fbpx

Interzis la… sex. Liber la râs. Și la plâns, eventual

de

Titlul original al filmului, Blockers, a fost tradus în română cu Interzis la… sex care anunță, să recunoaștem, o comedie ușoară și… cam atât. Producția americană regizată de supertalentata actriță, regizoare, scenaristă și producătoare Kay Cannon, de numele căreia se leagă scenariile altor câteva filme excepționale de gen, dintre care Pitch Perfect, Pitch Perfect 2 și Pitch Perfect 3 sau serialul Girlboss de pe Netflix este, însă, cu mult mai mult decât te lasă titlul să bănuiești.

.

Interzis la… sex, filmul distribuit în România de Ro Image, nu e o comedie oarecare, ci una în care există replici și situații care te vor face să hohotești de râs ca nebunul și să mai vrei să vezi filmul o dată și cu ceilalți prieteni pe care nu i-ai luat de la prima vizionare. Și nu e doar o comedie, ci și un prilej de-a-ți revedea, ca părinte, toate tabuurile, toate greșelile, toate obstacolele din discuțiile cu adolescentul tău de acasă, puse însă pe tapet într-un fel fermecător și numai bun de deșteptat emoții de cea mai bună calitate.

Interzis la… sex e un film care deschide și o portiță pentru adolescenți, oferindu-le ocazia de-a pătrunde ceva mai mult, chiar dacă sub pretextul comediei, în mințile bântuite de spaime ale părinților lor și în găsirea răspunsurilor la propriile întrebări despre dragoste, despre sex și despre alți demoni superbi ai tinereții.

Am văzut în sală doamne și domni lăcrimând pe furiș, iar, chiar lângă mine, o doamnă a plâns cu suspine la câteva scene. Și am ascultat în repetate rânduri hohotele de râs dezlănțuite ale unei săli pline de oameni care au priceput cum vine treaba cu interdicția față de sex, dar au simțit că e o ocazie grozavă să aibă liber la râs și, după caz, după amintiri, chiar și la plâns.

Ce se întâmplă în film?

Trei părinți descoperă că fiicele lor au făcut un pact ca să-și piardă virginitatea la balul de absolvire, așa că pun la cale o operațiune sub acoperire pentru a le opri pe adolescente să-și ducă promisiunea la bun sfârșit. Filmul schimbă perspectiva eternelor scenarii în care băieții își planifică pierderea virginității și privește problema și prin ochii, frumoși și rimelați, ai adolescentelor. E la fel de simplu pentru părinți să accepte pasul maturizării fiicelor lor cum au făcut-o pentru fii?…

Protagoniștii comediei Interzis la… sex sunt Leslie Mann (Cealaltă femeie, Așa-i la 40 de ani!), Ike Barinholtz (Vecini de coșmar, Brigada Sinucigașilor) și John Cena (O tipă…dezastru, Surori bune și nebune), iar regia îi aparține lui Kay Cannon (scenariul pentru seria Pitch Perfect). Comedia e produsă de Seth Rogen, Evan Goldberg și James Weaver, bine antrenați în genul comic cu compania lor de producție Point Grey Pictures  care a realizat Vecini de coșmar sau  A venit sfârșitu’!), cu un scenariu surprinzător scris de Brian & Jim Kehoe, Hurwitz & Schlossberg și Eben Russell.

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Film

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.