fbpx

Iulia Miclea – Nu stiu sa fac sarmale, dar sunt draguta si asa!

de

Nu stiu altele cum sunt, dar eu cand ma apuc sa gatesc, sunt cu nervii la pamant… nimic nu imi intra in voie si precis fac temperatura de la stres.
De ce trebuie sa faca femeile mancare? Neaparat femeile? Cum era? EA naste pui vii pe care ii hraneste cu lapte din productia proprie, iar EL vaneaza si apara pestera! Asa era regula de la inceputul inceputurilor vietii de cuplu. Deci daca EL vaneaza, EL gateste! E simplu: EL a inventat focul, deci stie cum sa perpeleasca si carnita la foc mic!

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Chestia asta oricum e evidenta pentru mine, cel putin! …S-a demonstrat stiintific de catre cercetatorii britanici sau cine mai vrem noi, ca barbatii sunt cei mai buni bucatari!!! Si atunci de ce nu isi vad de treaba lor si se bucura sa faca transfer de responsabilitate in domeniul culinar ..si totul pe umerii bietelor femei! De ce? De ce?
Nu reusesc sa inteleg, cand s-a schimbat obiceiul! Nici nu se naste bine copilul si daca e fata, gata! are viitorul asigurat. Nici nu merge in picioare ca deja in creierul ei incep la nivel de subconstient sa se invarta retetele de sarmale si piftii! De ce? Unde scrie ca daca e fata trebuie sa isi dea doctoratul in taiat ceapa ?
Dragostea trece prin stomac…ha..ha…nu cred! Degeaba ii pui sarmale in fata, daca il plictisesti de moarte! Nu zic, trebuie sa fie un echilibru in toate, dar nici chiar asa… sclava Isaura trebuie sa aiba cariera beton, sa arate impecabil si sa miroasa a cel mai scump si bun pe piata de parfumuri, sa nasca si sa creasca copii foarte bine educati si sa faca o mancare de te lingi pe degete!… Ah! Sa nu uitam! Trebuie sa-i tina iubitului si loc de mama, pentru ca barbatii pana la batranete raman tot copii.
Deunazi pe cand luam masa in oras cu un grup de amici ( chestia asta cu iesitul in oras ma face foarte fericita! Scap de grija lui „ce mancam azi”!), am crezut ca am intalnit-o pe Isaura: o blonda superba, care a rostit din varful splendorii sale de papusa care isi traieste viata la coafor : „ baietii mei mananca in fiecare zi totul proaspat si bio! Eu in fiecare zi ii astept cu ceva bun. Nu fac doua zile aceeasi mancare!” M-am facut mica…La mine noroc cu mama care ii gateste copilului zilnic si noroc cu barbatul meu ca nu e pretentios si accepta ciudateniile mele cu gust de mancare de spital!
„Nasol! mi-am zis, Fata asta imi strica ziua si linistea in familie! Si gospodina si asa de ingrijita si probabil si foarte ocupata…ce rar… Eu de ce nu pot?” O si vedeam : dimineata coboara impecabila din pat si fierbe ceaiul si cafeaua, hraneste puii vii cu ceva unt si dulceata, dupa care ii trimite la studii ( neaparat cea mai buna scoala!). Cum pleaca baietii, ia o gura mica-mica de cafea…atentie parul ii sta perfect..machiajul profesionist, apoi se urca in masina roz si pleca la serviciu unde lucreaza mult, se streseaza, atentie, coafura rezista!, vine cu solutii exceptionale la care numai ea, din toata organizatia, s-ar fi putut gandii. La ora cinci ajunge acasa, e proaspata si impecabila! Pune la fiert si la cuptor pentru ca la sase vin copii si dragul de EL (la el nu trebuie sa fie totul perfect pentru ca este roman si asa a invatat de acasa de la mami, ca el nu trebuie sa se streseze cu prea multe!). Ea, ISAURA trebuia sa gaseasca totul proaspat si altfel!!!! Si sunt sigura ca pe seara nu cade lata si cu tensiunea de sperie aparatul, sunt sigura ca are resurse sa petreaca timp de calitate cu EL, caci flacara iubirii trebuie intretinuta …
„Cum face tipa asta? Ce trucuri a invatat ea de la mama ei din Fundulea sau Valea Seaca de se descurca asa bine?” Ceva nu mi se leaga totusi, asa ca am intrebat amabil si subtire: „ dar tu cu ce te ocupi?” Si asa am aflat ca papusa era casnica, dar era foarte ocupata in timpul zilei…avea gimnastica dimineata, apoi trecea pe la mall ca e chiar langa sala de sport si apoi…prin piata ca sa vada ce mai este trendy la magazinele bio! Odata ajunsa acasa avea program pe ”travel chanel” ca sa se docmenteze pentru urmatoarul concediu „ all inclusive” si pe la cinci punea de-o mamaliga cu friptura…totul proaspat si altfel…in fiecare zi… Mamica statea acasa si baietii la afterschool pana la sase! Asa da! Vreau si eu asa! Atunci sa vezi variatie si talent: azi friptura de pui, maine peste, poimaine ceafa de porc!
Ce noroc pe mine! ISAURA nu exista!!!
Ce sa fac daca toata lumea zice ca dragostea trece prin stomac si eu nu stiu sa multumesc stomacul? Si nici nu sunt blonda impecabila care face fripturi cu variatii de salate? Ce sa fac daca nu stiu sa infasor sarmale si nu stiu sa prajesc o chiftea? Vreau, dar nu imi iese! Si de fapt..nici nu vreau, ca am ceva atrofiat si deci defect si creierul meu cand aude de gatit imi da doar mesaje de eroare!
Nu ma ingramadesc sa ma uit la Masterchef sau pe Paprika, nu stiu sa toc un morcov, dar nu sunt fata rea…si am noroc ca am dat de un baiat atipic pentru un adevarat barbat roman, care atunci cand vede ca ma incurc, vine in bucatarie si ma descurca, pentru ca stie saracul ca imi incep ziua de la 4 dimindeata si cand ajung acasa seara nu mai am putere sa mai beau nici ceai, dar sa trec la tocat ceapa!

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.