fbpx

Marina Almășan a lansat Marile Surprize ale micului Luxemburg

de

“O carte care se citește dintr-o răsuflare”, “o carte pe care n-o poți lăsa din mână”, “o carte ca o evadare din cotidian”- sunt câteva descrieri succinte ale cărții scrise de Marina Almășan și publicate de editura Corint, un nou volum din seria relatărilor sale de călătorie, care a fost lansat miercuri, 7 noiembrie, la Institutul Cultural Român, în prezența a numeroase personalități și a multor prieteni dragi ai autoarei care i-au umplut brațele de flori.

Fotografii de Paul Buciuta

“Recunosc că, la început, am privit obiceiul Marinei Almășan de-a bântui prin țări îndepărtate și de-a le nota toate nuanțele, aromele și apucăturile mai mult sau mai puțin ciudate, ca pe un mic hobby, ca pe o îndeletnicire lejeră, de vacanță. Se joacă și ea… – mi-am zis cu superioritatea omului care face treburi serioase, stă acasă și-și notează nu în jurnal, ci în agendă, toate obligațiile, toate grijile, toate compromisurile. Dar, încet-încet, m-am trezit că freamăt așteptând alte consemnări de la drumurile lungi ale Marinei. Că însemnările ei sprințare și detaliate mă fac să evadez dintre apăsările orarului meu de jurnalist cocoșat de deadlineuri și să-mi dea câte o gură de briză proaspătă, de dor de ducă, de parfum de fugă îndrăgostită. Și m-am trezit așteptând să mai plece undeva, să mai scrie ceva, ca să-mi dea un nou motiv de visare și să-mi reamintească frumusețea lumii, ispitindu-mă și pe mine să mă regăsesc în statutul nobil de cetățean al planetei.

Marina Almășan face din țările mici, cum e Luxemburgul, destinații mari. Din gusturile ciudate, întâmplări minunate și din drumurile obositoare descoperiri uluitoare. Pentru că ea vede lumea cu ochi căutători, uimiți și buni, iar asta restituie frumusețea și farmecul pământului pe care trăim. Deschideți cartea și călătoriți în țara cât un oraș, în orașul cât o țară, minunați-vă și bucurați-vă de pașii unei preumblări care, făcute cu talent de scriitor înzestrat și de călător talentat, a preschimbat o țărișoară de 87 de kilometri lungime într-un teritoriu nesfârșit! Călătorului îi șade bine cu drumul, iar cititorului cu cartea, așa că citiți-o pe Marina Almășan, în cea mai frumoasă și mai fericită zăbavă în stare să vă teleporteze la capătul lumii și să vă aducă înapoi din călătorie cu sufletul mult mai bogat, mai bucuros și mai plini de speranță! Călătoria de o mie de mile începe cu o pagină, parcă așa era dictonul, nu?” am scris și eu, în prefața volumului semnat de călătoarea de profesie Marina Almășan.

Și pentru că volumul Marinei Almășan s-a lansat la doar două zile după ce și-a făcut pe piață apariția revista Casei Artelor “Dinu Lipatti”, “Prima iubire, Muzica”, am profitat de ocazie să spun: Carte frumoasă, cinste cui te-a scris și, revistă frumoasă, cinste cui te va citi!

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Cărți

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.