fbpx

Incetinirea procesului de imbatranire

de

In jurul varstei de 30 de ani, apare un surplus de piele in zona superioara a pleoapelor, riduri fine in partile laterale ale orbitelor, adancirea santurilor nazo-labiale. Pe la 40 de ani, apar ridurile dintre sprancene si de pe frunte, iar celelalte se accentueaza. La 50 de ani, apar cute pe gat, iar varful nasului se lasa in jos. Iar la 60, pielea fetei este mult mai subtire si scade tesutul adipos in regiune. Pentru a incetini acest proces natural exista metode eficiente despre care dr. Dan Mihail Stana ne vorbeste cu pricepere.

Beneficiile Toxinei Botulinice

Ridarea pielii este rezultatul imbatranirii, a sechelelor leziunilor actinice si a dereglarilor genetice. Schimbarile morfologice vizibile asociate cu procesul de imbatranire sunt: micsorarea structurilor osoase, diminuarea grosimii si elasticitatii epidermei, scaderea aderentei pielii la straturile subiacente, caderea gravitationala a tesuturilor moi, formarea ridurilor in zonele de aderenta cu structurile profunde si in zonele de insertie a muschilor.

Exista 3 tipuri de riduri ale pielii umane imbatranite: ridurile de animatie (rezultate prin contractia musculaturii mimicii), cele fine determinate de ruperea retelei fibrilare de structura si cutele pronuntate, adanci, produse de elastoza solara.

Iar tehnicile disponibile in actiunea de intinerire a fetei sunt: corectarea ridurilor dinamice prin paralizia controlata si temporala a muschilor implicati prin injectare de toxina botulinica, actiunea de slefuire microscopica a pielii si imbunatatirea calitatilor ei prin peeling chimic sau laserpeeling si refacerea volumelor necesare la nivelul obrajilor, pometilor sau buzelor prin transplant de grasime.

Toxina Botulinica tip A este folosita in scopuri terapeutice de peste 20 de ani pentru tratamentul strabismului, torticolisului, spasmului facial si blefarospasmului. Ulterior a fost utilizata in tratamentul cosmetic al ridurilor faciale hiperactive, sub denumirea de Botox in SUA, iar in Europa – Dysport. Toxina Botulinica tip A este o proteina produsa de bacteria Clostridium botulinum.

Ea actioneaza asupra jonctiunilor neuromusculare blocand mediatorii chimici sinaptici (acetilcolina) si producand pareza temporara a grupurilor musculare interesate. Astfel, aceasta se relaxeaza determinand intinderea tegumentului supradiacent, care va deveni fara pliuri si riduri. Pielea va capata o culoare mai aprinsa si mai luminoasa ca urmare a vasodilatatiei locale cu o oxigenare bogata a tegumentului. Injectiile nu necesita internare si nici anestezie, disconfortul pacientului fiind minim.

Toxina Botulinica poate fi folosita pentru tratarea ridurilor din etajul superior al fetei: ridarea transversa a fruntii (muschiul frontal), caderea sprancenelor (muschii corrugator si orbicular) si ridurile verticale la radacina nasului (muschiul procerus). Efectul sau dureaza intre 3 si 6 luni, fiind influentat de dilutie, locul in care se injecteaza, toleranta individuala. Primele semne apar in 24 de ore, rezultatul final fiind apreciat dupa 7 – 14 zile.

Contraindicatii ale tratamentului cu Toxina Botulinica sunt in cazul persoanelor alergice la una dintre componentele utilizate in prepararea toxinei (albumina), al celor care au afectiuni ce determina scaderea generala a fortei musculare (miastenia gravis), gravidelor si lauzelor, persoanelor aflate sub tratament cu medicamente anti-inflamatorii sau al celor care au infectii la nivelul fetei.

Reactiile adverse sunt temporare si pot fi: inrosire la nivelul locului de injectare, durere usoara la nivelul fetei, asimetrie si caderea pleoapelor sau a sprancenelor.

Acest tratament este o procedura cosmetica aproape perfecta, usor de realizat si care confera satisfactii incredibile pacientilor.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.