fbpx

Claudia și Paula Pavel – Mame-surori și suflete pereche

de
Pictorial si interviu cu Claudia Pavel pentru Marea Dragoste-revistatango.ro, nr. 110, iunie 2015

Claudia și Paula Pavel redefinesc relația dintre surori cu o iubire fără margini. Când nu mai crezi în familie, o întâlnire cu cele două femei frumoase, care seamănă extrem de bine între ele (și amândouă cu mama lor) îți poate revigora toate speranțele. Locuiesc împreună, într-o casă frumoasă la Corbeanca, și îl cresc pe Noah cu devotamentul a două mame cu normă și suflet întreg. Claudia-Cream și sora ei, Paula, au trăit experiența americană, au făcut școli și proiecte artistice pe tărâmul miraculos de peste Ocean, Claudia a trăit o mare dragoste, de pe urma căreia a rămas cu cea mai frumoasă amintire din lume – un băiețel cu părul inele-inele și zâmbet șugubăț – dar viața le-a adus din nou acasă, unde le e bine, pentru că sunt mereu împreună.

 

Fotografii de Paul Buciuta; Vestimentație Deea Buzdugan; Make-up artist Inna Lupu; Hair-style Monalisa Cristache, salon Fason by Cristina Grama

Claudia: Sunt mamă și nu am altă opţiune decât să merg înainte

Alice Năstase Buciuta: Câți ani are și cum îl cheamă pe băiețelul tău, Claudia?

Claudia Pavel: Are doi ani și jumătate și îl cheamă Noah Mihail Pavel Lewis. I-am pus și cel de-al doilea prenume, Mihail, în primul rând pentru că s-a născut de Sfinții Mihail și Gavril, în noiembrie, dar şi pentru că, oriunde intram când eram gravidă – într-o cameră sau într-un club, bar, restaurant, începea o piesă de-a lui Michael Jackson de fiecare dată, nu îmi venea să cred!

Marea Dragoste / revistatango.ro: V-ați luat casă aici, la Corbeanca și o amenajați cu mare grijă… De ce ați făcut o asemenea investiție?

CLAUDIA PAVEL: Ne-am mutat aici din decembrie și am luat decizia asta pentru că mi-am dorit foarte mult ca Noah să aibă o grădină, să îşi culeagă el mărul din copac la un moment dat, să aibă loc de joacă. Într-un apartament cât spaţiu poţi să ai? Mama ne ajută și ea, mititica de ea l-a lăsat pe tata la Mangalia (râde) şi a venit, stă cu noi.

Marea Dragoste / revistatango.ro: Şi mai aveţi şi pe altcineva, bonă?

CLAUDIA PAVEL: Deocamdată, nu. Dar am început să îl duc pe Noah la grădiniță şi lucrurile s-au mai simplificat pentru mine, cât de cât. Oricum, pentru mine a fost o perioadă nebună, relansarea nu este uşoară. O relansare, așa cum am eu aici, înseamnă foarte multă muncă, foarte multe drumuri, foarte multe discuţii şi abia acum se materializează practic toată munca mea de când sunt în ţară. Ieri am filmat în sfârşit videoclipul piesei „Sună-mă”, o piesă în colaborare cu Famous Production (Randi) şi Universal Music România. Am și o dublă lansare. Pe 29 mai îmi lansez videoclipul şi am şi spectacolul de jazz şi musical de la Teatrul Naţional, unde vă invit, la ora 20:00. Se numeşte „Capriciile Evei” şi se va juca de două ori pe lună la Teatrul Naţional Bucureşti, împreună cu orchestra DAO (Dan Ardelean Orchestra) şi Cezar Ghioca, regizor artistic.

Marea Dragoste / revistatango.ro: Cum au evoluat lucrurile pentru tine ca mamă? Ți-a fost mai ușor, pe măsură ce a trecut timpul?

CLAUDIA PAVEL: Faptul că o am pe mama e minunat pentru că nu m-aş fi simţit confortabil să îl las pe Noah cu o bonă. Una e să ştiu că îl las cu mama când eu am treabă, alta e să ştiu că îl las cu cineva străin. Nu l-am dus la grădi până acum, pentru că am vrut să înceapă să vorbească, cât de cât, iar acum îl duc la o grădiniţă în limba engleză tocmai ca să nu uite engleza. Eu încerc să vorbesc ambele limbi cu el, dar, oricum, peste tot se vorbeşte în română, deci a trebuit să îl duc la o grădiniţă în care se vorbeşte limba engleză. Lucrurile sunt la fel. Viaţa cotinuă în mod firesc. Sunt mamă şi asta este cel mai important pentru mine. E prioritatea mea numărul unul.

Marea Dragoste / revistatango.ro: Ultima dată când am vorbit, îmi spuneai că stați doar câteva luni în țară, că viața e în America și că veți pleca repede înapoi.

CLAUDIA PAVEL: Între timp, s-a schimbat situaţia. Am decis să rămânem aici pentru că aici e ţara mea, aici e casa mea, aici îmi doresc să crească Noah, cel puțin deocamdată. El, oricum, e un copil internaţional. Putem să zburăm oricând, ca să îl viziteze pe tatăl lui, tatăl lui poate să îl viziteze pe el aici. Şi pentru mine şi pentru Jeremy, copilul este cel mai important. Interesul copilului e prioritatea noastră şi cel mai bine, deocamdată, este aici.

Marea Dragoste / revistatango.ro: E şi ceva rău în asta, nu-i așa? Înseamnă că tu și Jeremy v-aţi despărţit şi că nu mai aveţi planuri de căsătorie, așa cum îmi povesteai în toamna trecută…

CLAUDIA PAVEL: Îţi dai seama că, dacă am luat decizia să rămân aici, nu e o decizie întâmplătoare…

Marea Dragoste / revistatango.ro: A fost greu, ai suferit? Cum ai trecut peste ruptura asta?

CLAUDIA PAVEL: O mamă în general nu are de ales decât să vadă înainte, să meargă înainte. Puiul ei este cel mai important. N-a fost ușor, dar sunt fericită cu toate deciziile pe care le-am luat vreodată. Eu cred foarte mult în Dumnezeu şi în destin, iar Noah este totul pentru mine. Acum sunt acasă (zâmbeşte). Sunt acasă cu iubirea vieţii mele. Iar eu acum știu că o mamă nu are cum să gândească altfel decât pozitiv, nu are altă opţiune decât să fie puternică. Toată lumea mă întreabă „nu ţi-e greu?”. Nu, pentru că sunt mamă: nu există altă opţiune decât să mergi înainte, să îţi creşti copilul cu toată dragostea, să faci totul pentru el. O mamă slabă nu e ok pentru copil. Eu nici măcar nu mă consider o femeie puternică, ci o femeie normală, o mamă, atât!

Marea Dragoste / revistatango.ro: Contează mult şi pentru tine şi pentru el faptul că revii pe scene, că te ocupi de cariera ta?

CLAUDIA PAVEL: Da, chiar despre asta este vorba. Vreau ca Noah să aibă o mamă de care să fie mândru, de la care să înveţe etica muncii, să ştie că are o mamă muncitoare, luptătoare şi care a făcut totul pentru el întotdeauna.

Marea Dragoste / revistatango.ro: Crezi în muncă? Crezi că asta e calea cea bună?

CLAUDIA PAVEL: Da, pentru mine este singura cale. Independenţa cred că orice om trebuie să o aibă, indiferent de situaţie, pentru că în viaţa asta nu te poţi baza decât pe Dumnezeu şi pe tine însăţi, ca femeie, sau ca bărbat, mai ales. Un bărbat ar trebui să aibă grijă să îşi susţină familia. Indepedenţa este foarte importantă pentru mine şi aşa am fost şi eu crescută de mama mea.

Marea Dragoste / revistatango.ro: Nu numai mama te ajută, văd că şi Paula e trup și suflet alături de tine…

CLAUDIA PAVEL: Da, Paula e inclusă în pachet, Noah are două mame (râde).

 Marea Dragoste / revistatango.ro: Aşa aţi fost de mici tu cu Paula, aşa foarte bine v-aţi înţeles dintotdeauna?

CLAUDIA PAVEL: Da. Aşa ne-a crescut mama. Dacă aveam o bomboană, o împărţeam în două. Sunt convinsă că sora mea e sufletul meu pereche, iar Noah este… al treilea suflet pereche, pentru amândouă.

 

Paula: Pentru noi, America este mult prea departe

 

Paula, tu ai lucrat în America, ai machiat vedete la Hollywood, dar ai revenit împreună cu Claudia și o iei de la capăt aici…

Paula Pavel: Am multă treabă, proiecte noi. Îmi deschid un studio de make-up aici, în Bucureşti, în zona Unirii, The Make-up Room Studio. Ne bazăm pe transformări, cam asta e ideea, mă ocup de make-up din cap până în picioare, cu ceea ce se doreşte, dermoabraziune, bronz organic – cu un autobronzant sănătos, care nu se ia pe haine și are o culoare foarte frumoasă -, cu manichiură, pedichiură, cu hair-style, cu o transformare completă. Ideea este „vino la mine şi am grijă de tine, te fac să arăţi cât mai bine posibil, cum te văd eu cu ochii mei”. În Statele Unite am văzut asta, nu neapărat aici. Trebuie să vezi omul ca pe un întreg. E foarte greu, în viteza de azi, să te duci să îţi faci zece lucruri în locuri diferite. Dacă ajungi într-un singur loc și de acolo, într-o oră jumătate ai ieşit exact cum îţi doreşti, pregătită să învingi viaţa, e perfect, nu?

Marea Dragoste / revistatango.ro: Ţi-a folosit experienţa americană în ce faci acum?

PAULA PAVEL: Sunt multe lucruri pe care nu le-aş fi ştiut dacă n-aş fi lucrat acolo, mai ales de business. Felul în care se gândeşte acolo business-ul este total diferit faţă de aici. Aici lumea nu se gândeşte la beauty ca la înfrumuseţare fără să machiezi doi ochi, să conturezi şi să înfrumuseţezi faţa. Şi cursurile care se predau în şcolile de make-up trec de la o parte la alta referindu-se numai la make-up de ochi. Azi facem smokey, mâine se face savana, poimâine se predă albastru, cam atât. De fapt nu e vorba de asta, e vorba de absolut toate trăsăturile oamenilor, să le iei şi să le înfrumuseţezi, că nu ai numai ochi. Ai pomeţi, ai nas, ai buze, zâmbet, ai o expresie, un gât, o barbă, umerii.

Marea Dragoste / revistatango.ro: Putem să învăţăm singuri să facem asta?

PAULA PAVEL: Bineînţeles. O să fac şi cursuri de auto-make-up pentru doamne şi domnişoare, pentru că am foarte multe prietene care mă roagă să fac asta.

Marea Dragoste / revistatango.ro: Și, între timp, cum te descurci cu viaţa ta personală? Ești singură?

PAULA PAVEL: Mă mai duc şi eu la întâlniri (râde)… Dar nu am pe cineva în mod special. Deocamdată.

Marea Dragoste / revistatango.ro: Ce talent aveai din copilărie? Claudia cânta, știu, dar tu?

PAULA PAVEL: Eu am făcut sport de performanţă, atletism. Claudia voia să facă şi ea sport, dar nu era bună pentru asta, era destul de sensibilă și slăbuţă ca o trestie. Atunci am dus-o la Palatul Copiilor şi atunci, la şase ani, a început să ia lecţii de muzică şi pian. Eu am continuat cu atletismul. Și am avut rezultate foarte bune până în clasa a X-a, când m-am îmbolnăvit de ficat. Avusesem și hepatită la cinci ani, fiindcă fusese o epidemie prin comunism. Și atunci m-am oprit, pentru că mi-a spus doctorul că nu am cum să mai fac sport de performanţă. Și mi-am urmat cealaltă pasiune a mea desenul, pictura. Eu n-am încetat niciodată să pictez, de la şapte ani încoace. Și atunci m-am pregătit pentru arte plastice și am intrat la facultate la arte plastice.

Marea Dragoste / revistatango.ro: Și, în paralel, ai început să te ocupi și de make-up?

PAULA PAVEL: Între timp, Claudia intrase în trupa Candy, pe la15 ani. O mai machiau pe la televiziuni şi mă tot îngrozeam de diverse machiaje. Iar într-o zi, s-a dus la TVR şi nu ştiu ce i-au făcut tipele acelea pe faţă, că eu am zis: hai să te ştergem pe faţă, cu siguranţă fac eu o treabă mai bună. Și a ieşit ceva foarte frumos. Atunci am hotărât să mă apuc de make-up.

Marea Dragoste / revistatango.ro: Şi ai făcut şcoli?

PAULA PAVEL: Da. Prin 2002, la Krüger-Brent, după care am început să lucrez. Am lucrat cu o grămadă de reviste prin Bucureşti, după care am plecat în State şi acolo am mai făcut o şcoală.

Marea Dragoste / revistatango.ro: Ce vis te-a chemat în America?

PAULA PAVEL: N-am avut niciodată visul american. Am visat să călătoresc, dar nu atât de departe. Abia aşteptam să călătoresc, dar nu să mă mut din ţară. În Statele Unite am ajuns din cu totul alte motive, după ce am stat într-o relaţie efectiv abuzivă cu un tip cu care am fost împreună vreo şapte ani de zile şi cu care urma să mă căsătoresc. Mi-am dat seama că nu pot continua așa, că trebuie să plec. Și am zis, unde să mă duc? Unde e femeia cel mai mult protejată? Şi aşa m-am dus în Statele Unite. Mi-au dat viza în trei secunde, mi-am luat un bilet de avion şi am plecat.

Marea Dragoste / revistatango.ro: Ce înseamnă relaţie abuzivă?

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Pagini:  1 2

Categorii:
Interviuri

Comentarii

  • Pingback: Claudia și Paula Pavel – Mame-surori și suflete pereche (Pictorial-Interviu) - Mangalia News

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.