fbpx

Greva Cetățenilor, în semn de solidaritate cu demonstrațiile de stradă

de

Comunitatea de-clic se solidarizează cu cetățenii care ies în stradă zi de zi împotriva ordonanței de modificare a Codului Penal. În acord cu valorile celor 200.000 de cetățeni pe care îi reprezintă, de-clic.ro promovează Greva Cetățenilor.

Aceasta este dorința a peste 12.000 de membri de-clic ce consideră că greva este cea mai eficientă metodă de protest, după demonstrațiile de stradă [1].

Informații detaliate despre greva cetățenilor puteți vedea aici: https://greva.de-clic.ro/

Calendarul grevei

Greva se va desfășura progresiv. În prima zi începe cu 5 minute, urmând ca vineri (10 februarie), în ultima zi în care Guvernul poate retrage Ordonanța, greva să se desfășoare toată ziua. Modalitățile de manifestare a grevei sunt multiple, inclusiv sub forma grevei japoneze. Ora programată este 12.00.

Luni – 6 februarie – ora 12.00 – 5 minute

Marți – 7 februarie – ora 12.00 – 10 minute

Miercuri – 8 februarie – ora 12.00 – 30 de minute

Joi – 9 februarie – ora 12.00 – o oră

Vineri – 10 februarie – toată ziua

“Aceasta nu e o grevă în sensul sindical al cuvântului (adică prin care luptăm pentru drepturi salariale), e greva noastră a cetățenilor, a solidarității împotriva corupției. Această grevă devine reală vorbind cu colegii și șefii tăi și asumându-vă împreună că orice efort merită pentru a le arăta corupților că ne-a ajuns, că suntem fermi, că nu vom ceda”, a explicat Tudor Brădățan, director executiv de-clic.ro.

Despre de-clic: de-clic este prima platformă de petiții, apeluri la acțiune și activism online creată exclusiv pentru România. Am derulat până acum campanii proprii sau în parteneriat cu alte organizații sau grupuri de inițiativă și am sprijinit demersuri ale membrilor noștri. Peste 30 de campanii au reunit până acum vocile a 300.000 de cetățeni care au aderat la cel puțina una dintre inițiativele noastre. Mai multe detalii aici: www.de-clic.ro.

[1] Peste 12.000 de membri de-clic au răspuns la sondajul realizat. Rezultatele le puteți vedea aici: https://www.de-clic.ro/stiri/rezultate-sondaj-alta-intrebare
www.de-clic.ro.

[1] Peste 12.000 de membri de-clic au raspuns la sondajul realizat.
Rezultatele le puteti vedea aici:
https://www.de-clic.ro/stiri/rezultate-sondaj-alta-intrebare

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.