fbpx

Ecler cu sardine si glazura de rosii cu busuioc

de

Eclerurile cu spuma de sardine si glazura de rosii cu busuioc constituie un preparat festiv, fiind potrivite ca antreuri. De asemenea, pot fi preparate cu o zi inainte de servire sau congelate.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Numar de portii: 4

 

Ingrediente:

 

Aluat:

250 de mililitri de apa

60 de grame de unt

3 oua

125 de grame de faina

un varf de cutit de sare

putin unt topit

20 de grame de branza tare rasa (orice preferati)

 

Spuma de sardine:

2 cutii de sardine in ulei

35 de grame de unt

35 de grame de faina

0,5 litri de lapte

sare, piper

nucsoara

 

Glazura:

2 rosii

2 lingurite de bulion

2 lingurite de busuioc uscat

2 linguri de zahar

1/2 lingurita gelatina vegetala (agar-agar, se gaseste la magazinele cu produse naturiste) sau obisnuita

1 catel de usturoi

4 – 5 masline negre tocate fin (pot fi inlocuite cu susan)

 

Mod de preparare

 

Intr-o caserola se pun la fiert apa, untul si sarea. Dupa ce a dat in fiert se ia de pe foc, se toarna toata cantitatea de faina si se amesteca bine pentru a omogeniza compozitia (trebuie sa arate ca o mamaliga). Se adauga ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Daca aluatul vi se pare prea uscat, se adauga un al patrulea ou. De asemenea, se adauga branza. Cu ajutorul unui pos de patiserie (sau o punga din plastic care se taie la un colt), se fac ecleruri. Se ung cu unt si se coc 20 de minute la o temperatura de 200°C. Dupa ce au devenit aurii si s-au umflat, se inchide focul si se lasa usa cuptorului intredeschisa pentru ca gogosile sa se usuce.

 

Pentru spuma de sardine, se pune o cratita pe foc, se pune in ea untul si faina, se amesteca bine si apoi se adauga laptele, putin cate putin. Sosul acesta se lasa la ingrosat, amestecand continuu cu o lingura in cratita. Se lasa la racit si se amesteca impreuna cu sardinele scurse de ulei si nucsoara. Compozitia se bate cu ajutorul unui tel (sau robot de bucatarie), se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se pune la frigider.

 

Rosiile se mixeaza si apoi se stoarce sucul, care se pune intr-o cratita la fiert cu busuiocul, bulionul, usturoiul si zaharul. Daca se foloseste agar-agar, acesta se adauga dupa ce sosul incepe sa fiarba, se amesteca continuu si se lasa pe foc 3 – 4 minute. Daca se foloseste gelatina obisnuita, aceasta se inmoaie in putina apa rece pentru cateva minute si se adauga in sosul luat de pe foc. Nu uitati sa scoateti catelul de usturoi si sa-l aruncati.

 

Eclerurile se taie in doua pe lungime, se umplu cu spuma de peste si se glaseaza o data. Se lasa putin departe pentru ca glazura sa se usuce, se mai glaseaza o data si apoi se dau gogosile prin masline tocate.

 

MEDIAFAX

 

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Retete si diete

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.