fbpx

Insieme de Liza Panait, colecția dedicată Europei unite

de
Prezentarea colectiei INSIEME apartinand creatoarei Liza Panait.

Explozie de culoare, de materiale fine, de muzică bună și de entuziasm la cea mai nouă colecție semnată de Liza Panait și prezentată într-un spectacol de gală realizat de Viorel și Alexandru Panait.

INSIEME este o colecție inspirată din moda și life style-ul anilor europei interbelice și a anilor ’50 și este dedicată Zilei Europei.

”Insieme, numele colecției sale prezentate la început de mai cu ocazia Zilei Europei, i se potrivește perfect felului său de a fi nu doar în creație, ci și în viața de fiecare zi. În jurul Lizei Panait e adunată o familie întreagă, cu mai multe generații, și toți susțin cu munca și inspirația lor o afacere de familie a cărei frumusețe depășește cu mult simpla idee a unui business profitabil. Liza Panait are prieteni, aproape aceiași de o viață întreagă, și are promisiuni pe care nu le încalcă, între ele fiind aceea că realizează două colecții pe an, una în primăvară, alta în toamnă, și, de fiecare dată, creează zeci, sute de modele uimitoare pentru fiecare prezentare. De la evenimentele ei nu lipsește nimeni dintre cei dragi. Pentru că ea știe să țină împreună lucrurile bune, frumusețea, loialitatea, creativitatea. Insieme, numele colecției sale de mai, vorbește deopotrivă despre măreția continentului pe care trăim, despre șansa noastră, ca oameni, de a rămâne împreună, dar și despre creatoarea talentată care adună împreună, în colecțiile sale și în modul său de a trăi, toate elementele frumuseții și ale eleganței de a fi. ” a descris Alice Năstase Buciuta colecția în revista Marea Dragoste apărută chiar în ziua lansării acesteia.

 

” Colecția Insieme face parte din proiectul nostru mare, intitulat ”Rădăcini”. Am făcut în toamnă colecția Kumbaya, în care au fost elemente artistice din cele cinci continente, iar acum avem colecția Insieme, dedicată Europei, de aceea ne-am și gândit să o lansăm pe 7 mai, în preajma zilei Europei. Ținutele aduc influențe din costumele tradiționale ale absolut tuturor țărilor Uniunii Europene, în general puse individual pe câte o piesă, dar avem și piese cu influențe din mai multe țări. Sigur că sunt, toate, interpretate. La Olanda, de exemplu, am ales o temă florală și am pictat rochiile manual. Au fost și cazuri în care nu mi-au plăcut prea mult temele tradiționale ale țării respective, așa că m-am gândit la țesătură, la model, la croiul costumului tradițional și am făcut o adaptare, în așa fel, încât fiecare țară să aibă elemente care să o reprezinte. ”a mărturisit Liza în același material.

Viorel Panait, soțul creatoarei , și-a propus să găsească elemente reprezentative pentru fiecare țară din comunitatea europeană. Care să se regăsească atât în prezentare cât și în spectacolul în sine, prin muzică și imaginile proiectate pe fundal. ”Spectatorii vor recunoaște, cu siguranță, elemente celtice, simbolurile grecești, vor vedea și câte una dintre crucile renumite ale Maltei… Interesant de observat este faptul că tocmai alegerea elementelor distinctive demonstrează că suntem unici, cu multe elemnte de legătură între țări. Pentru că am trăit și trăim împreună… Ungaria și Bulgaria au foarte multe elemente comune cu România. Bulgaria are elemente comune și cu Grecia. Grecia cu Cipru, Ucraina cu Bucovina și Moldova… Iar România are o gamă infinită de simboluri. Poți face sute de prezentări și nu le vei putea folosi pe toate ”spune Viorel.

 

Ideea acestei colecții este evoluția împreună, creșterea, schimbarea mentalităților care ne-au ținut în loc atâta timp… este un manifest simbol de unitate a Europei, așa cum este ea geografic și cultural vorbind. Și această idee se regăsește în combinarea stilurilor diferitelor țări dar și în muzica abordată, de la clasic la preclasic, la Zorba și Carmina Burana până la emoționantul ”INSIEME” lansat de Toto Cutugno.

 

Materialele folosite provin cu precădere din Italia, țara celor mai sofisticate și mai calitative materii prime din modă. Găsim mult in, mătase, dantelă, voal, vâscoză, catifea, tul brodat, bumbac și tot ceea ce face ca această vară să fie o sărbătoare a calității și a bucuriei.

Ca de obicei, Liza Panait și echipa ei au pictat manual materialele folosite și au brodat manual și mano mecanic simboluri stilizate.

Mai mult ca de obicei, creatoarea s-a jucat cu treceri de la blugii accesorizați sau brodați la bluze din voal transparent, de la pantaloni din in și mătase la rochii din catifea elegantă, de la rochii vaporoase pentru toate ocaziile la piese de seară, strălucitoare și impunătoare, de la bolero-uri tinerești la comple-uri de bussiness.

Culorile sunt vii, pline de accente primăvăratice dar și puternice, ca florile de mac și albastrul cerului.

Mireasa colecției este Maria, fiica Lizei și a lui Viorel. ”Ne-am dorit o mireasă tânără, pentru că ne dorim o Europă mereu tânără, o Europă curată, pentru care oamenii sunt foarte importanți, care se gândește foarte mult la problemele noastre. Iar pentru rochia de mireasă am folosit albastru și auriu, culorile steagului Uniunii Europene” spune Liza Panait.

Au venit să îi aplaude creațiile peste 400 de invitați, de la ziariști, diplomați, artiști și clienți fideli. Printre ei- Altețele Lor Prințul Paul și Prințesa Lia ai României, Norica Nicolai, Mirabela Dauer, Ozana Barabancea, Ivan și Georgiana Patzaichin, Dana Jianu, Cristina Deleanu și Eugen Cristea, Ioana Mihuț (GoldNutrition), Miron Cozma, Liliana Mincă, Thea Haimovitz, Florentina Opriș, Cristi Brancu, Oana Turcu, Ani Crețu, Brândușa Novac, Beatrice Rancea, Diana Maxian (Alix Avien), Magda Catone, Maria Teslaru, Maria si Ion Manzat, Ovidiu Lipan Țăndărică, Ioana Mandache, regizorul Alexander Hausvater, Radu Gheorghe.

 

Hair Style- Helen Studio by Elena Oseacă

Make-up modele: Andreea Tudor make-up artist și Beauty Make-up Artistry cu produse SLA Paris

Make up mireasa- Jana Ceban

 

Partenerii evenimentului sunt Xlear, Remove, Alix Avien, Givenchy, Versace, Bali Spa, Beauty One, Ada Dental Center, Moniz, Apidava, Naturalesse, NEI divizia de securitate, Sheba, NEI Holding, Adelamod, Brorom, MarboTrade Systems, Smart FM, Revista Tango Marea Dragoste, COCOR Mediachannel

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Moda

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.