fbpx

Ce mananca vedetele: patru reguli alimentare de care frumoasele planetei nu se dezic

de

Chipurile lor sunt pe copertele celor mai glossy reviste, iar asta nu este de mirare, caci sunt frumoase si par ca radiaza de sanatate. Dar un ten frumos si un trup subtire nu se mentin fara efort, ci au un pret pe care vedetele sunt gata sa-l plateasca, asumandu-si renuntarea la pofte si adoptand o disciplina alimentara stricta. Jurnalistii de la health.com au intocmit o lista de patru reguli de aur de la care celebritatile feminine nu se abat.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Mananca multe verdeturi

Brocolli, spanacul, salata verde si ierburile de aceeasi culoare nu lipsesc din meniul zilnic al femeilor care vor sa-si mentina greutatea. Cand vine vorba de fructe, insa, nutritionistii atentioneaza ca este gresit sa credem ca putem manca oricate ne dorim, fara sa ne ingrasam. Perele, bananele si strugurii, de exemplu, nu ar trebui consumate decat in prima parte a zilei, si nu in cantitati foarte mari.

Nu consuma zahar

“Sa spui nu zaharului este cel mai bun tratament anti-imbatranire pe care-l poti urma”, sustine dermatologul Fredric Brandt, citat de health.com. Zaharul distruge colagenul – care stim ca este responsabil de supletea si prospetimea pielii – iar asta poate duce la aparitia ridurilor.

Aleg mancaruri bogate in proteine

Carnea de pui si vita, dar si somonul sunt pline de proteine, care stimuleaza producerea de elastina si colagen in organism. “O dieta saraca in proteine va avea urmari serioase asupra pielii, care in timp isi va pierde elasticitatea si stralucirea si va imbatrani prematur”, spune nutritionistul Robert Congrey.

Gustari usoare, dar consistente

Cand ai vrea doar sa gusti ceva, ca sa-ti potolesti un inceput de foame, nu alege covrigi, cipsuri sau o gogoasa proaspat prajita in ulei. Daca vrei sa te tii departe de riscul de a te ingrasa, pregateste-ti o gustare usoara, dar consistenta: un avocado, cateva rosii cherry, un pumn de migdale sau un iaurt simplu, in care sa adaugi miez de nuca.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.