fbpx

Măsurile care contează

de

Pot să așez în date, numere și cifre întreaga mea viață, cu o precizie care frizează absurdul. Știu precis ce greutate am – cu sute de grame, fiindcă pândesc cântarul cu ochi de șoim – ce număr port la haine și pantofi, iar programul zilnic căruia trebuie să îi fac față îl am împărțit pe sferturi de oră, ca să reușesc să duc totul la bun sfârșit. Am de făcut opt drumuri pe zi, la școlile celor trei copii și la birou, iar când se adaugă și alte întâlniri, se fac 10 drumuri. Locuiesc la 8,5 kilometri de centru și străbat zilnic aproximativ 50 de kilometri. Am de scris zilnic 2500 de semne cu spații pentru editorialul din ziar, 2000 pentru site și în jur de 250.000 de semne pentru fiecare carte. Și, în principiu, încerc să mă încadrez în 1200 de calorii zilnic, dar nu reușesc întotdeauna… Însă nu știu de câte ori îmi bate inima pe minut, nu știu nici valoarea colesterolului sau a trigliceridelor- fiindcă nu mi-am mai făcut analizele de mult, fiind prea ocupată cu programul împărțit pe sferturi de oră – nu țin socoteala nopților pierdute sub imperiul urgențelor profesionale și nici nu știu, niciodată, câți bani am în portofel. De fapt, așez la umbra neștiinței ce e mai important, datele legate de sănătate și de bani, cele două elemente fără de care viața nu mai are nici ușurință, nici farmec.

De ce nu monitorizăm cu ochi de șoim exact lucrurile care contează cel mai mult? Evităm intenționat să știm sau e o lipsa de cultură care ne face să trecem cu vederea peste ce e mai însemnat? Ducem cu noi superstiții care ne fac să credem că dacă analizăm prea mult s-ar putea să atragem răul sau, pur și simplu, ne simțim mai în largul nostru trăind existențe cu parfum boem, în care nu știm ce va fi mâine și cum vom trăi.

Am avut și eu ani mulți în care mi se părea de bon-ton să fiu săracă și nepăsătoare față de ziua de mâine, să cred că sănătatea și energia sunt resurse nelimitate, că doar ipohondrii sau prudenții caraghioși sunt atenți la valorile și obiceiurile precise ale sănătății și că doar zgârciții știu cu precizie câți bani au, noi, pentru noi, ăștilalți, poeții, e mai elegant să trăim de azi pe mâine. Abia înaintând prin înțelepciunile vârstei am constatat că…CITEȘTE MAI DEPARTE PE SigurantaFinanciara.ro

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
MoneyChat

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.