fbpx

Bullet Head/Capcană mortală, filmul pentru care Adrien Brody a venit în România, intră în cinematografe

de

Nu doar pentru că are o distribuție absolut excepțională, regie și scenariu fascinant, trebuie să îl vedeți, și nu neapărat pentru că, alături de Adrien Brody, John Malkovich, Antonio Banderas și Rory Culkin apare, într-un rol care dă multă duioșie și grație fundalului poveștii, și românca Alexandra Dinu. Ci pentru că este un film profund, care te pune pe gânduri, care provoacă și generează revelații, care obligă la analiză.

Filmul regizat de Paul Solet este o producție extrem de intensă, cu scene de mare forță și duritate amestecate cu momente de umor subtil, foarte rafinat, alături de câteva evadări înspre frumusețe și dor nebun de dragoste, toate așezate cu mare măiestrie pe ecran. Regizorul își ia ca partener spectatorul, provocându-l să fie la înălțimea jocului cvasipsihanalitic și a ritmului atât de puternic, încât expresia “pe viață și pe moarte” își arată toate înțelesurile, mai mult sau mai puțin metaforice, într-un film special, memorabil, de văzut și revăzut. Pretextul acțiunii este povestea a trei răufăcători care doresc să dea o ultimă lovitură, înainte de retragere. Fugind de la locul ultimului jaf se trezesc captivi într-un depozit, cu oamenii legii pe urmele lor. Ceea ce nu ştiu încă este faptul că alte ameninţări mai mari se află înăuntrul depozitului și înăuntrul propriilor suflete.

Capcană Mortală, Bullet Head, filmul care i-a adus la București, pentru un excepțional eveniment de lansare la Cinema City, pe Adrien Brody – deținător al Oscarului pentru rolul titular din Pianistul (2002)- și pe Alexandra Dinu, este distribuit de Ro Imge 2000 și intră din 5 ianuarie 2018 în cinematografele din întreaga țară.

Sosit în România pentru a susține lansarea unui film cum rareori se creează la Hollywood, Adrien Brody a rostit câteva cuvinte înaintea difuzării peliculei, apoi a fost așezat în sala de cinema pe scaunul alăturat lui Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului.

Adrien Brody: Trăim într-o lume în care e nevoie de foarte multă schimbare

“Sunt foarte fericit să fiu aici, să vă văd pe toți și să am parte de o primire atât de caldă, să o sprijin pe Alexandra, care e la primul ei film american” a spus actorul. “Am petrecut împreună un timp grozav la filmări, iar acest film este plin de provocări, ridică multe probleme la care ne raportăm cu toții, într-un fel sau în altul. Este despre puterea de a te descoperi pe tine însuți în anumite situații și despre faptul că schimbarea este întotdeauna posibilă, căci trăim într-o lume în care e nevoie, cu siguranță, de foarte multă schimbare.

Ce m-a atras la acest film este faptul că nu există cu adevărat tipi de treabă în film – cu excepția ei (arată spre Alexandra), care, însă, nu e un tip (râde)- ei nu sunt neapărat nici răi, dar cad într-un tipar al unui anumit fel de viață. Sunt multe paralele cu viața câinelui pe care îl veți vedea în film.
Abuzul asupra oamenilor și animalelor duce la un ciclu al comportamentului autodistructiv și generează tot mai multe probleme. Dar există izbăvire și nu e niciodată prea târziu. Asta m-a inspirat în acest film. Bullet Head e genul de film din care nu faci prea des la Hollywood, un film în stilul anilor 70, în care joacă mari actori, ca John Malkovich, Antonio Banderas… Sper să vă placă” a spus Adrien Brody…

Fotografii de la lansare de Paul Buciuta.

Imagini din film Ro Image 2000.

BULLET HEAD

t.rom. BULLET HEAD. CAPCANĂ MORTALĂ

Thriller/acțiune

Regia și scenariul: Paul Solet

Cu: Adrien Brody, Antonio Banderas, Rory Culkin, John Malkovich, Alexandra Dinu

PREMIERA: 5 IANUARIE 2018

DISTRIBUIT DE RO IMAGE 2000

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Film

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.