fbpx

Lux Garden Azuga, poveste de iubire între munți

de

Pentru toți cei care credeau, la fel ca mine, că Azuga, cea mai nordică stațiune a județului Prahova, înseamnă doar un tiv de case de-o parte și de alta a șoselei care duce de la Sinaia la Brașov, aceasta este prima mare revelație pe care doresc să o împărtășesc: Azuga este, de fapt, o stațiune mare, splendidă, întinsă între munți și păduri, și norocoasă să aibă pante curajoase, preschimbate în pârtii pentru toți cei care iubesc schiul cu dragoste mai aprigă sau mai lentă. Și mai am încă o revelație care, pentru mine, s-a arătat într-o seară de vacanță: în Azuga există un hotel atât de primitor și de frumos, încât câteva zile petrecute acolo te pot face să te reîndrăgostești de țara ta. Iar asta nu-i deloc puțin…

Fotografii de Paul Buciuta

Hotelul Lux Garden din Azuga, un hotel de cinci stele, ți se arată de departe și te cheamă prin arhitectura sa elegantă, concepută să se încadreze perfect în peisajul de piatră și lumină al locului. Aflat la poala pădurii și la doar câțiva pași de stația de jos a telegondolei, Lux Garden e locul perfect pentru o vacanță odihnitoare, sprintenă, sportivă – după cum te mână dorurile și căutările. Dar este cu mult mai mult de atât. Eu am fost fericită la Lux Garden, pentru că pur și simplu un loc în care ești primit bine, de gazde care te fac să simți că într-adevăr le pasă de oaspeții lor, îți pune la perfuzii speranța că putem avea civilizație, frumusețe, eleganță, bun gust și bun simț aproape de casă și că poate va înceta obligația de a pribegi în căutarea confortului turistic prin alte țări când avem limanuri tandre și aici, la doar câteva ore de condus. Însă, recunosc, dincolo de condițiile excepționale din hotel, de muzica de pian, de camera primitoare, de plapuma albă și ușoară care mi-a făcut somnul mai pufos, de sala de sport și de spa-ul dotat cu de toate, de peisajul neasemuit de frumos văzut și de pe terasa generoasă a camerei, și de la micul dejun, și de la bar și, în general, de la orice fereastră a hotelului, inclusiv din ascensorul de sticlă, pe mine m-a fascinat parfumul prietenos răspândit pretutindeni în hotel, împrăștiat, probabil, de niște dispensere atât de iscusit așezate, încât simțeai nu că un decorator priceput s-a gândit la asta, ci că un stol de pui de îngeri își bat deasupra ta, nevăzuți, aripile înmuiate în vanilie, în portocale, în bucurie.

Cum s-a ajuns la un asemenea concept de hotel și cum a fost gândit?- au fost primele întrebări de la care am pornit discuția cu Valeria Jitaru, sales manager al hotelului, de la care am dorit să aflu mai multe amănunte pe care să le dau mai departe, către cei interesați, ca și mine, să găsească nu foarte departe de casă limanuri de fericire sau fundaluri demne pentru poveștile lor de iubire în puținul timp de răsfăț pe care ni-l îngăduim cu toții, în câte-un weekend, în câte o vacanță, în câte o fugă bucuroasă de acasă.

Un hotel-surpriză

„Conceptul este cel care face diferența, în primul rând”, mi-a spus Valeria Jitaru, „căci Lux Garden a fost construit și deschis acum zece ani ca un boutique-hotel, și ceea ce cred că ne deosebește este în primul rând atmosfera de aici și faptul că facem totul cu mare drag și pasiune. În afara faptului că ne ajută tot ceea ce ține de amenajări, de mobilier, de stilul decorațiunilor din camere, serviciile noastre sunt orientate cu mare atenție către preferințele clienților, cărora suntem pregătiți să le oferim ceea ce își doresc: să fim alături de ei în tot ceea ce ține de servicii în interiorul hotelului, dar, în același timp, să îi ajutăm șă să îi îndrumăm cum să se bucure de natură, căci zona este foarte liniștită, foarte ofertantă în ceea ce privește activitățile în natură, atât iarna, cât și vara. Faptul că orașul nu se întinde de-a lungul drumului principal, ci este departe de trafic, departe de tumultul mașinilor, de tot ceea ce înseamnă aglomerație și zgomot este un mare avantaj, căci suntem într-o zonă în care nu auzi decât sunetul naturii, foșnetul brazilor, suntem înconjurați de pădure, aerul este curat, iar priveliștea este cu adevărat superbă, se văd crestele munților și crucea de pe Caraiman. Și, într-adevăr, toate aceste lucruri reprezintă o surpriză pentru cei care nu au mai fost la noi, pentru că nimic nu seamănă cu tumultul marilor stațiuni aglomerate”.

Alături de hotel sunt pârtiile Sorica și Cazacu, pârtii foarte bune, cunoscute împătimiților sporturilor de iarnă, care au oferte și pentru schiorii avansați, dar și pentru începătorii care vin, de exemplu, cu copiii. Practic, în zonă, sunt acreditate la Ministerul Turismului opt pârtii, pentru toate nivelurile celor care practică schi sau snowboards. Iar anul trecut s-a schiat chiar până în aprilie, pentru că pârtiile sunt orientate spre Nord, iar zăpada se păstrează mult, până în miezul primăverii.

Terapia plutirii, răsfățul suprem

Spa-ul din Lux Garden are proceduri potrivite pentru fiecare, fie pentru cei care nu stau foarte mult în aer liber, ci doar caută răsfăț și recăpătarea tonicității, fie pentru cei care se întorc obosiți de la schi. Nu doar jacuzzi sau saună uscată ori umedă pentru relaxare sau proceduri cosmetice cu produse din game de lux, ci și masaje speciale, pentru recuperare musculară a celor care au făcut efort, dar vor și a doua zi să fie într-o formă excelentă pe pârtie. Iar vedeta procedurilor spa este terapia plutirii, răsfățul suprem. Clientul este împachetat în produse cosmetice cu efect relaxant și hidratant și învelit într-o membrană specială care conține apă la temperatura corpului, membrană care îl face apoi să plutească, menținându-l la suprafața unei căzi speciale, timp de 10-15 minute, în care și produsele aplicate pe piele își fac efectul. Dincolo de starea de imponderabilitate, dincolo de efectul produselor asupra trupului, rămâne o stare de totală relaxare pe care toți cei ce au încercat procedura au spus că o apreciază enorm, ca pe o neprețuită ieșire din timp și din spațiu, dintre grijile și apăsările zilelor obișnuite.

„Mâncarea este, de asemenea, excepțională”, ne-a mai povestit Valeria Jitaru. Avem un chef-bucătar care are foarte mare experiență în industria hotelieră și este la noi de opt ani. Foarte mulți turiști apreciază preparatele noastre foarte rafinate, de bucătărie internațională, iar mulți ne-au mărturisit că nu se așteptau să găsească în Azuga un meniu așa de aparte și de rafinat. Avem și meniuri speciale pentru copii, pentru că, în ultima vreme, avem preponderent clienți cu copii – dincolo de partea de business, de grupuri și de activități corporate, căci găzduim și conferințe și team-buildinguri -, și venim în întâmpinarea lor cu porții și preparate adecvate celor mici. Copiii sunt clienții noștri dragi și primesc multă atenție, avem echipe de animatori și locuri de joacă special amenajate pentru ei. În plus, pentru că Azuga este ofertantă atât în sezonul de iarnă, cât și de vară, în ambele anotimpuri organizăm activități în aer liber și pentru cei mari, și pentru cei mici, pentru că sunt posibilități nenumărate de evadare în natură, sunt rute de mers la pas, rute ușoare, pe care poți să le străbați cu familia cu copii, sunt și trasee marcate anume pentru sportivii cu experiență, pentru mountain bike, iar vara trecută am avut o serie de activități în colaborare cu Salvamontul unde copiii erau inițiați în activități de supraviețuire, învățau să facă focul, au avut acțiuni de campare și de orientare în natură. Iar anul acesta vom veni cu activități încăși mai variate pentru copii, deoarece, conform statisticilor, în ultimii doi ani s-a dublat numărul familiilor cu copii care ajung în hotelul nostru”.

Într-adevăr, este un hotel prietenos cu familiile cu copii, prin felul în care este organizat și gândit. Sunt excelente pentru familii atât apartamentele, cu scară interioară, dormitor la etaj și canapele extensibile la parter, cât și camerele duble care comunică între ele, pregătite să găzduiască familii de părinți cu copii mai mărișori.

Pentru luna martie, însă, ofertele speciale, care pot fi găsite pe site-ul hotelului, www.luxgardenhotel.com, sunt adresate mai ales doamnelor, cărora le este propus un pachet special de servicii care include cazare, mic dejun, masaje, cocktail-uri în bar sau promoții în salonul de înfrumusețare al hotelului, după care pentru vacanța de Paște sau vacanța de vară revin ofertele pentru familii sau grupuri de prieteni ce vor să petreacă sărbătorile pascale sau să se relaxeze într-un mediu în care se pune accent pe ospitalitate, pe bun gust, pe întoarcerea la starea autentică de bine, de fericire, într-un refugiu splendid, elegant ascuns între munți, într-un spațiu norocos și frumos care miroase a iubire: Lux Garden din Azuga.

Hotelul Lux Garden Azuga este nominalizat în Competiția Excelenței în turism la Categoria Leisure hotel of the year și poate fi votat AICI: http://voting.expremio.com/excellenceawards/publicVote/

 

 

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Tag-uri:
· ·

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.