Ginerele lui Hugh Hefner invita tradarea in dormitorul Playboy

de

William Marovitz, ginerele lui Hugh Hefner, este anchetat de autoritatile americane pentru tranzactii cu actiuni Playboy efectuate pe baza informatiilor obtinute de la sotia sa, Christie Hefner, pe cand aceasta ocupa pozitia de director general al companiei.

“Mi-a spus ca a fost contactat de SEC. Atunci am aflat ca detine actiuni la Playboy”, a declarat Christie Hefner in timpul audierilor la Securities and Exchange Commission (SEC), comisia de supraveghere a pietelor financiare din SUA.

 

SEC si Departamentul Justitiei au acuzat in ultimii 5 ani peste 400 de persoane de insider trading – tranzactii la bursa in urma dobandirii unor informatii secrete – intr-o campanie fara precedent de combatere a acestui fenomen, potrivit datelor Bloomberg. Marea majoritate a cazurilor implica o forma sau alta de tradare a increderii, a clientilor, a angajatilor, a familiei sau a prietenilor.

 

In cazul Playboy, cuplul Hefner – Marovitz trebuie sa plateasca amenzi si sa returneze profiturile obtinute in mod ilegal. La acestea se adauga prejudiciul de imagine adus fiicei lui Hugh Hefner si separarea celor doi.

 

“Tranzitia infractiunii de la birou in dormitor, in cazuri precum cel al familiei Hefner, este un indiciu ca acest tip de criminalitate a devenit atat de generalizat incat chiar si persoane cu avere considera ca este ca si cum s-ar apleca dupa o moneda pe strada”, noteaza Bloomberg.

 

Christie Hefner (60 de ani) a fost director general al Playboy Enterprises in perioada 1988 – 2009. Playboy a fost fondata in 1953 de Hugh Hefner si a fost delistata de la bursa de la New York anul trecut.

 

Fiica lui Hefner a extins afacerea prin lansarea de programe TV distribuite pe cablu si de produse de media digitala, incercand chiar intrarea in industria jocurilor de noroc. Christie s-a maritat in 1995 cu Marovitz (68 de ani), avocat, fost senator in legislatura statului Chicago si partener la mai multe fonduri de investitii implicate in afaceri cu restaurante din zona.

 

In timpul casniciei de 15 ani, Marovitz a facut din cand in cand comentarii privind actiunile Playboy. Christie Hefner sustine ca l-a avertizat de mai multe ori sa nu faca tranzactii pe baza informatiilor obtinute in familie, delegandu-l chiar pe avocatul sef al Playboy sa pregateasca un referat pentru a-i explica sotului consecintele unor astfel de fapte.

 

Cei doi au avut conturi separate la casele de brokeraj in timpul casniciei.

 

Marovitz a fost acuzat de SEC ca a obtinut castiguri nemeritate de peste 100.000 de dolari prin tranzactii cu actiuni Playboy. El a acceptat sa plateasca o sanctiune de aproape 170.000 de dolari pentru retragerea acuzatiilor.

 

MEDIAFAX

 

 

Categorii:
Life

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *