fbpx

Fură steagul, salvează luna! Bucură-te, amintește-ți, învață!

de
CAPTURE THE FLAG

Când ai trei copii, ajungi să te cam saturi de filmele de desene animate. Ți se pare că ai văzut – cu sau fără ochelarii 3D pe nas  – tot ce se putea vedea, te-ai străduit să râzi la tot ce se putea râde, ai moțăit în scaun la tot ce se putea moțăi. De aceea, mărturisesc că am ajuns să fiu foarte exigentă cu filmele pentru cei mici. Nu le mai rabd decât pe acelea care-i bucură cu adevărat pe copiii mei, care-i și învață câte olecuță de ceva și-n care, câte un scenarist milos s-a străduit să strecoare câte-o glumă, câte-o amintire, câte o ispită de dor de copilărie și pentru părinții sau bunicii din sală.

Mi-a plăcut atât de mult Fură steagul, salvează luna! pentru că filmul are mai multe registre suprapuse în așa fel, încât și cei mici, și cei mari, să fie încântați clipă de clipă, să urmărească acțiunea cu sufletul la gură și nu doar cu mâna în punga de popcorn, să își dorească din toată inima să se descâlcească cu folos toate intrigile, iar binele să iasă învingător.

Un băiețel curajos și dornic să readucă fericirea în familia lui, o fetiță pasionată de jurnalism, un puști grăsuț și genial, un cameleon caraghios și isteț, alături de un bunic morocănos, dar plin de iubire, formează echipa imbatabilă care încearcă să salveze Luna din ghearele unui afacerist veros care vrea să  șteargă orice urmă a aselenizării Statelor Unite din anul 1969. Complicațiile care apar pe parcurs sunt demne de un veritabil thriller, dar umorul alungă orice teamă. Vă spun și un secret: o să plecați tare încântați din sala de cinema, amintindu-vă că familia e mai importantă chiar și decât Luna de pe cer, pentru fiecare dintre noi…

SINOPSIS: Mike Goldwing, un puști curajos de 12 ani, e fiu și nepot de astronauți NASA. Bunicul său, venerat pe vremuri, acum e uitat de toată lumea și trăiește izolat de familie după ce și-a ratat șansa de a participa la misiunea Apollo XI cu Neil Armstrong și Buzz Aldrin. Dar, când un miliardar excentric pune la cale un plan diabolic de a zbura pe Lună pentru a distruge steagul american pus acolo de echipajul de pe Apollo XI, Mike se îmbarcă clandestin într-o navetă spațială, pornind spre o aventură magnifică. Însoțit de bunicul său, dar și de Amy și Marty, cei mai buni prieteni ai săi, și de un cameleon isteț, Mike e hotărât să fure steagul, să salveze Luna, dar și să-și reunească familia.

Din 19 februarie, Fură steagul, salvează luna! rulează la cinema în 3D, dublat în română, distribuit de RoImage.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Film

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.