fbpx

Ce jucarii sa alegeti in functie de varsta copilului dumneavoastra

de

Copiii din ziua de astazi au la dispozitie posibilitatea de a-si alege dintr-o varietate tot mai mare de jucarii. Multe dintre acele jucarii lasa, la prima vedere, cu gura cascata chiar si pe cei mai mari, care nu s-au gandit ca vor avea o evolutie atat de spectaculoasa acele jucarii cu care obisnuiau sa se joace atunci cand erau mici. Si totusi, din cauza modelelor din ce in ce mai multe de jucarii, parintii nu mai stiu sau nu mai au rabdarea sa stie ce jucarii ar trebui sa cumpere sau ce jucarii nu ar trebui sa cumpere.
Nu intotdeauna alegerile in materie de jucarii sunt cele mai bune sau menite sa dezvolte anumite arii ale cognitiei sau imaginatiei celor mici – pana la urma scopul achizitionarii de jucarii.

De cele mai multe ori, parintii, pusi in fata raftului cu jucarii sau pe pagina unui magazin online de jucarii, nu stiu ce sa aleaga pentru cei mici. Si se lasa furati de popularitatea anumitor jucarii sau cedeaza rugamintilor copiilor care isi doresc anumite jucarii pentru ca sunt la moda.

Ceea ce parintii trebuie sa stie este faptul ca toate jucariile pe care le achizitioneaza au un rol foarte important in dezvoltarea acestora. Anumite jucarii ii stimuleaza pe bebelusi. Anumite jucarii ii invata lucruri noi si interesante, rapid, pe cei mai mari. De aceea e important ca toti parintii sa stie sa aleaga jucarii adecvate varstei, nivelului de dezvoltare al copilului.
Cand alegeti jucarii trebuie sa fiti atenti in special la varsta recomandata pe cutia acestora. Asigurati-va ca ele nu pun in pericol siguranta celor mici, ca nu au piese mici, care pot fi inghitite (bebelusii baga totul in gura la inceput, riscati sa se sufoce). Si, pentru ca totul sa fie mai simplu, va prezentam cateva jucarii care ar trebui sa fie cumparate pentru copii si bebelusi:

  • Jucarii pentru bebelusi

E ideal sa cumparati urmatoarele: jucarii pentru impins (dezvolta abilitatea de a coordona privirea cu miscarile corpului, dar si motricitatea), jucarii polifonice (ajuta la dezvoltarea imitatiei verbale si a asocierii de sunete), jucarii pentru baie (pentru ca momentul sa fie unul distractiv, asadar dorit de bebe), jucarii de sortare a formelor (dezvolta cognitia si coordonarea privirii concomitent cu miscarea mainilor)

  • Jucarii pentru copiii intre 2 si 3 ani

Aceasta etapa este caracterizata de dezvoltarea exploziva a limbajului si de achizitionarea de multe cunostinte cognitive. Iata ce ar trebui sa cumparati in materie de jucarii pentru copiii intre 2 si 3 ani: animale de jucarie, mingi, jocuri care presupun dezvoltarea rabdarii, carticele cu imagini si animale, carti cu imagini care descriu sentimente si motivatia lor.

  • Jucarii pentru prescolari

Astfel de jucarii dezvolta imaginatia. Puteti cumpara biciclete, jocuri de constructii, jocuri de puzzle, jocuri sociale. Dezvoltarea sanatoasa este garantata cu astfel de jucarii pentru prescolari.

La Noriel, veti gasi toate aceste jucarii si veti avea si recomandarea de varsta potrivita. Veti sti inca de dinainte sa cumparati jucarii daca ele sunt potrivite sau nu pentru cei mici. Si daca da, de ce. Trebuie numai sa descoperiti ofertele si sa profitati de preturile avantajoase.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Tag-uri:
· · · ·

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.