fbpx

Concert Extraordinar cu ocazia Sărbătorilor de Paște pe scena Operei Naționale București

de

Opera Națională București prezintă miercuri, 24 aprilie, începând cu ora 18:30 Concertul Extraordinar cu ocazia Sărbătorilor de Paște. Orchestra va fi consudă de către maestrul Mihanea Ignat, în calitate de invitat al primei scene lirice. Corul Operei Naționale București va fi pregătit de către Daniel Jinga, iar conceptul regizoral al concertului poartă semnătura Claudiei Machedon.

Pe scenă vor evolua soliștii casei, soprana Cristina Maria Oltean și baritonul Lucian Petrean, iar la pian Ioana Maria Lupașcu în calitate de invitată a Operei Naționale București. Programul serii include Uvertura „Marele Paște rus” de Nikolai Rimsky-Korsakov și „Requiem” de Gabriel Fauré.

Regizorul evenimentului, Claudia Machedon, despre Concertul de pe scena Operei Naționale București organizat cu ocazia sărbătorilor pascale: „Concertul de Paște cuprinde trei lucrări. Ce au în comun, în afara faptului că sunt compuse în a doua jumătate a secolului XIX, este vitalitatea, forța mesajului. Rimsky-Korsakov preia teme liturgice rusești și reușește să transpună în muzica sa atât caracterul lugubru, cât și bucuria sărbătorii. Concertul pentru pian și orchestră al lui Liszt este nu doar plin de patos, prin definiția pateticului, ci și eroic. În Requiem, Fauré are o viziune senină asupra morții, reprezentând mai degrabă o eliberare, prin efectul cathartic al muzicii, decât o experiență dureroasă. Ca propunere regizorală, spectacolul-concert susține aceste teme și devoalează o atmosferă ecleziastică, în care Lumina este motorul principal. Sperăm ca evenimentul să ofere o înțelegere mai profundă, senzorială, a tainei Sfintei Învieri și să mulțumească sufletul spectatorilor noștri.”

Dirijorul Mihnea Ignat, despre Concertul primei scene lirice a țării: „ Este pentru mine o deosebită onoare să mă aflu la pupitrul Orchestrei și Corului Operei Naționale București cu ocazia Concertului Pascal, onoare întrecută doar de bucuria de a împărtăși cu dumneavoastră muzica pe care am pregătit-o cu drag împreună cu colegii mei. Programul din această seară cuprinde, pe de o parte, două lucrări din repertoriul tipic pentru această perioadă a anului, Uvertura Marele Paște Rusesc de N. Rimsky-Korsakov și Recviem-ul de G. Fauré iar pe de altă parte, Concertul Pathetique pentru pian și orchestră de F. Liszt, o lucrare necunoscută, dar care completează în același spirit de sărbătoare programul nostru. Sperăm ca prin intermediul muzicii să vă aducem în suflet bucuria unui nou început, dorința de a fi mai buni cu aproapele și mai sinceri cu noi înșine. Sărbători Fericite și liniștite!

Ioana Maria Lupescu este unul dintre cei mai buni pianişti din România. Din anul 2007 este solistă a Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploieşti. Un artist complet şi o pianistă de excepţie, Ioana Maria Lupaşcu deţine nenumărate trofee şi premii şi a fost numită de presă “noua vedetă a generaţiei sale”.

Soprana Cristina-Maria Oltean, solistă a Operei Naționale București, este o prezență constantă pe scenele teatrelor și a mai multor filarmonici din țară: Opera Română Craiova, Opera Națională Română Cluj-Napoca, Sala Radio București, Teatrul Regina Maria Oradea, Teatrul Maria Filotti Brăila, Filarmonicile din Târgu Mureș, Arad, Oradea, Râmnicu Vâlcea, Brașov, etc. Pe scena Operei Naționale București publicul spectator o poate aplauda la scenă deschisă în spectacolele precum „La Traviata” de Giuseppe Verdi sau „Elixirul dragostei” de Gaetano Donizetti.

Lucian Petrean, bariton al Operei Naționale București, a absolvit Academia de Muzica „Gh. Dima” din Cluj-Napoca, secţia Canto. În august 2014 la Verona-Italia a studiat cu maestrul Giorgio Zancanaro cursuri de măiestrie vocală, iar în iunie 2016 la Milano-Italia s-a perfecţionat cu maestrul Bonaldo Giaiotti. Pe scena Operei Naționale București publicul spectator îl poate aplauda la scenă deschisă în spectacolele precum „Rigoletto” de Giuseppe Verdi, „Pagliacci” de Ruggero Leoncavallo sau „Nabucco” de Giuseppe Verdi.

Biletele se găsesc pe http://tickets.operanb.ro/ și la casa de bilete a Operei Naționale București (program luni – duminică între orele 10:00 – 13:00 și 14:00 – 19:00).

 

Sponsor oficial: Enel Green Power

Sponsori: Aqua Carpatica, Leonidas

Parteneri: Zarea, Artmark, Sansha, Casa de flori

Partener de tradiție: RFI România

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Romantic FM, Gold FM, Radio Seven, Observator Cultural, Ziarul Metropolis, Agerpres, Marea Dragoste, Ziare.com, Business24, Raftul cu Idei

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Tag-uri:
·

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.