fbpx

Grădinița Bambi, primii 15 ani de dragoste

de

Probabil că dacă pescărușii din cer și-ar apleca privirea peste clădirea aceea albă, cu pereții pictați de mâini de copii în desene splendide și naive, ar spune, cântând sau dând din aripi, că e acolo, în strada Ghe. Dem. Teodorescu nr. 16 bis, un fel de școală în care și puii de oamenii învață să zboare și să pornească spre înaltul zilei de mâine. Și n-ar greși cu nimic. Asta e Grădinița Bambi Step by Step, loc miraculos în care, de 15 ani încoace, copiii cresc cu aripi cu tot.

Cum au trecut acești primi 15 ani? Cu dragoste… Există câțiva oameni care și-au legat destinul iremediabil, în cel mai frumos mod cu putință, de grădinița Bambi, iar între aceștia Carmen Lică, Cristiana Boca, Valentina Chelan, Ramona Toronilă, Mariana Iorgulescu, Andreea Lia, Elena Pârloagă, Elena Perianu sunt doar câteva dintre numele care răsar prima oară în gând. Sunt însă aici mai multe doamne de toată isprava, care au întemeiat o instituție de învățământ cum nu mai e alta în țara noastră, un loc în care copilul este educat pentru a reuși. Dar, în afară de dascăli, există alte câteva mii de oameni al căror destin s-a schimbat pentru că au întâlnit, într-un moment fast al vieții lor, această grădiniță în care copiii învață să fie fericiți, iar părinții să crească odată cu puii lor. Ei sunt cei care, pe 5 iunie 2016 au venit să aniverseze, să se bucure, să se arate în toată frumusețea adusă de trecerea anilor, să aducă un gest de recunoștință și de mulțumire celor care i-au făcut să pornească altfel în viață: copiii care au crescut aici, însoțiți – sau nu de părinții lor care le-au dat această șansă.

Într-o dimineață a unei duminici fermecate, s-a cântat și s-a dansat, s-au povestit amintiri, s-au împărțit îmbrățișări, s-au făcut planuri pentru revedere – dar și pentru un proiect minunat, o carte magică a poveștilor celor care au crescut aici – și, la sfârșit, s-au înălțat către cer baloane galbene, ca într-un salut vesel al cerului, al zborului, al îndrăznelii de a privi către nemărginit pe care copiii care au pornit în viață la Grădinița Step by Step au luat-o cu ei mai departe în viață.

Și ca să știe pescărușii că au avut dreptate.

 

Mai multe fotografii AICI.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.