fbpx

Mousse d’amour et chocolat glacée

de

Un desert ca un preludiu al clipelor de pasiune: spuma de dragoste, arome de toamna tirzie cu migdale si castane, mingiieri de frisca si saruturi imbibate de sirop, euforii iscate de picaturi de lichior si esenta de rom.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Timp de preparare:
30 minute, plus 2 – 3 ore la congelator / 8 felii 

INGREDIENTE:

3 blaturi de biscuiti
(gata preparate; pot fi inlocuite cu blaturi obisnuite)
2 cani frisca batuta
1 pahar cacao neagra
(extra dark)
1 cana zahar pudra
2 linguri esenta rom
6 linguri unt de arahide
2 tablete (200g) de ciocolata neagra (70 % cacao)
1 cana frisca batuta
2 linguri piure de castane
1 lingurita esenta migdale
1 tableta ciocolata
cu lapte (100g)
1 cana frisca batuta
3 linguri cacao
2 linguri ness
1 lingura lapte praf
4 linguri zahar pudra
1 pahar lichior de ciocolata
sau coniac
5 linguri unt de arahide

PENTRU SIROP

2 cani zahar tos
1 cana apa
20 ml esenta rom

ETAPE:

1. Insiropeaza blaturile si da-le la congelator pentru jumatate de ora.  
2. Prepara straturile de crema:
Primul strat: amesteca frisca cu zaharul pudra, cacaoa, esenta de rom si untul de arahide. Intinde crema pe primul blat. Asaza deasupra al doilea blat si acopera-l cu al doilea strat de crema.
Al doilea strat: topeste la microunde sau bain-marie ciocolata neagra si incorporeaza treptat frisca. Omogenizeaza compozitia si adauga piureul de castane si esenta de migdale. Aranjeaza deasupra si ultimul blat, pe care acopera-l cu cel de-al treilea strat de crema.
Al treilea strat: topeste la microunde sau bain-marie ciocolata cu lapte si incorporeaza treptat frisca.
Adauga untul de arahide, cacaoa, zaharul pudra, ness-ul si laptele praf. Amesteca bine si toarna deasupra lichiorul de ciocolata. Intinde crema peste tot tortul.
3. Pudreaza pe toata suprafata tortului cacao. Da tortul la congelator pentru 2 ore.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.