fbpx

Flori de ie împodobesc podiumul Feeric Fashion Week 2018

de

Flori de ie vor deschide Feeric Fashion Week 2018, cel mai important eveniment de modă din Europa Centrală și de Est, ce are loc între 17 şi 22 iulie, la Sibiu.

Într-o prezentare de poveste, în inima Transilvaniei, 20 de românce vor defila în deschiderea festivalului, înveştmântate în ii de borangic cusute cu fir de mătase, cu vâlnice somptuoase, cu broderii metalice, într-o adevărată explozie de frumuseţe şi bogăţie românească, menită să pună valorile autentice acolo unde le e locul, alături de cele mai noi creaţii vestimentare ale designerilor din toată lumea şi din toate timpurile.

„Este un prilej de mândrie pentru mine şi o dovadă în plus de recunoaştere internaţională pentru costumul tradiţional românesc, a cărui frumuseţe şi bogăţie îl face egalul oricărei creaţii haute couture. Prin deschiderea unui festival de amploarea Feeric Fashion Week demonstrăm încă o dată că zestrea românească este de o valoare inestimabilă şi că merită să strălucească sub luminile rampei oriunde în lume” a spus Cristina Chiriac, fondatoarea Flori de ie.

După ce Flori de ie a început Anul centenar la The Bride Show Dubai, cu o colecţie de rochii diafane, cu broderii înflorate, perfecte pentru verile veşnice din Emirate, a păşit apoi pe urmele lui Gaudi la Barcelona Bridal Fashion Week, cucerind Catalonia cu materialele vaporoase şi cusăturile pline de culoare ce-au luat forma rochiilor de mireasă, era timpul ca scena românească să fie din nou împodobită de costumele tradiţionale autentice.

Proiect lansat în 2014 de Cristina Chiriac, doctor în economie şi preşedintă a Federaţiei Patronatelor Femeilor Antreprenor, Flori de ie are ca scop atât promovarea poveştilor neamului românesc înscrise cu slove de mătase ori bumbac pe frumoasele ii de borangic, dar şi susţinerea meşteşugurilor tradiţionale şi a celor ce încă le mai cunosc tainele.

Zeci de invitaţi din primul eşalon al designului vestimentar din toată lumea, alături de nume importante din presa internaţională de specialitate vor avea ocazia să admire la Sibiu o prezentare a frumosului port românesc, în defilarea ce va deschide festivalul, unind astfel vechiul şi noul sub amprenta autenticului.

La cea de-a unsprezecea ediţie Feeric Fashion Week, proiectul iniţiat în 2008 de Mitichi Preda şi Landiana Cerciu, se îmbogăţeşte cu Feeric 33, o competiţie pentru frumos, în care au fost selectaţi să participe 33 de tineri designeri ale căror creaţii se vor întrece sub ochii juriului de specialitate pentru a obţine marele premiu de 30.000 de euro. Din juriul de la Sibiu fac parte Liana Satenstein – reprezentant al Vogue USA, Riccardo Terzo – reprezentant al Vogue Italia, Diane Pernet – președinte ASVOF, Adriana di Lello – redactor șef Elle Italia și Raoul Keil – redactor șef Schon Magazine, Londra, Elisabeta Tudor – redactor șef Modzik, Tania Cursano – proprietarul IT.Elite showroom din Milano și Patricia Lerat – coordonator Designers Apartment, Paris.

O regiune de legendă, zeci de mii de participanţi la ediţiile anterioare şi titulatura de „cea mai creativă săptămână a modei din lume” fac din Feeric Fashion Week podiumul de prezentare perfect pentru costumul popular tradiţional, dovadă vie a creativităţii româneşti de-a lungul veacurilor.

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Tag-uri:
Categorii:
Moda

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.