fbpx

Cei 45.000 de km ai spectatorilor de la UNTOLD, preschimbați de ENGIE în șansă la viață

de

Cum ar fi ca energia debordantă de la festivalul UNTOLD să fie captată şi transformată în fapte bune? ENGIE Romania, partener oficial UNTOLD 2017, a oferit şansa participanților la cel mai mare festival de muzică din România să dăruiască energia lor acelora care au cu adevărat nevoie de ea, printr-o iniţiativă de responsabilitate socială care a răspuns unui dublu obiectiv: acela de a încuraja mişcarea în rândul participanților la festival şi de a contribui la îmbunătățirea condiţiilor de spitalizare şi tratament ale copiilor bolnavi de cancer.
În acest scop, ENGIE și UNTOLD au dezvoltat în aplicația mobilă dedicată festivalului funcția Energy Counter, prin activarea căreia au fost contorizați pașii făcuţi precum și distanța medie parcursă zilnic de către utilizatorii activi ai acesteia. La finalul celor patru zile de festival, Energy Counter by ENGIE a înregistrat aproximativ 45.000 de km parcurși de cei 3.400 de utilizatori activi ai funcţiei. Altfel spus, aceștia au parcurs pe jos distanţa dintre Cluj-Napoca şi Bucureşti de 100 de ori.
ENGIE a donat 30 de lei pentru fiecare km înregistrat în aplicație și astfel energia participanților a fost transformată într-o donaţie de 300.000 de euro către Asociația Dăruiește Viață în vederea finanțării construcției clinicii de oncologie pediatrică din cadrul Spitalului de Copii Marie S. Curie din București. Secția va avea o capacitate de 80 de locuri şi va beneficia de un compartiment de radioterapie, patru camere sterile, un cinematograf, spații de recreere, de joacă și educaționale.

Ne-am dorit ca pe langă statutul de partener al festivalului să ne asociem și unei cauze de responsabilitate socială, alături de partenerul nostru tradiţional, Dăruieşte Viaţă, şi de organizatorii festivalului, dându-le astfel participanţilor ocazia să transforme energia și magia celor 4 zile într-o şansă la viață pentru copiii care se luptă cu boli grele, adesea necruțătoare. Așa a luat naștere ideea aplicației Energy Counter care a permis contorizarea pașilor și a distanței participanților la festival atunci când merg sau dansează, fiecare utilizator putând transforma energia sa într-o faptă bună, a declarat Eric Stab, Preşedinte Director General ENGIE Romania.

„Statisticile arată că în România, 1 din 2 copii bolnavi de cancer moare. În Europa, 80% trăiesc. Cu sprijinul donatorilor și finanțatorilor noștri am investit în proiecte de modernizare a secțiilor de oncologie, în spitale din București, Brașov și Timișoara, pentru a oferi copiilor diagnosticați cu cancer cele mai bune condiții de tratament. În București nu există în momentul de față un centru de tratare a copilului bolnav de cancer care să beneficieze de toate serviciile necesare tratamentului: terapie intensivă, chirurgie, radioterapie și chimioterapie, drept pentru care Asociația Dăruiește Viață și-a asumat realizarea celui mai ambițios proiect de responsabilitate socială – construirea de la zero a primei clinici integrate de oncologie și radioterapie pediatrică. Este o provocare imensă pentru noi și suntem onoraţi să beneficiem de încrederea și sprijinul unui partener puternic, de tradiţie – ENGIE Romania.” – a declarat Carmen Uscatu, președintele Asociației Dăruiește Viață.

Despre ENGIE
Programul ,,Energie pentru o şansă la viaţă’’ a fost lansat de ENGIE Romania, alături de partenerul de proiect, Dăruieşte Viață, şi vizează îmbunătăţirea sistemului medical românesc. În cadrul programului, a fost modernizat Centrul de Hematologie şi Transplant Medular din incinta Institutului Clinic Fundeni, a fost dotată o nouă sală de operație în cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti şi cu aparate de ventilaţie invazivă şi non-invazivă mai multe instituţii medicale publice din România. Până în prezent, ENGIE Romania a investit aproximativ 1 milion de euro în sistemul medical românesc.

Despre Asociația Dăruiește Viață

În 8 ani de activitate, echipa Dăruiește Viață a determinat autoritățile să schimbe o lege nedreaptă, care forța bolnavii ce aveau nevoie de tratament în străinătate să aștepte aprobările necesare luni de zile, timp în care mulți se stingeau; a construit 18 camere sterile de transplant, triplând capacitatea de transplant a României; a construit un laborator de diagnosticare în profunzime a cancerului limfatic, la Timișoara, și a dotat un laborator similar la Institutul Clinic Fundeni; a renovat secții de oncologie pediatrică și de adulți în București, Timișoara și Brașov; a dotat câteva zeci de spitale cu echipamente medicale și a dus bătălii cu Ministerul Sănătății pentru finanțarea diagnosticării cancerului limfatic și pentru medicamentele oncologice. www.bursadefericire.ro

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Life

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.