fbpx

Începe Undercloud 2018!

de

 Norii s-au aliniat și, iată, vă anunțăm că UNDERCLOUD, cel mai mare festival de teatru independent din România, începe azi, miercuri, 22 august 2018. Peste 10.000 de spectatori sunt așteptați la cele 40 de evenimente artistice –spectacole de teatru, lecturi, spectacole de dans, performance, workshopuri-uri, dialoguri, concerte – care se desfășoară până pe 31 august, la ARCUB-Gabroveni.

Anul acesta festivalul anunță două noutăți importante: crearea a două secțiuni – dans și performance – și invitarea unor producții independente din afara Bucureștiului. Secțiunea internațională nu se dezice nici ea, și va aduce în fața iubitorilor de artă independentă producții din Anglia, China, Franța, Israel, Polonia și Portugalia.

Festivalul va debuta la ora 19.00, cu producția internțională The Fever, spectacol ce o readuce acasă pe actrița Simona Măicănescu, stabilită în Franța de peste 20 de ani. Un monolog despre inegalitatea socială, The Fever este regizat de Lars Norén, considerat cel mai important dramaturg suedez după August Strindberg. Textul aparține lui Wallace Shawn, celebru actor și scriitor hollywoodian care a colaborat cu regizori precum Woody Allen. Spectacolul se va juca astăzi în limba engleză, iar, mâine, 23 august, în limba franceză.

Tot în deschiderea Festivalului, de la ora 20.30, se joacă Stretto, un alt spectacol ce pune în evidență contribuția unui român la un spectacol internațional. Spectacolul îl are în centru pe dansatorul, profesorul și coregraful Romulus Neagu, stabilit în Portugalia. Producția este un solo de dans care propune întâlnirea între trei artiști provenind din arii de expresie distincte (dans, muzică live și arte vizuale).

Secțiunea Concurs debutează, se la ora 21.00, cu Ingrijitorul, în regia lui Radu Iacoban și cu o scenografie realizată de Ana Ularu, avându-i în prim-plan pe actorii Andrei Seușan, Liviu Pintileasa și Ionuț Grama.

Juriul ediției pentru cele 17 spectacole din secțiunea Concurs, realizate de către cei mai tineri și mai talentați artiști independenți români, reunește 4 personalități ale teatrului românesc contemporan: actrița Rodica Mandache, regizorul și actorul Emanuel Pârvu, scenografa Iuliana Vîlsan și criticul de teatru Octavian Saiu.

Prima seară se termină În doi, un performance regizat de Alexandru Nagy după un text de Matei Vișniec. Spectacolul se joacă într-o mașină și are loc de la ora 21.00 în fiecare seară de festival, mai puțin în ultima seară, pe 31 august. În fiecare seară sunt câte 5 reprezentaţii a câte 15 minute. La fiecare reprezentație pot asista maximum 3 persoane.

Joi, 23 august

 

Cea de-a doua seară de festival începe la ora 19.00 cu versiunea în limba franceză a producției internaționale The Fever.

De la ora 20.00 spectatorii se pot întâlni cu Conu’ Leonida față cu reacțiunea și actorii Cristina Casian, Florina Gleznea, Ionuț Grama. Spectacolul care pleacă de la textul lui Ion Luca Caragiale ne prezintă un cuplu de bătrâni care crede cu fervoare tot ce se spune la canalul preferat de televiziune.

A doua seară UNDERCLOUD continuă cu Produse domestice (secțiunea Concurs), un spectacol bazat pe o poveste reală și pe investigația întregului sistem de plasare a forței de muncă în România. Spectacolul regizat de Ioana Paun este în limba engleză.

 

Vineri, 24 august

 

De la ora 19.00, puneți-vă ochelarii negri pe ochi și ghidați-vă după percepții. Veți intra în Complet Alb, un spectacol performance care ne face să experimentăm timp de câteva zeci trăirile unui nevăzător.

Tot de la ora 19.00 ne întoarcem în istoria artei și a avangardei ruse prin Victory over the sun. O reprezentație concepută de o trupă de artiști din Anglia, dar care are la bază la baza un spectacol rusesc din 1913 care, la momentul lansării, a schimbat arta avangardistă și a introdus un nou curent: suprematismului.

De la ora 20.00 aflam care sunt Vârstele lunii, un spectacol cu actorii Gelu Nițu și Constantin Cojocaru despre bătrânețe, moarte, ambiguitatea memoriei și speranța că dragostea poate ușura apropierea inevitabilă de eclipsa finală.

De la ora 21.00, are loc a treia serie de spectacole performance In doi.

În program își vor face loc și anul acesta spectacolele-lectură, workshop-urile și lansările de carte. De la 21.30, Chris Simion-Mercurian ne va pune să alegem Care dintre noi. Împreună cu actrițele Maia Morgenstern, Ilona Brezoianu și Carla-Maria Teaha, acesta va citi texte din recenta perioadă care a inspirat-o: experiența post operație, a chimioterapiei și radioterapiei. Lectura va fi însoțită de imagini realizate în această perioadă de prietena sa, fotografa Cătălina Flăminzeanu.

Spectacolul este parte a unui proiect mărturisire care va continua în luna decembrie cu lansarea romanului “Care dintre noi sunt eu?”.

O altă surpriză pregătită de organizatori este primul concert live din istoria festivalului: The Mono Jacks, unul dintre cele mai importante repere din muzica alternativă românească. Este pentru prima dată în cei 11 ani de UNDERCLOUD când, pe lângă spectacole, o trupă concertează live în cadrul festivalului. The Mono Jacks cântă sâmbătă, la Hanul Gabroveni, în variantă acustică, de la ora 22:00.
Concertul lor din cadrul UNDERCLOUD 2018 va fi unul intim, așadar sunt disponibile numai 50 de bilete. Dacă vreți să fredonați alături de ei piese precum „1000 de DA”, “Infinit”, „Tablou” sau „Un sfert de secundă”, grăbiți-vă să vă ocupați locul!

 

Mai multe detalii despre spectacole si programul complet al UNDERCLOUD 2018 sunt disponibile pe www.undercloud.ro . Schimbările care ar putea interveni vor fi anunțate pe site și pe pagina de Facebook a festivalului.

 

Bilete la UNDERCLOUD  – Ediția 11

Spectatorii beneficiază de campania 1+1 susținută de Raiffeisen Bank: la 1 bilet cumpărat cu un card Raiffeisen Bank de la Casa de Bilete ARCUB– Gabroveni (str. Lipscani 84-90), al doilea bilet este oferit cadou. Această promoție nu este valabilă și pentru biletele cumpărate online. Biletele pot fi achiziționate și online prin mystage sau eventbook.

UNDERCLOUD este un eveniment organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului București prin ARCUB (Str. Lipscani nr. 84 – 90 cu corespondent în strada Gabroveni nr. 50-53).

Eveniment cultural co-finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Sponsorii ediției 11: Raiffeisen Bank, Staropramen, Kinder, Samsung, Santal, Aqua Carpatica.

Promovat de: Adevărul, Dilema Veche, Euromedia, National Geographic, IQads, Agerpres, BIZ, Liternet.ro.

Aplaudat de Radio Guerrilla din 2008.

UNDERCLOUD a fost creat în 2008 și este primul festival de teatru independent din România.

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Tag-uri:
· ·
Categorii:
Teatru

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.