fbpx

Chef Florin Dumitrescu, un pictor in bucatarie

de

Ce au in comun pictura cu gastronomia? Majoritatea oamenilor nu vad nici o similitudine intre cele doua, insa pentru Florin Dumitrescu, cheful de la ProTV, bucatarul este asemenea unui pictor care pune pe sevaletul sau fel de fel de ingrediente.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

“Stilurile de gatit sunt si ele diferite – spune Florin Dumitrescu – si devin o marca a unui chef, asa cum un tablou este reprezentativ pentru un pictor. Iar cei care gusta mancarea o interpreteaza in felul lor, la fel cum atunci cand te uiti la o pictura emotiile sunt diferite de la o persoana la alta.”
Acestea ar fi asemanarile. Cind vine vorba de particularitati, mincarea are in viziunea lui chef Florin si o componenta metafizica. “Spre deosebire de pictura – spune juratul de la MasterChef – mancarea este in mare masura asociata cu amintiri, multe din copilarie, cu standarde de gust imprimate in minte. Primul fel de mancare e implicit si cel mai bun si pentru a-l detrona trebuie sa mananci ceva mult mai bun.” e de parere Florin Dumitrescu

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Life

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.