fbpx

Ești fericită doar pe Facebook?

de

Noi, toţi utilizatorii de Facebook, ne expunem viaţa, unii mai mult, alţii mai puţin. Aproape toţi avem tendinţa de a împărtăşi prietenilor virtuali momentele de neuitat din viaţa noastră. Totuşi, nu voi înţelege niciodată nevoia, ostentaţia anumitor persoane de a părea fericite 24 din 24 de ore. Ele nu au zile mai proaste, nu au eşecuri, nu au cearcăne sau riduri? Oare cât de înşelătoare sunt aparenţele?

Te-am zărit săptămâna trecută pe aleile umbroase ale unui parc, mergeai agale, abătută sau poate doar visătoare, fără țintă și fără zâmbet. Fără masca perfecțiunii pe chip. Păreai atât de singură și de vulnerabilă. Machiajul nu era impecabil, hainele nu păreau ca scoase din cutie, pantofii nu erau în tendințe. Nu erai fabulous, nu erai glamurous, nu erai cool, nu erai happy, nici măcar zurlie, erai tu – frumoasă, fără artificii. Nu mai vindeai o imagine fabricată, photoshopată, nu te mai ascundeai în spatele ochelarilor de soare. Atât de mult m-am obişnuit cu imaginea ta oficială, cea pe care o afişezi pe Facebook, încât cu greu te-am recunoscut.

Nu ai observat când un copil, care probabil făcea primii pași, s-a îndreptat zâmbind spre tine. Nu ai răspuns la salutul unei doamne care părea că se bucură că te reîntâlnește. Pășeai mecanic pe covorul de frunze arămii așternut pe aleile parcului, fără să fii atentă la cei din jurul tău.

Ai trecut pe lângă mine fără să mă observi. Nu am vrut să-ţi întrerup paşii sau gândurile, deşi am fost tentată să te întreb ce mai faci?, aşa cum este firesc sau poate doar politicos, atunci când te întâlneşti cu o veche cunoştinţă. Iniţial, voiam să spun prietenă, dar mi-am dat seama că nu suntem decât nişte simple cunoştințe, deși …îţi ştiu toate poşetele de divă, toţi iubiţii şi toate maşinile. Ştiu când şi cu cine te-ai îmbrăţişat, ce declaraţii de dragoste ţi s-au făcut, ştiu când ai dansat şi ce ai mâncat pe malul mării. Știu că la tine e soare, când la noi plouă, știu că tu te distrezi, când noi muncim, ştiu că tu eşti fericită, când noi suntem blazaţi, obosiţi sau nemulţumiţi. Bineînțeles că știu cum arăți cu fustă, fără fustă, pe nisip, pe creasta munţilor, cu el lângă o statuie din Paris, cu alt el lângă aceeaşi statuie din Paris.

Mai ştiu şi când ai fost linguşită, când ai fost elogiată, când ai fost ridicată pe un piedestal de cei care, în realitate, nu te agreează, ci vor doar să obţină ceva de la tine.

De necontestat, online eşti fericită, viaţa ta e fără cusur, e numai lapte şi miere, dar oare cum arată viaţa ta offline, dincolo de aparențe?

Ai mii de prieteni virtuali, dar mă întreb oare cu câţi dintre ei vorbeşti în realitate, măcar o dată pe an? Ai sute de prieteni care online declară că te adoră, dar mă întreb oare câţi dintre ei ţi-ar aduce o cană cu ceai dacă ai fi bolnavă? Ai zeci de prieteni virtuali care afirmă că te iubesc necondiţionat, dar mă întreb oare câţi dintre ei ţi-ar întinde o mână de ajutor dacă ai avea nevoie?…

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Tag-uri:
· ·
Categorii:
Dosar

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.