fbpx

Gringo: Amator în misiune, o comedie rafinată, jucată genial

de

Filmul are umor negru și poante atât de surprinzătoare, încât hohotele din sală sunt uimite, fermecate, îndepărtate de tentația hăhăielii. Actorii sunt pur și simplu geniali, evoluând în partituri demne de palmaresul unor asemenea mari nume ale cinematografiei. În ciuda titlului cu iz ușurel, filmul este un must see al oricărui cinefil rafinat, dar și, categoric, o evadare de două ore într-o poveste captivantă, tensionată și incredibil de amuzantă.

“E greu să mai găseşti ceva original, dar Gringo: Amator în misiune nu se compară cu niciun scenariu pe care îl citisem vreodată,” a spus interpreta rolului principal feminin, laureata cu Oscar Charlize Theron. “Filmul este incredibil de nostim, dar şi pătrunzător. Vorbeşte despre condiţiile sociale din lumea zilelor noastre într-un mod amuzant, de parcă ai mânca spanac şi nici măcar n-ai simţi asta. Actorii din distribuţie sunt profesionişti şi, dincolo de asta, cred că Nash Edgerton este un cineast extraordinar.”

Rolul principal masculin îi revine actorului britanic cu rădăcini nigeriene David Oyelowo, interpretul naivului și corectului Harold Soyinka, însă un rol-cheie îl are și fratele regizorului, talentatul Joel Edgerton, care s-a declarat extrem de încântat de peliculă. “Dincolo de umorul său pervers, Gringo: Amator în misiune spune totuşi o poveste încurajatoare de viaţă,” a spus Joel Edgerton. “Adevărata bucurie a filmului constă în faptul că vedem bunătatea câştigând în faţa lăcomiei, iar personajul bun la suflet luptă împotriva corporaţiei şi învinge. Există momente foarte tulburate în care se răstoarnă maşini şi se trag rafale de armă, dar cred că aspectele şocante şi momentele ilare sunt cele care vor fi preferate de spectatorii care vor viziona acest film.”

Iar regizorul Nash Edgerton consideră că tocmai fiindcă povestea filmului Gringo: Amator în misiune se desfășoară și în America, și în afara ei, acest lucru îl face potrivit zilelor noastre. “Lumea în care trăim acum este foarte conectată, aşa că a fost important pentru mine să am o distribuţie internaţională,” a spus regizorul. “Când mă duc să văd un film, mie îmi place să evadez şi să mă distrez. Sper că Gringo: Amator în misiune va şoca uneori publicul, dar îl va și amuza”.

Fiind un mix antrenant de umor negru, acțiune accelerată și intrigă șocantă, Gringo: Amator în misiune se desfășoară în Mexic, unde Harold Soyinka (David Oyelowo), un om de afaceri mediocru, ajunge la mila trădătorilor lui colegi de corporație (Charlize Theron şi Joel Edgerton), a unui traficant de droguri local și a unui mercenar cu acute procese de conștiință, însă o întâlnește și pe dulcea și inocenta Sunny (Amanda Seyfried), care este de partea lui. Trecut de la condiția de cetățean model în tabăra celor mai căutați criminali, Harold are nevoie de mult noroc pentru a supraviețui situației extrem de periculoase.

Distribuit de Vertical Entertainment, Gringo: Amator în misiune a intră  pe marile ecrane din ţară în 16 martie 2018.

DESPRE DISTRIBUȚIE

DAVID OYELOWO (Harold) este actor şi producător şi a devenit unul dintre cei mai căutaţi artişti de la Hollywood şi câştigătorul mai multor nominalizări la Premiile Globul de Aur şi la Premiile Emmy. În 2014, Oyelowo a fost lăudat de criticii internaţionali pentru rolul lui Dr. Martin Luther King, Jr. din filmul Selma al lui Ava DuVernay. Pentru interpretarea sa, Oyelowo a câştigat un Glob de Aur şi nominalizări la Independent Spirit pentru Cel mai Bun Actor, în timp ce filmul a primit o nominalizare la Premiile Oscar pentru Cel mai Bun Film.

De curând, Oyelowo a apărut pe marile ecrane alături de Rosamund Pike în drama romantică A United Kingdom realizată de Amma Asante, film pe care l-a şi produs. Oyelowo a mai jucat alături de Lupita Nyong’o şi în filmul Queen of Katwe, realizat de Mira Nair, câştigând o nominalizare la categoria Actor Secundar de Excepţie într-un Lungmetraj, la Premiile NAACP Image. Următorul film ]n care va juca va fi cel de-al treilea din seria Cloverfield, produs de J.J. Abrams, şi în Only You, un horror scris şi regizat de Jacob Estes.

În trecut, Oyelowo a jucat în Captive, film pe care l-a şi produs, Middle of Nowhere, care i-a adus nominalizări la Premiile NAACP Image şi la Premiile Independent Spirit; Jack Reacher, alături de Tom Cruise; Red Tails, produs de George Lucas; The Help, alături de Emma Stone şi de Viola Davis; şi în The Last King of Scotland, alături de Forest Whitaker şi de James McAvoy. Alte roluri care merită menţionate sunt cele din The Paperboy, realizat de Lee Daniels, Interstellar, realizat de Christopher Nolan, A Most Violent Year, J.C Chandor, The Butler, realizat de Lee Daniels şi Lincoln, realizat de Steven Spielberg.

CHARLIZE THERON (Elaine) este o actriţă sud-africană şi câştigătoare a Premiilor Oscar care captivează publicul cu abilităţile sale de a întruchipa o arie largă de personaje. Pentru interpretarea rolului din filmul Monster, realizat de Patty Jenkins, a primit un Premiu Oscar®, un Premiu Globul de Aur®, un Premiu al Sindicatului Actorilor şi un Premiu Independent Spirit. Pentru interpretarea din North Country, Theron a fost nominalizată la Premiile Oscar, la Premiile Globul de Aur, la Premiile Sindicatului Actorilor şi la Premiile Critics’ Choice. Rolul din Young Adult i-a mai adus o nominalizare la Premiile Globul de Aur.

De-a lungul timpului, Theron a jucat în filme precum The Devil’s Advocate, The Cider House RulesHancock, Snow White and the HuntsmanA Million Ways to Die in the WestMad Max: Fury Road, Dark Places, The Huntsman: Winter’s War, Kubo and the Two Strings şi The Last Face.

Mai recent, Theron a produs filmul Atomic Blonde, în care a şi jucat alături de James McAvoy, şi a apărut în filmul The Fate of the Furious, alături de Vin Diesel, Dwayne Johnson şi de Michelle Rodriguez. De asemenea, a fost producător executiv al seriei Netflix “Girlboss”, sub egida companiei sale de producţie, Denver & Delilah. Următoarea producţie în care va apărea va fi Tully, un nou film de Jason Reitman, care va avea premiera în 2018. Momentan se află pe platorurile de filmare în Montreal, pentru comedia Lionsgate Flarsky.

De asemenea, Theron îndeplineşte rolul de Mesager al Păcii din partea Naţiunilor Unite şi fondatoare a Proiectului Charlize Theron de Sensibilizare asupra Africii Project (CTAOP). Misiunea CTAOP este aceea de a sprijini tinerii din Africa să se protejeze de HIV cu ajutorul organizaţiilor la nivel local şi cele implicate în comunitate. CTAOP serveşte drept vehicul pentru a responsabiliza comunităţile şi tineretul cu scopul de a preveni răspândirea HIV.

JOEL EDGERTON (Richard) e un actor aclamat ale cărui proiecte, în faţa cât şi în spatele camerelor, au primit laude unanime. În 2010, Edgerton a jucat în filmul australian Animal Kingdom, o puternică cine-drama care a primit premiul World Cinema Jury la Festivalul de Film Sundance, dar şi premiul pentru Cel mai Bun Film al Institutului Australian de Film. În plus, Edgerton a câştigat Premiul pentru Cel mai Bun Actor în Rol Secundar oferit tot de Institut.

Edgerton regizează momentan cel de-al doilea film al său, Boy Erased. De asemenea, joacă alături de Nicole Kidman şi Russell Crowe în această dramă bazată pe întâmplări reale, care va fi lansată de Focus Features în septembrie 2018. Edgerton a jucat recent în filmul Netflix de succes Bright, alături de Will Smith şi de Noomi Rapace. De asemenea, joacă și în filmul Red Sparrow, realizat de Francis Lawrence, alături de actrița Jennifer Lawrence.

În 2016 Edgerton a jucat alături de Ruth Negga, Michael Shannon şi Nick Kroll în drama Loving, realizată de Jeff Nichols. Filmul spune povestea adevărată a unui cuplu interrasial căsătorit, condamnat la închisoare în anul 1958, în Virginia. Pentru interpretarea personajului Richard Loving, Edgerton a fost nominalizat la Premiile Globul de Aur pentru Cel mai Bun Actor într-un Lungmetraj la ccategoria Dramă. De asemenea, a jucat în filmul western Jane Got a Gun, realizat de Gavin O’Connor alături de Natalie Portman, în filmul realizat de Jeff Nichols, Midnight Special, alături de Michael Shannon şi de Kirsten Dunst; şi în filmul realizat de Scott Cooper, Black Mass, împreună cu Johnny Depp, Benedict Cumberbatch şi Dakota Johnson, rol care i-a adus lui Edgerton Premiul Virtuoso la Festivalul de Film Internaţional Santa Barbara, premiu pentru interpretare deosebită.

Momentan, actorul îşi împarte timpul între Australia şi Los Angeles.

THANDIE NEWTON (Bonnie) este foarte cunoscută pentru rolul din seria HBO mult aclamată “Westworld”. Pentru rosul său secundar în care o interpretează pe Maeve Millay, a câştigat în anul 2016 un premiu Critics’ Choice şi a fost nominalizată în anul 2017 la Premiile Globul de Aur şi la Premiile Emmy.

În trecut, Newton a jucat în filmul Crash, câştigător al Premiilor Oscar la categoria Cel Mai Bun Film. Interpretarea sa i-a adus un Premiu BAFTA şi un Premiu SAG pentru întreaga distribuţie. Newton a fost aclamată şi pentru rolul din hitul de box-office The Pursuit of Happyness, realizat de Gabriele Muccino, film în care a jucat alături de Will Smith, urmând să primească critici foarte bune pentru interpretarea incredibil de originală şi de curajoasă ca actriţă principală în filmul Beloved, realizat de Jonathan Demme, în care a jucat alături de Oprah Winfrey. De asemenea, a jucat şi în blockbustere precum Mission: Impossible 2, realizat de John Woo, care a obţinut încasări de peste 540 de milioane de dolari la nivel mondial, şi 2012, realizat de Roland Emmerich, are a obţinut încasări de peste 760 de milioane de dolari la nivel mondial.

Anterior, Newton a apărut în For Colored Girls, alături de Whoopi Goldberg şi în filmul realizat de Oliver Stone, W., în care a interpretat-o pe Secretarul de Stat, Condoleezza Rice. Alte filme în care a mai jucat includ Half of a Yellow Sun, bazat pe un roman de Chimamanda Ngozi Adichie, alături de Chiwetel Ejiofor; Good Deeds, realizat de Tyler Perry, RocknRolla, realizat de Guy Ritchie, The Truth About Charlie, realizat de Jonathan Demme şi Run, Fatboy, Run, realizat de David Schwimmer.

În anul 2012, Newton şi-a făcut debutul pe scena londoneză din West End în piesa “Death and the Maiden.”

În 2013, actriţa, împreună cu artista make-up Kay Montano, a fondat site-ul online ThandieKay, care prezintă ghiduri online de frumuseţe şi seminarii care au ca scop atragerea tuturor femeilor, indiferent de vârstă, culoare a pielii sau naţionalitate. De asemenea, Newton a înregistrat romanul audio Jane Eyre, care s-a situat în anul 2016 pe locul 9 în topul celor mai cerute titluri de către public.

SHARLTO COPLEY (Mitch) de origine sud-africană, este actor, regizor şi producător care a debutat cu memorabila interpretare a personajului Wikus van de Merwe, în filmul SF din anul 2009, nominalizat la Premiile Oscar, District 9, regizat de Neill Blomkamp. District 9 a devenit într-un mod surprinzător hitul verii, obţinând încasări de peste 211 de milioane de dolari la nivel mondial după ce producţia avusese un buget relativ mic, de 30 de milioane de dolari. Următorul rol în care a jucat Copley a fost al personajului Howling Mad Murdock în filmul The A-Team (2010), apoi l-a interpretat pe Agentul Kruger în filmul Elysium (2013) şi pe Regele Stefan în filmul Maleficent (2014). De asememenea, a avut rolul principal în Chappie, l-a interpretat pe Ron Hollar în filmul The Hollars şi pe Jimmy în filmul Hardcore Henry.

Copley a început să regizeze şi să joace în propriile-i scurtmetraje la vârsta de 12 ani. Dragostea sa pentru improvizaţie şi interpretare l-a condus către a scrie, a regiza şi a apărea în multe piese de teatru de-a lungul carierei sale şcolare în Africa de Sud. În acea perioadă, a studiat şi discursul şi actoria la Facultatea Trinity din Londra. Mai apoi, şi-a petrecut primii ani ai carierei în mediul de afaceri, căci Copley a pus bazele primei sale companii la vârsta de 19 ani. În ultimii 17 ani, a fondat şi a manageriat diverse companii media de succes, inclusiv o companie de producţie cinematografică, o companie specializată în realizarea efectelor speciale şi o agenţie de recrutare a talentelor.

În 1998, Copley a devenit unul dintre principalii fondatori ai ETV, prima reţea de televiziune terestră privată din Africa de Sud. La vârsta de 24 de ani, a devenit cel mai tânăr director din istoria televiziunii sud-africane care să deţină şi să controleze un program zilnic de cinci ore. În această perioadă, a coordonat peste de 1.300 de ore de conţinut şi a lucrat îndeaproape cu Warner Bros. International Television, partener al postului.

Competiţia de scenarii Film Council pentru Judgment Day, un proiect pe care l-a co-scris, este momentan în desfăşurare.

 

AMANDA SEYFRIED (Sunny) este cunoscută pentru rolul principal din musicalul Mamma Mia! În viitorul apropiat va juca în continuarea filmului, Mamma Mia! Here We Go Again, pe care compania Universal îl va lansa pe 20 iulie 2018.

Seyfried a jucat de asemenea în filmul First Reformed, realizat de Paul Schrader, alături de Ethan Hawke şi în Anon, realizat de Andrew Niccol, alături de Clive Owen.

Printre alte filme în care a mai jucat Seyfried se numără Les Miserables, Ted 2, A Million Ways to Die in the West, Lovelace şi Dear John. Pe micul ecran, a fost văzută în noua serie Showtime “Twin Peaks” şi, anterior, în serialul HBO “Big Love”, în care a jucat în fiecare serie.

În 2015, actriţa a primit laude din partea criticilor pentru debutul său pe scena teatrului în piesa jucată pe Broadway “The Way We Get By”, de Neil LaBute.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Film

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.