fbpx

Meryl Streep, critici dure către Donald Trump la Globurile de Aur 2017

de

Duminică seară, la Gala Globurilor de Aur 2017, Meryl Streep, deși își pierduse vocea și abia putea vorbi, a ținut un discurs extrem de emoționant și pătrunzător după ce i-a fost înmânat premiul pentru întreaga activitate. Criticile sale aspre la adresa lui Donald Trump, căruia nu i-a rostit numele în mod direct, au devenit virale pe internet.

După ce a primit premiul Cecil B. DeMille în semn de recunoaștere pentru întreaga sa carieră, Meryl Streep a vorbit despre statutul și rolul actorilor și al presei în noua administrație americană. Ca reacție la politica anti-imigraționistă a lui Trump, actrița atrage atenția asupra diversității vedetelor de la Hollywood:

Meryl Streep: Hollywoodul este format din străini şi oameni din afara SUA. Dacă îi daţi afară, n-o să mai aveţi la ce vă uita

„Cine suntem noi și ce este Hollywood-ul de fapt? Suntem doar o grămadă de oameni din alte locuri. (…) Hollywood-ul este plin de străini și de intruși. Eu m-am născut în New Jersey, Natalie Portman s-a născut în Ierusalim, Viola Davis în Carolina de Sud, Amy Adams s-a născut în Italia. Unde sunt certificatele lor de naştere? Ryan Gosling, la fel cum sunt toți cei mai drăguţi oameni, este canadian, Dev Patel s-a născut în Kenya şi a fost crescut în Londra, iar în această seară este aici pentru că a jucat rolul unui indian care a crescut Tasmania. Ceea ce vreau să spun este că Hollywoodul este format din străini şi oameni din afara SUA. Dacă îi daţi afară, n-o să mai aveţi la ce vă uita, în afară de fotbal şi arte marţiale mixte, care nu sunt artă!”
De asemenea, actriţa s-a adresat presei: “Trebuie să-i tragem de mânecă la fiecare abatere. Pentru asta fondatorii noştri au înscris presa şi libertatea ei în Constituţie. Avem nevoie de cei din presă pentru a merge mai departe, iar ei au nevoie de noi pentru a putea păzi adevărul.”

Meryl Streep: Atunci când oamenii puternici se folosesc de funcţiile lor ca să îi intimideze și să îi umilească pe ceilalţi, cu toţii avem de pierdut

Fără a-l numi pe Donald Trump, actrița a făcut referiri evidente la președintele american și la „instinctul” acestuia de a umili, amintind episodul în care Trump a luat în derâdere, în public, un reporter cu dizabilități. „O prestație de anul acesta care m-a șocat a fost momentul în care persoana cu cea mai respectată funcție din țara noastră a imitat un reporter cu dizabilități- cineva pe care îl surclasa ca poziție, putere și capacitate de a riposta de la egal la egal. Mi s-a frânt inima când am văzut acea scenă și încă nu mi-o pot scoate din minte, pentru că nu face parte din niciun film, ci din viața reală. Acest instinct de a umili, când este manifestat de cineva din platforma publică, de cineva important, pătrunde în viaţa tuturor, pentru că le permite şi altora să facă la fel. Lipsa de respect incită lipsa de respect. Violența incită la violență. Atunci când oamenii puternici se folosesc de funcţiile lor ca să îi intimideze și să îi umilească pe ceilalţi, cu toţii avem de pierdut”, a spus cunoscuta actriță.

Meryl Streep și-a încheiat discursul cu un omagiu pentru actrița Carrie Fisher. „Așa cum mi-a spus prietena mea care a plecat dintre noi, Prințesa Leia, ia-ți inima frântă și transform-o în artă”.

Donald Trump: Meryl Streep, una dintre cele mai supraevaluate actrițe de la Hollywood. O lingușitoare a lui Hillary

Donald Trump, declarându-se „deloc surprins” de criticile „liberalilor din industria filmului”, a reacționat grosolan, numit-o pe Meryl Streep „o partizană a lui Hillary”, după cum citează New York Times. “Meryl Streep, una dintre cele mai supraevaluate actrițe de la Hollywood, nu mă cunoaște și m-a atacat ieri seară la Globurile de Aur”, a ripostat Donald Trump, pe Twitter. “Este o lingușitoare a lui Hillary, care e o mare perdantă”.

Trofeul Cecil B. DeMille pentru întreaga carieră este un premiu anual acordat de Hollywood Foreign Press Association în cadrul ceremoniei Premiilor Globul de Aur din California.  Premiul poartă numele unuia dintre cei mai mari realizatori de film. Printre câștigătorii din anii trecuți se numără Denzel Washington, George Clooney, Woody Allen, Jodie Foster, Morgan Freeman, Robert de Niro, Martin Scorsese și Steven Spielberg.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Categorii:
Film · Life

Comentarii

  • D. Trump are dreptate. Aceasta dududie Meryl Streep care in ultima vreme s-a prostituat dpdv artistic aparand in productii indoielnice, este o pupincurisca a altei dudui patetice pe numele sau H. Clinton. Si insista asupra unui aspect care este in mod intentionat abordat gresit. Presedintele ales al SUA a declarat raspicat ca vrea sa scape de imigrantii ILEGALI. Imigrantul ilegal este acela care trece granita fraudulos sau care ajunge in SUA c viza de turist si isi prelungeste sederea in mod fraudulos. Acest lucru este sanctionat in orice tara din lumea asta, inclusiv in Romanistan. Care e problema????

    Mamaie De La Fetesti ianuarie 10, 2017 12:24 pm Răspunde

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.