Jean Constantin va fi inmormantat vineri, la Constanta

de

Gasit fara suflare in propriul apartament, de catre un prieten bun, actorul Jean Constantin se inscrie, tragic, in seria personalitatilor despre care se va vorbi mai mult dupa moarte decat in timpul vietii. La 81 de ani, inima artistului s-a oprit, cel mai probabil in urma unui infarct, potrivit primelor date mentionate de medicii legisti. A murit in somn… Joi, 27 mai, trupul actorului a fost depus in foaierul Teatrului Fantasio din Constanta. Inmormantarea are loc vineri, 28 mai, la Cimitirul Central din Constanta.

"A fost un om plin de haz. Plin de farmec. Farmecul care il avea in film si pe scena, il avea si in viata de toate zilele. Multi actori au farmec in viata de toate zilele si nu au pe scena. El il avea si pe scena si in viata. Era bun cu toti colegii, nu invidia pe nimeni, nu tragea pentru el. Nu se ducea sa ceara roluri", a declarat, pentru Ziare.com Anca Pandrea, sotia lui Iurie Darie.

Florin Calinescu, foarte tulburat de stire, a spus: "Cea mai frumoasa amintire este ca a fost atata vreme printre noi", ne-a declarat acesta.

Vladimir Gaitan s-a declarat socat de aceasta veste si vorbeste despre Jean Constantin ca despre un erou. "La cat a muncit si cate filme a facut, Jean Constantin a fost un erou".
 
"Sunt actori pe care desi Dumnezeu ii cheama dincolo, ai impresia ca nu ar fi trebuit. Jean a fost unul dintre acestia. Cuvintele sunt inutile in asemenea momente", il plange actrita remarcabila, Tamara Buciuceanu Botez.

Maria Dragomiroiu spune ca pentru ea aceasta veste a fost un adevarat soc. "Este un soc pentru mine, pentru ca o mare parte a vietii mele artistice mi-am petrecut-o langa marele Jean Constantin. A fost un om extraordinar", a spus cantareata, care, de-a lungul carierei, s-a aflat pe afis, alaturi de Jean Constantin, in multe spectacole pe litoral si nu numai.

"Era Jean. Nu se pot concepe zeci de ani din viata noastra fara Jean. Este acolo la fiecare dintre noi. A mai avut atacuri cardiace, stiam. Am filmat cu el in Poker, era toamna, frig si eram surprins ca era mai vioi decat mine. Din pacate, boala vine ca ciocanul. (… ) Din fericire, ne-a ramas Jean in pelicule, in memorie. Asta e, ramanem cu ce avem in suflet si in minte despre el", spune Mircea Diaconu, foarte afectat de disparitia maestrului Constantin.

Alexandru Arsinel a spus ca Jean Constantin face parte din categoria oamenilor iubiti de toti romanii. "A facut roluri memorabile in zeci de filme, era personajul iubit si asteptat de toti spectatorii, era actorul care intr-un fel sau altul ii reprezenta".

"A fost un actor minunat, special. Sper sa fie linistit si cu sufletul impacat", a spus Ileana Stana Ionescu.

"Nu vom mai avea altul ca el", a declarat, printre lacrimi, Sebastian Papaiani.

Actorul Emil Hossu spune despre marele actor ca a fost un om care impartasea bucuria de a trai, iar moartea sa este o mare pierdere pentru lumea artistica si pentru publicul spectator. "Publicul este singurul care va hotari cat de mare este aceasta pierdere. S-a dus Dinica, s-a dus Iordache, s-a dus si Jean…".

 

Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *