fbpx

Cei mai apreciați designeri au fost premiați la AUTOR 2018 – târg de bijuterie contemporană

de

În week-end-ul trecut în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național București iubitorii de artă și bijuterie contemporană s-a bucurat de creațiile a peste 80 de designeri din 28 de țări care au expus la AUTOR – Târg Internațional de Bijuterie Contemporană. Ajuns la a șaptesprezecea ediție, AUTOR și-a ales și anul acesta câștigătorii pentru seria de premii pe care le acordă anual:

AAA (Autor Awesome Award) a ajuns la Raluca Buzura, pentru colecția Specii dispărute, o meditație asupra frumuseții vieții marine și o invitație la conștientizare pentru a-i împiedica dispariția. Astfel, Raluca va fi noul focus designer la AUTOR 2019, unde este așteptată cu o colecție specială și va beneficia de participare gratuită. Lucrările ei vor fi în lumina reflectoarelor și pe platforma AUTOR, unde se va bucura de un an de promovare.

Premiul AssamblageSara Shahak, designer din Israel, care a venit la București cu o colecție surprinzătoare intitulată Sharp Nature, realizată prin prelucrarea laborioasă a unor clopoței industriali, a fost alegerea echipei de la Assamblage pentru a participa la un curs de bijuterie al singurei școli private de bijuterie din București.

Premiul Athens Jewelry Week, constând în participarea gratuită la evenimentul omonim și Premiul Joya Barcelona, care-i asigură câștigătorului participarea gratuită la ediția 2018 a Joya Barcelona Art Jewellry and Objects, unul dintre cele mai cunoscute evenimente ale industriei de bijuterie, au revenit lui Teodor Siminic. Câștigător a trei premii la ediția precedentă, Teodor s-a întors la AUTOR cu un concept foarte personal, inspirat de fascinația sa față de Zmei, creaturi din mitologia românească ce au dat și numele colecției apreciate de echipele celor două prestigioase evenimente de profil.

Premiul ELLE a revenit anul acesta tinerei Shuming Chen din China, pentru colecția intitulată Monitoring in the dark, care alături de broșe sau inele a adus la București și piese spectaculoase în formă de ochelari, conceptul său propunându-și să atragă atenția asupra lipsei de libertate din societatea contemporană datorată supravegherii uneori intruzive. Ea va beneficia de un material extins în ELLE, cea mai bine vândută revistă de modă din România.

Premiul Krama Institute constă într-un un workshop conceptual, dezvoltat special pentru câștigător de Institutul de bijuterie contemporană Krama din Atena și anul acesta se va bucura de el Ana Marchetanu. Colecția sa Unicepts, care folosește pielea într-un mod neobișnuit, în combinație cu metalul, pentru a evoca un limbaj intern al minții a fost remarcată și răsplătită de echipa de la Krama.

Premiul Molecule F a fost acordat pentru prima dată unui designer din afara României, Mariagiulia Trento, care a participat la AUTOR în cadrul colectivului WUNDERKAMMER I Collective Works By Womencraft Jewelry. Talentata creatoare din Italia va fi promovată pe Molecule-F.com, dar și în magazinul Molecule-F Concept Store din Promenada Mall.

Premiul Publicului a fost câștigat de Andreia G. Popescu a cărei colecție a primit cele mai multe voturi din partea vizitatorilor. Intitulată Ikada care în japoneză înseamnă ‘punte’, colecția vorbește despre importanța experienței, a bucuriei de a fi pe cale, în marea trecere de care avem cu toții parte. Premiul îi aduce câștigătoarei accesul automat la următoarea ediție AUTOR, iar un vizitator norocos dintre cei care au votat-o, ales prin tragere la sorți, va primi un obiect creat de ea.

“Selecția de designeri a adus la ediția de anul acesta un conținut extrem de variat și de o calitate excepțională. Cred că toți cei care au participat merită din plin felicitări pentru creațiile lor și a fost onoare și o mare bucurie să îi putem găzdui la București, în spațiul spectaculos de la Teatrul Național, oferind astfel o scenă de întâlnire între creativi și publicul pasionat de bijuterie contemporană. Reacțiile primite din partea vizitatorilor ne-au emoționat și ne motivează să ne gândim deja la următoarea ediție cu entuziasm” a declarat Dan Pierșinaru, director și fondator al platformei AUTOR.

Târgul a fost deschis publicului larg pe 5 și 6 mai între orele 10:00-18:00. După ora 18:00, spectatorii care au ajuns mai devreme la teatru au avut surpriza să poată admira și cumpăra bijuterie contemporană, designerii rămânând la standuri special pentru ei. Astfel, s-au putut bucura de acest eveniment care are loc doar o dată pe an la București.

Despre AUTOR

Înființat în 2009, AUTOR s-a poziționat ca un târg inovator pentru profesioniști tineri și talentați și este în prezent cel mai important eveniment de bijuterie contemporană și de artă din Sud-Estul Europei. Are o istorie de nouă ani în care a creat un mediu dinamic cu criterii de selecție înalte. Designerii care participă la AUTOR se întâlnesc cu un public cu ținută și interesat de domeniu. Dincolo de evenimentul în sine, AUTOR este o platformă activă care încurajează și susține dialogul între designeri și diversele categorii de public.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Tag-uri:
· · ·
Categorii:
Life

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.