fbpx

Două întâlniri sub semnul tradiției la Tecuci și Călărași: Agricultura în familie, un program original lansat de compania Prutul

de

La finalul lunii februarie, compania românească Prutul a lansat platforma ,,Agricultura în familie’’ – un program unic în industria de agribusiness din România, adresat doamnelor care gestionează propriile ferme agricole și afaceri în agribusiness sau care, alături de soți sau alți membri ai familiei, își desfășoară activitatea în peisajul agricol din țara noastră. Compania Prutul a făcut astfel un original pas înainte  în comunicarea cu fermierii colaboratori, aceștia fiind abordați pentru prima dată de către o companie din perspectiva unor adevărate afaceri de familie, antreprenoriale.

Lansarea programului a fost făcută în cadrul a două evenimente ce au avut loc la Tecuci și, respectiv, Călărași, în preajma zilei de Dragobete, o sărbătoare autentic românească. Peste 30 de doamne au participat la evenimentele Prutul și au dialogat cu invitații speciali – Alice Năstase Buciuta, jurnalistă și autoare de cărți dedicate femeilor și Marius Tudosiei, bucătar profesionist și realizator de emisiuni TV culinare.

Cei doi moderatori invitați au dezbătut împreună cu doamnele tema tradițiilor românești, rolul femeii în definirea valorilor legate de familie și succesul în antreprenoriat. Marius Tudosiei le-a arătat participantelor cum pot reinterpreta mâncarea românească, în preparate delicioase gătite cu uleiul Spornic Premium, singurul ulei îmbuteliat de floarea-soarelui 100% High Oleic, din România.

“Prin acest program inedit în mediul agribusiness, ne dorim să susținem valorile tradiționale românești legate de familie și, totodată, să oferim recunoastere muncii pe care doamnele din agricultură o fac zi de zi. Dânsele au o contribuție semnificativă la dezvoltarea și consolidarea afacerilor de familie și apoi la transmiterea lor către generațiile tinere de fermieri. În realitate, femeile se implică în multe dintre activitățile specifice unei ferme, chiar dacă nu întotdeauna decizional, aportul adus la bunăstarea afacerii familiei este la fel de mare. Fie că vorbim despre gestionarea contabilității primare, relația cu furnizorii de inputuri, cu firmele transportatoare sau cu personalul angajat în fermă, doamnele contribuie la succesul afacerii lor de familie.

Modul în care Prutul se raportează la fermele agricole antreprenoriale este firesc, având în vedere că reprezentăm o companie românească, antreprenorială”, a declarat Claudiu Spiridonescu, Director Comercial Agribusiness în compania Prutul.

Prin programul ,,Agricultura in familie’’, Prutul se înscrie în rândul companiilor și organizațiilor mondiale care susțin și promovează afacerile de familie și, în același timp, femeile, în calitate de promotoare ale unei agriculturi moderne și sustenabile.

Fotografii de Paul Buciuta

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Life

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.