Mic dejun cu dragoste

de

Fa-l sa te iubeasca: transmite-i din când in când soapte duioase si saruturi dulci. Condimenteaza-i seara cu surprize sau incinta-i o dimineata de week-end cu un mic dejun special pregatit doar pentru el. Nu va uita.

Meniul unei dimineti cu care mergi la sigur

Pe o tava, asaza tantosa aceasta noua minune a lumii, care te va consacra ca chef al marilor cuceriri amoroase. Umple rulourile de prosciutto cu pasta de somon si cu file de ansoa. Infige in ele niste scobitori si asta-i toata arta. Le poti colora prezenta cu masline verzi si cu rondele de portocale acoperite cu gorgonzola. Tolaneste pe o farfurie alaturata un croissant cald, umplut cu dulceata si presarat cu zahar vanilat. Si picura intr-o cana dolofana cafea aromata, proaspata, fierbinte. Tu stii ca el adora cafeaua: cu lapte sau fara, cu zahar ori, si mai sigur, amara. Dar cu dragoste intotdeauna. Va simti in virful inimii si in cerul gurii dorinta ta de a il seduce…

Pe tava se afla:

– orice floare, rosie sa fie
– un platou de rulouri cu prosciutto – 2 portii, 7 minute
350g (10 felii) de prosciutto
150g pasta de somon; 100g file de ansoa; 10 scobitori; 10 masline
Se desfac feliile de prosciutto. Se ung cu pasta de somon si se adauga vreo 2-3 fileuri de ansoa. Se ruleaza felia de prosciutto si se inteapa cu o scobitoare pentru a fi servita mai usor.

 - o farfurie cu portocale si gorgonzola – 2 portii, 10 minute
3 portocale mari
100g brinza gorgonzola
piper proaspat macinat
Se curata de coaja portocalele. Se taie rondele. DeasuPra fiecarei rondele de portocala se adauga o feliuta foarte subtire de gorgonzola. Se presara piper proaspat macinat.

– un croissant cu dulceata si zahar vanilat
1 croissant
2 linguri dulceata de caise
1 pliculet de zahar vanilat
Se desface pe lateral croissantul gata preparat. Se umple cu dulceata si se da la cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde. Se pudreaza cu zahar vanilat.

– o cafea tare
– un biletel de amor?…

 

Categorii:
Retete si diete

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *