medical. Aceasta procedura nu este speciala, de-a lungul timpului, Serviciul de Ambulanta a mai asigurat echipaje de interventie pentru situatii cu risc medical (ex. situatii de executare silita, cazuri cu potential conflict, evacuare din locuinte etc)”, a fost pozitia oficiala a Serviciului de Amblanta Bucuresti – Ilfov (SABI).

Vineri dimineata, seful Clinicii de Chirurgie Plastica de la Spitalul Floreasca, profesorul Ioan Lascar, declara presei: “Evolutia postoperatorie este foarte buna, in parametri normali, este un trend evolutiv favorabil, nu a avut dureri, nu a avut febra. Preocuparea noastra este de a trata leziunile produse prin impuscare”.

Reluand filmul evenimentelor, saptamana trecuta, vineri dimineata, seful Clinicii de Chirurgie Plastica de la Spitalul Floreasca, profesorul Ioan Lascar, declara presei: “Evolutia postoperatorie este foarte buna, in parametri normali, este un trend evolutiv favorabil, nu a avut dureri, nu a avut febra. Preocuparea noastra este de a trata leziunile produse prin impuscare”.
Cu o zi inainte, joi la pranz, medicul Serban Bradisteanu, seful echipei care l-a operat pe fostul premier, declara ca Adrian Nastase se afla sub tratament si consiliere psihiatrica la Spitalul Floreasca din Capitala si prezinta risc de infarct, doctorul precizand atunci ca pacientul se afla sub supravegherea Politiei.
Ulterior paza Politiei a fost retrasa, intrucat Nastase nu era inca detinut, intrucat procedura de punere in executare a mandatului de incarcerare fusese intrerupta de gestul extrem la care a recurs deputatul PSD.
Vineri dupa-amiaza, Politia a cerut relatii oficiale privind starea de sanatate a lui Nastase, respectiv pentru a sti daca acesta poate fi mutat in penitenciar, solicitarea a fost inregistrata sambata, iar luni Spitalul de Urgenta Floreasca a informat ca rezultatul evaluarii comisiei medicale de la Spitalul Floreasca in cazul lui Adrian Nastase a fost trimis judecatorului delegat de pe langa Tribunalul Bucuresti, precum si Institutului National de Medicina Legala, care urmeaza sa dispuna in acest caz.
Astfel, Adrian Nastase a ramas in continuare internat, fara paza.

Deblocarea situatiei oarecum incerte in cazul condamnatului Adrian Nastase pare a fi fost data de actiunea DNA, dupa ce procurorii anticoruptie i-au pus sub acuzare si i-au interogat pe doctorul Serban Bradisteanu si pe cei trei ofiteri de politie

Marti, DNA a convocat politisti si medici la audieri, anuntand deschiderea unui dosar pentru favorizarea infractorului.
Tot marti, Politia Romana a sesizat judecatorul delegat de la Tribunalul Bucuresti (care este investit cu solutionarea cazurilor privind detinutii-n.r.).
La randul sau, instanta Tribunalului Capitalei a admis sesizarea judecatorului delegat cu punerea in executare a condamnarii definitive date in cazul lui Adrian Nastase in dosarul “Trofeul calitatii” si astfel a constatat ca nu exista niciun impediment de punere in aplicare a mandatului de executare emis de instanta de executare, respectiv Tribunalul Bucuresti.
Deblocarea situatiei oarecum incerte in cazul condamnatului Adrian Nastase pare a fi fost data de actiunea DNA, dupa ce procurorii anticoruptie i-au pus sub acuzare si i-au interogat pe doctorul Serban Bradisteanu si pe cei trei ofiteri de politie. Audierea ca martori a sefului Politiei Romane, Petre Toba, si a profesorului Ioan Lascar a dinamizat angrenajul administrativ.
Daca, din punct de vedere al actiunii s-a ajuns la o limpezire a demersurilor, situatie care poate fi intregistrata la “pozitiv”, ziua de marti arata ca la capitolul “imagine” toate partile implicate in acest caz au avut de suferit. Adrian Nastase, personajul principal a parut ca face orice pentru a se sustrage de la executarea pedepsei; medicii, al caror diagnostic a fost pus sub semnul intrebarii, au parut ca vor sa protejeze un detinut, asigurandu-i “binele”; DNA a parut si chiar a reusit, din nou, sa joace cu succes rolul “omului negru”.
(Material realizat de Lucia Efrim, lucia.efrim@mediafax.ro)

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Reportaj

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.