Inside Llewyn Davis, nominalizat la GLOBURILE DE AUR

de

Drumul catre Oscar este pavat numai cu surprize pentru Inside Llewyn Davis. Vestile bune se tin lant atat pentru regizorii Ethan si Joel Coen, cat si pentru echipa filmului din care fac parte Oscar Isaac, Carey Mulligan, Justin Timberlake, Adam Driver si T-Bone Burnett.

Filmul a încasat în SUA în primul weekend de lansare, în doar patru cinematografe, suma spectaculoasa de 402.000 dolari. Unde mai punem si ca pelicula a obtinut o nominalizare la Globurile de Aur 2014la sectiunea Cel mai bun film, Comedie/Muzical. Fra?ii Coen au fost deja nominalizati de 13 ori si la premiile Oscar, triumfand de patru ori. Sa fie Inside Llewyn Davis filmul ce le va aduce alte premii la Globurile de Aur si Oscar?
Considerata o productie de top de catre criticii internationali, filmuleste o poveste circulara, tipica fratilor Coen, despre oportunitati ratate si ghinion, spusa cu mult umor negru. Pentru Inside Llewyn Davis, fratii au ales ca personaj principal un artist neîmplinit, declarand ca nu s-au gandit niciodata sa aleaga o figura de succes precum Bob Dylan. Regizorii au preluat cateva elemente specifice din biografia artistului folk Dave van Ronk. Llewyn Davis este un personaj fictiv „ el este imaginar, dar muzica sa este reala fiindca într-o mare masura vorbim de repertoriul lui Van Ronk”, spune Joel Coen.
Cu un gram de melancolie si unul de umor, Inside Llewyn Davis e unul din filmele de top ale fratilor, prin muzica, scenariu, prin imaginile bine finisate si prin naturaletea actorilor. Fratii sunt deja la a patra colaborare pentru coloana sonora cu producatorul T Bone Bournett. Împreuna cu acesta, au creat momentele muzicale memorabile din The Big Lebowski/Marele Lebowski, O Brother, Where Art Thou?/ Marea Hoinareala si The Ladykillers/Cum scapam de Coana Mare.
Inside Llewyn Davis este o incursiune în universul muzical din Greenwich Village. Expresia ” norocul ti-l faci tu” se pare ca nu da roade pentru Llewyn Davis, care pierde oportunitatile ce i se ivesc, precum motanul simpatic ce îi tot fuge de sub degete. Llewyn spera ca o sa atinga macar cu o coarda succesul pe scena folk-ului clasic într-o perioada de tranzitie culturala si mentala a New York-ului anilor `60, dar se pare ca norocul îl ocole?te. Fratii Coen au reusit cu desavarsire sa reconstruiasca o epoca si o poveste care arata lumea unui cantaret înainte sa fie învaluita de mantaua grea a comercialului.
Filmul ruleaza în cinematografele din Bucuresti:Cinema Citiy Cotroceni, Grand Cinema DigiPlex, Hollywood Multiplex, Movieplex Cinema, , Union, Noul Cinematograf al Regizorului Roman, Studiosi Cluj: Cinema City Iulius.

Inside Llewyn Davis se bucura de review-uri exceptionale, 94% sunt pozitive pe site-ul Rotten Tomatoes, iar cateva din “verdicte” sunt:

“ Un hit instant de categoria A, marca fratii Coen: enigmatic, euforic, irezistibil.”
-The Daily Telegraph-

“ Inside Llewyn Davis e un film cu care te-ai retrage pe o insula pustie.”
– Iulia Blaga, critic de film-

“ Fratii Coen sunt cei mai buni regizori de pe planeta”
– Sunday Times-

“O capodopera ambitioasa si foarte personala a fratilor Coen”
– Vanity Fair-

“ Inside Llewyn Davis este o calatorie îndraznet de originala si foarte emotionanta, prin cluburile din Greenwich Village si prin iarna new-yorkeza.”
– Variety-

“Fratii Coen mediteaza la mediocritate si modernitate pe scena muzicii folk a anilor ’60, dar nu atat de sobru încat sa uite de rasete “
– Peter Bradshaw,The Guardian-

“ Fratii Coen inventeaza un stil propriu de muzica “
– Rolling Stones-

“Inside Llewyn Davis este cel mai bun film facut vreodata despre renasterea muzicii folk – si unul din cele mai bune filme despre muzica facut vreodata.”

 

Tag-uri:
·
Categorii:
Film

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *