fbpx

Dacă zeițele și-ar fi comandat haine, ar fi ales stilul Boho

de

Nicio femeie nu vrea să fie îmbrăcată la fel ca celelalte, dar nici nu vrea să rateze șansa de a purta ținute care să respecte tendințele modei. Ține de paradoxurile splendide ale feminității și de eterna și fascinanta combinație dintre tentația unicității și cea a oglindirii în ceilalți. Din căutarea aceasta a unui stil care să evadeze din înseși granițele conceptului de stil trebuie să se fi născut unul dintre cele mai spectaculoase și feminine genuri vestimentare care cuceresc, rând pe rând, continentele, și se anunță a fi cea mai dragă și cea mai inspirată alegere a verii 2019, care stă să înceapă: Stilul Boho – stilul zeițelor boeme.

Manifestul libertății interioare – în falduri fluide și culori

Etimologia cuvântului „boho” vine de la „bohemian”, termenul de „boem-boemă” incluzând în el valori pe care, într-un fel sau altul, fiecare dintre noi le caută și le prețuiește – nonconformismul, dorința de libertate, evadarea dintre stereotipuri, deschiderea spre lume, bucuria… Aceste valori au fost așezate de către trend-setteri și stiliști într-un stil vestimentar care conferă și modernitate, și unicitate, în același timp, direcțiile generale ale trendului lăsând loc cu generozitate amprentei personale a fiecăreia dintre cele care aleg Boho.

Din punct de vedere istoric, Boho este un stil relativ tânăr, având origini și inserții stilistice comune cu genurile hippie sau flower-power care cucereau anii ´60. Pentru cunoscători și cunoscătoare, este, deci, și mai atrăgător ca alegere, fiind o adeziune subtilă la tagma artistică și un manifest în culori al libertății interioare și al armoniei. Până la urmă, acestea sunt direcțiile principale ale prezentului nostru tot mai înalt ca vibrație, tot mai spiritual, mai echilibrat și mai înnobilat prin iubire.

Elementele stilului Boho

Dacă e să enumerăm câteva elemente principale ale stilului Boho, atunci acestea ar fi:

– combinații eclectice de texturi (voal, tricot, jeans, mătase, jerse, satin, stofe brodate etc.)

– confort din toate punctele de vedere, dar cu deosebire în ceea ce privește sandalele joase pe care le găsiți într-o gamă diversificată pe fashiondays.

– accesorii vizibile, colorate, incluzând brățări, ochelari de soare, coliere, curele, cercei, bijuterii, căști etc.;

– culori și nuanțe naturale, care exclud vibrațiile de neon sau culorile chimice, artificiale (pot fi utilizate ca opțiuni de bază negru, albastru, gri, bej sau maro, care pot fi accesorizate cu nuanțe de auriu, violet, roșu, bordeaux, verde, roz etc…)

– imprimeuri florale sau etnice;

– design amplu, fuste maxi, franjuri, accesorii supradimensionate, volane ample etc

– materialele utilizate sunt foarte importante, accentul deosebit căzând pe țesăturile naturale și pe fluiditate.

Tips and tricks pentru o garderobă Boho

 Puteți trece la stilul Boho alegând din garderobă câteva piese de rezistență pe care le puteți combina inspirat.

Nu e nevoie decât de câteva rochii sau fuste maxi, care pot fi combinate cu topuri croșetate, cămăși supradimensionate sau tricouri simple ori grafice.

Tunicile sau puloverele tricotate, purtate cu fuste de voal sau mătase sau cu pantaloni scurți sunt iarăși câteva elemente definitorii pentru stilul Boho.

În ceea ce privește încălțămintea, puteți merge la sigur cu sandale joase, cu influențe grecești, romane sau africane, cu platforme ori cizme de cowboy.

La nivelul accesoriilor este parcă cel mult loc pentru inspirația personală, aici făcându-și loc brățările și colierele în stil african, pandantivele mari, pălăriile, turbanele, inelele cu piatră sau design grafic. Nu pot lipsi eșarfele colorate sau ochelarii de soare în stil vintage – care pot deveni elemente ideale pentru un stil boho spectaculos și foarte plăcut de purtat.

Avantaje fără dezavantaje

Dacă zeițele și-ar fi comandat haine de pe net, mai mult ca sigur și-ar fi ales ținute în stil Boho. Pentru că, îmbrăcată astfel, poți împărăți lumea, etalându-ți și forța, și grația.

Practic, stilul boho nu are dezavantaje. Poate fi purtat de oricine, croiurile ample putând masca orice defect al siluetei, în timp ce nonconformismul liniei generale, texturile transparente, piesele vestimentare curajoase pot pune în evidență senzualitatea oricărei siluete ce dorește să-și dezvăluie și să-și evidențieze frumusețea.

Foto Unsplash
Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Tag-uri:
· · · · · ·
Categorii:
Moda

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.