fbpx

Copiii isteti construiesc puzzle-uri

de

Jocurile de puzzle nu sunt doar pentru cei mici, desi sunt recomandate pentru ei. Chiar si cei mai mari vad o provocare in a gasi piesele potrivite si a construi o imagine complexa, care poate lua zile, ore, dar chiar si luni de zile, in functie de complexitatea puzzle-ului. Un lucru mai putin stiut despre cel din urma este legat de faptul ca, pe masura ce copilul dumneavoastra reuseste sa rezolve un puzzle mai complex, se dezvolta mai sanatos si mintea ii este mai ascutita.
El reuseste sa invete, inca de mic, nu doar cum arata lumea, ci si cum fiecare lucru isi are locul in univers si, piesa cu piesa, se relaxeaza si isi dezvolta iscusinta. Potrivit specialistilor, copiii care au ca principala activitate rezolvarea de puzzle-uri, au mai multe sanse sa reuseasca in viata, avand o gandire rationala, pe principiul lui <<orice problema are si o rezolvare>>, lucru care le lipseste adultilor din prezent.

Dar ce alte beneficii are un puzzle in dezvoltarea sanatoasa a unui copil?

  1. Dezvolta abilitatile motrice

Cel mic isi va dezvolta abilitatile de coordonare a privirii si a mainii simultan. Este un tip de dezvoltare care necesita timp. Intai, cei mic isi va dezvolta abilitatile motrice grosiere, prin asezarea pieselor de mari dimensiuni, apoi cele ale motricitatii fine, prin miscarea degetelor pentru a apuca piesele de puzzle.

  1. Dezvolta gandirea copilului

E simplu! El va incepe sa inteleaga lumea inconjuratoare, va recunoaste formele ei, dar isi va dezvolta si memoria, pentru ca isi va aminti ce piesa se potriveste si ce piesa nu se potriveste. Mai tarziu, rezolvarea de probleme va fi floare la ureche pentru el!

  1. Dezvolta abilitatile emotionale ale copilului

Da, ati citit bine. Pentru ca cel mic va invata un lucru: iti trebuie o strategie atunci cand incepi sa construiesti un puzzle. Astfel, isi va stabili obiective, de unde sa inceapa si cu ce. Mai mult decat atat, este cel mai usor mod prin care ii poti face cunostinta cu conceptul de rabdare. El va stii ca, daca o va stapani, la final va fi recompensat cu o imagine colorata si interesanta, facuta doar de el.

Pe langa o dezvoltare sanatoasa, jocurile de puzzle reprezinta un moment bun de comunicare intre parinti si copii, o activitate relaxanta, de familie. Il poti ajuta pe cel mic, dar nu il poti repezi. Usor, dar sigur, va deprinde singur miscarile, iar gandirea i se va dezvolta foarte mult.
Vrei un copil istet? Atunci vino la Noriel si alege puzzle-ul perfect pentru copilul tau. Iar daca esti pasionat de astfel de jocuri, Noriel pune la dispozitie o multime de jocuri care vor ajuta la dezvoltarea imaginatiei si creativitatii celor mici.

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Tag-uri:
· · ·

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.