George Clooney, arestat in fata ambasadei Sudanului din Washington

de

George Clooney a fost arestat, vineri, la Washington, in timp ce manifesta in fata ambasadei Sudanului, unde protesta fata de crimele de razboi comise, in opinia sa, de administratia de la Khartoum in partea de sud a acestei tari.

George Clooney, alaturi de mai multi membri din Camera reprezentantilor si alti protestatari, a fost incatusat si urcat intr-o duba de politie, a constatat un jurnalist AFP, citat de Mediafax. In acelasi timp cu George Clooney a fost arestat si tatal actorului, jurnalistul Nick Clooney, dar si Martin Luther King III.
Actorul american, purtand barba si imbracat intr-un pulover albastru, a spus in fata numeroaselor camere de luat vederi prezente la fata locului ca solicita guvernului sudanez sa permita comunitatii internationale sa trimita ajutoare umanitare in aceasta tara, “inainte ca aceasta sa devina cea mai grava criza umanitara de pe suprafata globului”. George Clooney, tatal sau Nick si un alt activist ar fi ignorat trei avertismente ale politistilor, care ii somau pe protestatari sa paraseasca zona, si au fost escortati incatusati spre o duba a Serviciilor Secrete, afirma Reuters.
Potrivit site-ului TMZ.com, actorul ar fi fost arestat pentru ca ar fi depasit intentionat o banda de protectie instalata de politie in fata ambasadei, iar acest fapt reprezinta o infractiune in legislatia americana. George Clooney se afla acum la o sectie de politie din Washington, in stare de arest, mai scrie TMZ.

TMZ.com: actorul este bucuros ca a fost arestat

Starul hollywoodian a fost recent in vizita in Kordofan de Sud, o regiune administrativa a Sudanului, unde luptele dintre armata guvernului central de la Khartoum si fortele rebele, favorabile unei alipiri la Sudanul de Sud, au determinat infometarea populatiei locale. La intoarcerea in Statele Unite, marti, George Clooney a declarat ca fortele armate sudaneze comit “crime de razboi” prin atacarea civililor din aceasta regiune.
Dupa arestarea actorului si a tatalui sau, agentul lui George Clooney, Stan Rosenfield, a declarat pentru TMZ: “Acestia au protestat fata de violentele guvernului sudanez asupra propriilor cetateni nevinovati, femei si copii. Cei prezenti la protest au cerut ca ajutoarele umanitare sa ajunga in Sudan, inainte ca in aceasta tara sa se nasca cea mai mare criza umanitara din lume”.
Surse apropiate lui George Clooney au declarat pentru TMZ ca actorul este fericit ca a fost arestat, deoarece in acest mod atrage atentia asupra seriozitatii acestei crize. Recent, Clooney a filmat un scurtmetraj documentar despre situatia din Sudan, pe care l-a lansat pe EnoughProject.com.

 

Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *