fbpx

Cum amenajam camera bebelusului

de

Cand vine vorba de aparitia unui micut in familie, apar o multime de intrebari si dileme. Una dintre acestea este cum ar trebui amenajata camera , ce fel de mobila pentru copii trebuie cumparata si ce ar trebui sa contina aceasta. Incercam sa va venim in ajutor cu cateva sugestii.

Viata de parinte este o continua provocare, incepand chiar cu primele zile. Una dintre acestea este amenajarea camerei prichindelului. Fie ca este vorba despre mobila pentru copii sau despre modul in care peretii vor fi decorati, optiunile ar trebuie sa se plieze pe nevoile de confort ale copilului. Uite cateva lucruri de care trebuie sa tii cont in momentul in care te apuci de amenajat:

Mobila pentru copii

Trebuie sa cuprinda spatii de depozitare pentru lucrurile celui mic: etajere, dulapuri sau sifonier. Este recomandat sa apelati la cosuri de depozitare, deoarece sunt mai practice cand vine vorba despre stransul jucariilor si lucrurile copilului. Ofera, de asemenea, si un aspect placut in camera si completeaza spatiile de depozitare din mobila pentru copii.

Un alt lucru care nu trebuie sa lipseasca din camera copilului este masuta de schimbat scutece. Te va ajuta sa-ti schimbi bebelusul mult mai usor decat ai face-o pe un pat. Este dotata cu sertare si locuri de depozitare, astfel incat sa ai la indemana tot ce este necesar pentru schimbatul copilului. Este prevazuta cu bare sau margini inaltate, astfel incat prichindelul sa fie in siguranta.

Lampa de veghe este, de asemenea, un accesoriu important. Aceasta trebuie sa emita o lumina calda si nu foarte intensa, astfel incat somnul micutului sa nu fie perturbat. Este recomandat sa se asorteze cu mobila pentru copii, astfel incat cel mic sa aiba parte de un peisaj linistitor. In general, este utila pana cand copilul implineste varsta de 5-6 ani.

Accesorii

Umidificatorul nu ar trebui sa lipseasca in nicio camera pentru copii. Acesta mentine un nivel de umiditate optim pentru plamanii micutului tau. De asemenea, purifica aerul si evita astfel infectiile respiratorii. Este util si in cazurile de raceala si gripa, deoarece amelioreaza simptomele.

Caruselul cu jucarii montat deasupra patului ii va oferi acestui un semn linistit. Cand este pornit se invarte si scoate sunete care contribuie din plin a relaxarea celui mic.

Decoratiunile de perete ofera o atmosfera vesela in camera si in incanta pe cel mic. La moda sunt acum stickerele, care sunt mai usor de inlocuit decat clasicele desene pe pereti.

Poarta de siguranta – delimiteaza spatiul in care se poate juca cel mic. Este foarte utila in cazurile in care vreti sa-l tineti departe de locurile periculoase, precum scarile sau zonele din casa in care se poate rani.

La Noriel gasesti mobila pentru copii pentru toate buzunarele si gusturile.

 

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Tag-uri:
· · ·

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.