King Arthur: Legenda Sabiei. Mitologie și splendoare marca Guy Ritchie și un mare succes de box-office

de

N-am mai văzut de multă vreme un film care să îmi placă atât de mult, încât să mă trezesc spunând, cu glas tare, în sala elegantă de la Cinema City: “Doamne, ce film frumos!”. Noroc că nu s-a supărat nimeni, căci și vecinii mei spectatori păreau să fie de aceeași părere.
King Arthur: Legenda Sabiei este un film pe care vi-l recomand din tot sufletul! Nu l-am văzut la vizionarea de presă, de acum o lună, ci am fost eu mai târziu, de una singură, într-o seară norocoasă ce mi-a îngăduit să evadez dintre treburi și griji. De aceea vă spun: grăbiți-vă să îl vedeți cât este în cinema!

Ni se pare că știm cu toții fabuloasa legendă a Regelui Arthur, dar, cu siguranță, în viziunea atât de talentatului regizor Guy Ritchie, povestea capătă un milion de nuanțe în plus față de tot ce am știut vreodată, un aer plin de emoție și mister, toate într-un film splendid, modern și curajos, care te ia prin surprindere clipă de clipă, cadru cu cadru, personaj cu personaj.

Arthur nu este rege încă, ci doar un bandit extrem de sceptic în ceea ce privește măreția destinului său, obligat, totuși, prin iubire și prin forța prieteniei să-și descopere adevăratul rost în timp ce luptă împotriva monarhiei pe care este, totuși, menit să o conducă.

După ce tatăl lui Arthur a fost asasinat, unchiul său, Vortigern (Jude Law), este cel care va prelua conducerea regatului Camelot. Scăpat cu viață numai prin fuga din castel şi mult prea mic să-şi mai amintească originile sale, Arthur ajunge să crească departe de împărăţie, pe aleile întunecate ale oraşului Londinium. Însă în momentul în care acesta reuşeşte să scoată sabia din stâncă, viaţa lui se schimbă radical şi este forţat să-şi accepte destinul şi să revendice coroana, indiferent că îi place sau nu.

Actorului Charlie Hunnam îi revin rolul principal şi misiunea de a prezenta legenda sabiei Excalibur şi traiectoria lui Arthur de la copilăria de pe străzi, până la ocuparea tronului.

Pe Charlie Hunnam l-am văzut cu toții în Cold Mountain, iar actorul a povestit în interviurile sale și despre șederea și filmările din România pe durata realizării filmului Cold Mountain, iar apoi în Hooligans, Copiii omului, Crimson Peak sau celebrul serial de televiziune Sons of Anarchy. Alături de el, în rolul personajului negativ, apare nominalizatul la Oscar Jude Law ( fost coleg de distribuție și în Cold Mountain), cunoscut din Talentatul domn Ripley sau celebrul serilal Tânărul Papă. Alături de ei, din distribuție mai fac parte și Astrid Bergès-Frisbey („Pirații din Caraibe: Pe ape și mai tulburi”), Djimon Hounsou, nominalizat la premiile Oscar („Diamantul sângeriu”, „În America”), Aiden Gillen (serialul HBO „Urzeala tronurilor”) sau Eric Bana („Star Trek”).

Guy Ritchie („Agentul de la U.N.C.L.E.”, filmele „Sherlock Holmes”) a regizat filmul după un scenariu scris de Joby Harold, Guy Ritchie și Lionel Wigram,  pe baza unei povești de David Dobkin și Joby Harold. Pelicula este produsă de Akiva Goldsman, laureat al premiilor Oscar („O minte sclipitoare”), Joby Harold, Tory Tunnell, Steve Clark-Hall, Guy Ritchie și Lionel Wigram. David Dobkin și Bruce Berman sunt producătorii executivi.

După ce a generat venituri în valoare de 1.515.400 lei şi un număr de 57.764 spectatori încă din primele sale zile pe marile ecrane, ,,King Arthur: Legenda Sabiei” a avut parte de un debut triumfător în box office-ul românesc, pe care l-a dominat indiscutabil.

Warner Bros. Pictures prezintă, în parteneriat cu Village Roadshow Pictures, „King Arthur: Legenda sabiei”, o producție marca Weed Road/Safehouse Pictures Production și Ritchie/Wigram Production. Pelicula este distribuită de compania de entertainment Warner Bros. Pictures și în unele teritorii de Village Roadshow Pictures, iar în România este distribuită de Vertical Entertainment.

 

Categorii:
Film

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *