fbpx

Coperta RevistaTango.ro – Marea Dragoste, Alice Năstase Buciuta (alături de Victor, Iza și Ilona) / Simona Catrina, nr 121, iulie-august 2016

de

Fotografii de Paul Buciuta

Ediția revistei Marea Dragoste / revistatango.ro pentru iulie și august este o ediție absolut specială, cuprinzând poveștile pline de autenticitate, emoție, bucurie și speranță ale celor două jurnaliste care fac parte din miezul de lumină și cuvânt al publicației noastre unice în peisajul publicistic românesc: Alice Năstase Buciuta și Simona Catrina. Alături de familia ei, Alice Năstase Buciuta spune, din interior, povestea iubirii lor și a felului în care depășesc, ajutându-se între ei, greutățile și încercările fiecărei zile, devenind eroi unii pentru alții.

“Să fii părinte e un act de curaj, care te face să te simți absolut special și care te obligă nu doar să supraviețuiești, ci și să fii din ce în ce mai bun”, spune Alice.

Simona Catrina dezvăluie, cu mare emoție, circumstanțele în care a aflat că s-a îmbolnăvit de cancer și care au fost revelațiile ce au urmat acestei descoperiri bulversante.

“Acum mi-e cel mai greu. Nu am nicio îndoială că acum parcurg cea mai afurisită perioadă din viața mea. Corăbiile mele sunt bete, ca în poemul lui Arthur Rimbaud. Nu știu ce am, nu știu ce vreau, nu știu ce merit. N-am trăit niciodată mai greu decât acum. Am traversat perioade de neiubire, de sărăcie, de derută, dar ceea ce respir acum e dincolo de orice imaginație” răspunde Simona la întrebarea legată de cea mai grea perioadă a vieții sale.

În paginile revistei este cuprins un amplu reportaj de la aniversarea de 15 ani a Grădiniței Bambi Step by Step și un interviu cu cea care a fost amfitrioana unei revederi spectaculoase a copiilor care au absolvit această instituție de învățământ, Cristiana Boca.

“Am vrut să sărbătorim cincisprezece ani de grădiniță Bambi pentru că suntem mândri de ceea ce am realizat, de copiii pe care i-am văzut crescând și mai ales pentru că am vrut să transmitem ideea importanței primilor ani în viața unui copil! Deja unii dintre absolvenții nostri sunt în anul întâi la facultate, iar acești copii ne trimit mesaje în continuare, pentru ei grădinița a rămas un reper, au rămas anii lor cei mai curați, copilăria lor cea mai fericită, locul unde au fost iubiți și încurajați necondiționat” a povestit Cristiana Boca.

Dosarul ediției, scris de Simona Catrina și Raluca Kișescu, dezbate, pornind de la cazul gimnastei care a dezvăluit agresiunile incluse în programul de antrenament, dreptul sau obligația de a mărturisi nedreptățile la care am fost supuși. Mirela Retegan, antrenoare minunată a părinților și inventatoare a găștii Zurli, povestește cum a născut și cum a dus la bun sfârșit noul său proiect “Învățătoarea Anului”.

“Tot timpul am avut o problemă cu adunările de părinți care fac chete să cumpere cadouri din categoria: lănțic, seturi de masă sau carpete. Am refuzat să particip la cadouri din categoria: să-i luăm doamnei un set de fustă și sacou și două poșete sau să-i dăm banii să-și ia ce vrea. Mi-a plăcut ideea de a susține părinții să facă mai mult decât să pună niște bani într-un fond de cadouri. Să aducă o recunoaștere publică persoanei care le ghidează în viață copiii” a povestit Mirela Retegan.

Iar Mihaela Miroiu, prezentă la masa rotundă cu tema Între familie și stat: reglementarea reproducerii în România comunistă, a povestit: “Cea mai bună metodă de a distruge o relație morală cu o sarcină este interzicea avortului. În momentul în care nu lași această libertate, scăpatul de o sarcină nu mai devine o dilemă morală, devine o problemă de rezolvat, de care vrei să scapi. Eu sunt foarte convinsă că generația mea de femei fertile, și cele puțin mai tinere decât mine și cele puțin mai în vârstă, nu au avut o relație morală cu sarcina, pentru că nu au avut libertatea să o aibă. În 1990 ne-am trezit libere la avort. Cam cât credeți că a tresărit sufletul sau conștiința celor din generația mea când s-au simțit în sfârșit eliberate de chestiunea asta? Foarte puțin…”

Alex. Ștefănescu, recent împroprietărit cu un nou volum apărut la Editura Corint, Jurnal secret. Serie nouă, ne face, cu umorul lui inimitabil, câteva mărturisiri care să ne convingă să mergem la librărie:

A apărut de curând o carte a mea a cărei scriere i-o datorez în mare măsură fermecătoarei doamne Alice Năstase Buciuta. Această doamnă (soția prietenului meu, Paul Buciuta, precizez melancolic) m-a invitat cu căldură, ani la rând, să public însemnări de jurnal în fiecare număr din admirabila ei revistă Tango – Marea Dragoste. Și iată că aceste însemnări, și altele, au apărut acum sub formă de carte: Jurnal secret. Serie nouă, desene de Costel Pătrășcan, București, Editura Corint, 2016.

Cartea se va găsi în curând în librării. Până atunci puteți citi aici extrase din ea (altele decât cele apărute anterior în revistă). Poate că ele vă vor convinge să cumpărați și să citiți cartea. Sau măcar să o cumpărați!

Un nou și fascinant interviu cu Esther Perel, sosită în România pentru a susține conferința “Umbrele Intimității” la invitația Paginii de Psihologie și a cuplului de psihologi Gáspár György și Otilia Mantelers, cuprinde răspunsuri la câteva întrebări absolut esențiale pentru viața noastră în cuplu și pentru strădaniile noastre de părinți.

Sunt mai multe feluri de infidelitate. Există trei variante de urmărit într-un cuplu. Cei doi rămân în continuare împreună, iar infidelitatea respectivă rămâne principalul lor subiect de discuție pentru următorii treizeci de ani și, la fiecare ceartă, se revine asupra acesteia. Resentimentele sunt ca atunci când ai înghiți otravă și te-ai aștepta să moară celălalt. Ei nu mai pot sta împreună, dar nici separați. Unii rămân împreună de dragul familiei încă vreo zece ani, până cresc mari copiii lor, și divorțează după aceea. Alții transformă o astfel de experiență cum este infidelitatea într-o oportunitate care permite cuplului să se redefinească. Dar pentru a se ajunge la vindecare este necesar un număr considerabil de elemente importante”… spune Esther Perel, într-un interviu care merită citit cu mare atenție…

Revista mai cuprinde cronici ale evenimentelor culturale importante precum prima ediție a întâlnirilor Opera FANtastica – cu Luminița Arvunescu și Nelly Miricioiu, cronici de spectacole: Beth Hart și Queen + Adam Lambert, recomandări ale celor mai bune cărți apărute, ale celor mai bune filme ale verii și un interviu cu Christoph Waltz despre filmul Legenda lui Tarzan, recomandări ale unor vinuri excepționale de la Domeniul Coroanei Segarcea: Onoare și Speranță din colecția Minima Moralia (scrise cu mare talent de Radu Rizea), o conversație plină de emoție cu marele balerin și maestru de balet Sergiu Ștefanschi, revenit la Opera Națională București pentru a lansa o carte-biografie, impresiile de călătorie ale Marinei Almășan în splendida Budapesta, informații despre avantajele și dezavantajele expunerii la soare, oferite de Ioana Adina Oancea, câteva secrete ale frumuseții mireselor din colecțiile Lizei Panait dezvăluite de designerul floral Magdalena Popa de la FloragiftEvents, un interviu captivant cu Cosette Kojic despre tainele talismanelor Rudraksha by Cozy, cea mai frumoasă poezie, recomandări de produse cosmetice și sfaturi pentru sănătate și frumusețe…

SCRISOARE

  1. Farfuriile se spală în familie

de Alice Năstase Buciuta

DOMENIUL COROANEI

  1. Onoare, chinoroz, mastică

STEP BY STEP

  1. Grădinița Bambi, primii 15 ani de dragoste
  2. Cristiana Boca: Copiii noștri nu trebuie să fie perfecți

DOSAR

  1. De frică să fugim, de bine să povestim

de Raluca Kișescu

  1. Ele se prefac că nu iau bătaie, noi ne prefacem că le credem

de Simona Catrina

  1. O nouă carte de Alex. Ștefănescu: Jurnal Secret, serie nouă

DAMEN TANGO

  1. Alice Năstase Buciuta: Din iubire, devenim eroii celor de lângă noi

Fotografii de Paul Buciuta

ZURLI

32 Mirela Retegan: Cele mai bune alegeri în viață le-am făcut cu sufletul

EVOCĂRI

  1. Mihaela Miroiu: Acolo unde nu există libertate, nu există nici moralitate

JURNAL DE CĂLĂTORIE

  1. Köszönöm, Budapest! Mulțumesc, Budapesta!

CAIET DE AMINTIRI

  1. Ce mai soare luminos, ce mai mire pârâcios

de Simona Catrina

DOMENIUL COROANEI

  1. Noua poveste a Speranței

TANGO ART

  1. Luminița Arvunescu și Nelly Miricioiu- Opera FANtastica
  2. QUEEN + Adam Lambert: Another Kind of Magic

 

  1. Triptic coregrafic pe scena Operei Naționale București

INTERVIU

  1. Sergiu Ștefanschi: Mi-am împlinit visul vieții, acela de a fi pe scenă

de Alice Năstase Buciuta

  1. Christoph Waltz despre filmul Legenda lui Tarzan: Mitologia și poveștile de acest gen există pentru a da sens lumii în care trăim

de Irina Botezatu

Damen Tango

  1. Simona Catrina: De când am cancer, am scăpat de foarte multe belele!

Fotografii de Paul Buciuta

PSIHOLOGIE

Esther Perel: Spune-mi cum ai fost iubit în copilărie, ca să-ți spun cum faci dragoste azi

BEAUTY

  1. Avantajele și dezavantajele expunerii la soare

De Ioana Adina Oancea

FASHION

  1. Floragift și secretul mireselor Lizei Panait
  2. Power of Rudraksha by Cozy
Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.