Gazpacho este o supa rece, numai buna pentru zilele toride de vara, cand gatitul la aragaz nu este o optiune, indiferent cat de delicios ar fi felul de mancare preparat.
Pentru pregatirea unui gazpacho bun, sunteti sfatuiti sa aveti in bucatarie:
5 rosii mari, cu pulpa, taiate cubulete
1 cutie medie de fasole deja fiarta, pe care sa o spele si sa o scurga
tijele de la o telina, tocate
1 castravete curatat de seminte, spalat si tocat
2 cepe verzi taiate
1 lingura mare de ceapa uscata (foarte putin iute, deloc, daca se poate) taiata fin
¼ cana de patrunjel taiat
½ cana de ardei rosu (iute dupa gust), taiat fin
½ cana de ardei galbe, taiat fin
sucul de la o jumatate de lamaie
1 catel de usturoi taiat fin
1 conserva de suc de rosii
1 lingurita de pudra curry
tarhon uscat
piper negru dupa gust
sos de ardei iute dupa gust
Intr-un bol mare se amesteca rosiile, fasolea, telina, castravetele, ceapa verde, ceapa uscata, patrunjelul, ardeiul rosu si galben, sucul de lamaie si usturoiul.
Se toarna apoi sucul de rosii si se asezoneaza cu praful de curry, tahon, piper si sosul de ardei iute.
Supa se lasa la racit in frigider cel putin doua ore inainte de a fi servita.