fbpx

Luna Feline pe Nat Geo WILD aduce documentare fascinante despre felinele feroce ale planetei

de
US - WONE8687 - NGCI - 039396

 Specii incredibile de feline mari precum gheparzii, leoparzii și leii sunt în declin, iar ediția a opta a campaniei Luna Feline, difuzată de Nat Geo WILD, aduce o serie de programe uimitoare din punct de vedere vizual, cu povești ce inspiră, dorind să atragă atenția încă o dată asupra pericolului ce amenință felinele mari din toată lumea. Luna Feline debutează în data de 7 ianurie 2018 la ora 19.00

Luna feline aduce noi documentare speciale, transmise de povestitori renumiți în toată lumea. Fotografii National Geographic Steve Winter și Bertie Gregory urmăresc și surprind imagini incredibile ale prădătorilor de top ai Braziliei, în Jaguar contra crocodil; celebrul realizator Bob Poole dezvăluie povestea unei mame ghepard și a puilor săi în documentarul Un om printre gheparzi; trei familii de lei se luptă pentru teritoriu, hrană și putere în serialul Regatul leilor; și dezvăluim secretele unei tigroaice cu o domnie legendară în regiunea vestică a Indiei, în documentarul special Cel mai faimos tigru.

Mai mult decât un eveniment de televiziune, LUNA FELINE vine în completarea proiectului Big Cats Initiative, prin care Societatea National Geographic face eforturi de a opri declinul felinelor mari în sălbăticie. Această inițiativă globală sprijină activ proiecte locale de conservare și educare pentru a proteja aceste specii remarcabile ale planetei. Pentru mai multe informații despre Big Cats Initiative și despre cum te poți implica, vizitează NatGeoBigCats.org.

A opta ediție LUNA FELINE include premierele:

Regatul leilor

Premiera 7 ianuarie de la 19.00

În acest serial din trei părți, urmărește povestea dramatică a trei familii de lei ce luptă între ele pentru teritoriu, hrană și putere, de-a lungul râului Mwagusi din Tanzania. Destinul conspiră pentru a aduce cele trei familii laolaltă, iar înfruntarea face ca o curajoasă leoaică să fie rănită mortal și devorată de hiene. Un tânăr adolescent este alungat și are puține șanse să supraviețuiască. Iată o poveste despre familie, moarte și răzbunare. O poveste despre război.

Un om printre gheparzi

Premiera 14 ianuarie de la 19.00

Experimentatul realizator Bob Poole pornește într-o aventură curajoasă, pe urmele unei mame ghepard formidabile, care este ferm hotărâtă să-și păstreze puii în siguranță. Pe parcursul misiunii, Bob se confruntă cu riscurile și realitățile filmării în sălbăticia africană, în același timp încercând să țină pasul cu cel mai rapid animal cu patru picioare. Această relatare la persoana întâi despre o urmărire de gheparzi îți va atrage simpatia atât pentru feline cât și realizator.

Cel mai faimos tigru

Premiera 21 inuarie de la 19.00

Cunoscută sub numele de ”Regina Machli”, ”Doamna de pe lac”, și stăpâna teritoriului său din vestul Parcului Național Ranthambore, India, Machli a fost o tigroaică legendară care a intrat în istorie ca unul dintre cei mai cunoscuți tigri din lume. Machli, al cărei nume înseamnă ”pește” în hindi, datorită urmelor în formă de pește de pe față, a fost o tigroaică frumoasă și puternică, ce a jucat un rol esențial în regenerarea populației de tigri din parcurile naționale Ranthambore și Sariska. Află incredibila poveste despre ascensiunea la putere și moștenirea lui Machli.

Jaguar contra crocodil

Premiera 28 ianuarie de la 19.00

Renumitul fotograf Steve Winter și cameramanul Bertie Gregory surprind viețile remarcabile și rar observate ale jaguarilor din regiunea braziliană Pantanal. Urmărim o mamă jaguar ce își învață puiul lecții de supraviețuire, în vreme ce un mascul jaguar hotărât, pe bună dreptate botezat Scarface, se aruncă impetuos în râu pentru a înfrunta cel mai periculos oponent, un caiman lung de 1,8 metri. Capibarele istețe și jucăușele vidre uriașe stau aproape de familiile lor pentru a evita să devină hrană pentru jaguar.


###

 

Despre proiectul Big Cats Initiative al Societății National Geographic

Proiectul Big Cats Initiative al Societății National Geographic a luat naștere în 2009, prin colaborarea cu realizatorii, ecologiștii și exploratorii rezidenți Dereck și Beverly Joubert, ca un efort de lungă durată de a opri declinul felinelor mari în sălbăticie. Inițiativa sprijină eforturile de a salva marile feline prin campanii de evaluare, conservare, educare și conștientizare publică globală. Cu ajutorul vostru, am sprijinit peste 100 de proiecte inovatoare care protejează șapte specii emblematice de feline mari în 27 de țări și am construit peste 1700 de țarcuri pentru protejarea șeptelului, felinelor mari și oamenilor. Împreună, ajutăm felinele mari și comunitățile să supraviețuiască și să se dezvolte. Află mai multe despre inițiativă și despre cum te poți implica vizitând NatGeoBigCats.org.

 

National Geographic Partners LLC

National Geographic Partners LLC (NGP), companie joint-venture dintre National Geographic și 21st Century Fox, își propune să ofere publicului internațional conținut premium din domeniile știință, aventură și explorare, prin intermediul unui portofoliu inegalabil de instrumente media. NGP combină canalele de televiziune globale National Geographic (National Geographic Channel, Nat Geo Wild, Nat Geo People, Nat Geo Mundo) cu instrumentele media și cele destinate consumatorilor ale National Geographic: revistele National Geographic, studiourile National Geographic, platormele digitale și social media, cărți, hărți, media pentru copii, activități auxiliare ce includ călătorii, experiențe globale și evenimente, vânzări, licențe și activități e-commerce. Lărgirea cunoașterii și înțelegerii lumii noastre au reprezentat obiectivul central al National Geographic timp de 129 de ani, iar acum ne angajăm să aprofundăm și mai mult, să depășim frontiere, să mergem mai departe pentru consumatorii noștri… și ajungem la peste 730 de milioane de oameni din toată lumea, în 172 de țări, în 43 de limbi, în fiecare lună. NGP alocă 27% din câștigurile sale Societății nonprofit National Geographic pentru a finanța proiecte de știință, explorare, conservare și educare. Pentru mai multe informații, vizitează www.natgeotv.com sau www.nationalgrographic.com.

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Life

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.