Irina Pacurariu: Am invatat ca niciun copil nu vrea un parinte morocanos toata ziua

de

Isi imparte iubirea pentru cele doua fetite, Petra si Carina, si pentru celebrul sau sot, alpinistul Ticu Lacatusu, cu aceea, constanta, pentru televiziunea nationala. De dragul televiziunii, din dorinta ei nobila de a schimba lumea, Irina Pacurariu face naveta de la Piatra Neamt la Bucuresti, in fiecare saptamana.

Marea Dragoste / Tango:  Cum de reusesti sa fii mereu frumoasa, sa nu te ingrasi, sa fii eleganta (si sa ai picioarele alea grozave?) chiar daca alergi de colo colo prin toata tara si prin toata lumea?

Irina Pacurariu: Sa incepem cu picioarele, daca sunt, asa cum spui tu, inca de luat in seama, eu nu am nici un merit. Desi traim in vremuri in care aflu ca nou nascutii primesc in dar masini sau penthouse-uri, eu risc sa fiu desueta si sa spun ca cea mai buna mostenire pe care am primit-o a fost aceasta pereche de picioare. Mi-a salvat uneori lipsa de inspiratie si m-a scos din multime la momentul potrivit. Frumoasa nu am fost niciodata, am dobandit o anume incredere care m-a facut sa rezist intr-o lume in care conteaza cum arati, iar kilograme am destule doar ca, din nou, ma salveaza cate o zi de alergatura nebuna, cand nu ai vreme sa mananci sau sa te asezi si cand reusesc sa pierd aproape tot excesul pe care il acumulez in sfarsituri lenese de saptamana in care gatesc si mananc aproape non stop. Tot aud doamne care se declara sigure pe ele si cu picioarele pe pamant. Eu sper sa reusesc sa nu ajung niciodata asa, prefer sa zbor sau macar sa imi inchipui ca as putea sa fac asta oricand, dar nu am inca timp de stabilit destinatia.

Marea Dragoste / Tango: 
Si cum reusesti sa te feresti de apucatura atat de frecventa a tuturor mamicilor (si a mea) de a te simti vinovata pentru ceea ce nu reusesti sa faci pentru fetitele tale?
Irina Pacurariu: Am invatat ca niciun copil nu vrea un parinte morocanos toata ziua si ca majoritatea prefera si accepta episoade scurte de absenta la schimb cu clipe intense, cu vorbe care raman si rasete care trec, cu iesiri si escapade de neuitat. Sunt mereu in contact cu lumea lor, stiu tot timpul unde si ce fac si chiar daca sunt momente cand nu suntem in acelasi oras, viata noastra se conjuga la acelasi plural. Ma voi opri la un moment dat, am si facut-o pentru doi ani dupa ce am avut a doua fetita, dar inca am o bucurie nebuna sa fac aceasta meserie.

Marea Dragoste / Tango:  Ce le inveti in speranta ca, astfel, vor fi fericite? Sau ce te feresti sa faci in preajma lor?
Irina Pacurariu: Le spun sau le sugerez, cu toata fiinta mea si in fiecare clipa ca sunt unice. Sper sa inteleaga marele dar pe care il avem de a fi altfel decat toti ceilalti, sa il cultive si sa il educe, pentru ca doar asa vor sti ceea ce pot face cel mai bine pentru ele si cei din jur.

Marea Dragoste / Tango: 
Care e cel mai insemnat lucru pe care l-ai invatat de la copiii tai? Dar ei de la tine?
Irina Pacurariu: Eu de la ele? Ca iubirea este neconditionata si infinita. Ele de la mine? Poate voi reusi sa le fac sa inteleaga ce inseamna sa fii un om liber, ah si le-am invatat ca niciodata nu trebuie sa astepti ajutor, sigur vine prea tarziu, sau te lasa cu datorii… asta pe langa spalatul de fiecare seara pe dinti…(rade)

 

Categorii:
Interviuri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *