O noua carte sustine ca a rezolvat misterul ultimilor 50 de ani: Marilyn Monroe a fost asasinata

de

Volumul „The Murder of Marilyn Monroe: Case Closed“ scris de doi autori cunoscuti in lumea americana, Jay Margolis, reporter de investigatii si expert in viata actritei Marilyn Monroe, si Richard Buskin, jurnalist la New York Times si autor al mai multor volume bine vandute, anunta ca a rezolvat misterul care a planat o jumatate de secol asupra mortii superbei actrite: Marilyn a fost omorata din ordinul lui Bobby Kennedy.

In cartea „The Murder of Marilyn Monroe: Case Closed“ se sustine si se citeaza declaratii ale unor martori oculari cum ca Robert Francis Kennedy, caruia i se spunea Bobby, fratele mai mic al fostului presedinte american, John Fitzgerald Kennedy, ar fi ordonat uciderea acesteia pentru a o impiedica sa dezvaluie presei amanunte legate de faptul ca actrita fusese amanta ambilor frati, dezvaluie, intr-un articol incendiar, publicatia „Daily Mail“.
Bobby nu ar fi actionat singur, ci cu ajutorul cumnatului sau, actorul Peter Lawford, si al psihiatrului actritei, doctorul Ralph Greenson, despre care se spune ca i-ar fi administrat tinerei femei o injectie cu pentobarbitol drept in inima.
Autorii sustin ca la crima a asistat si medicul de pe ambulanta, James C. Hall, care a ajuns la locuinta actritei si l-a vazut pe psihiatrul Greenson cand ii injecta acesteia substanta letala in inima, rupandu-i cu brutalitate o coasta. Doctorul Greenson actiona la ordinele lui Bobby Kennedy care il rugase “sa aiba grija“ de Marilyn.
Bobby Kennedy a avut o relatie cu Marilyn Monroe, in vara anului 1962, cand a fost trimis in Los Angeles de catre fratele sau pentru a o convinge pe actrita sa inceteze hartuirea, sa nu il mai sune la Casa Alba si sa-i explice ca nu are de gand sa isi paraseasca sotia pentru a se casatori cu ea – asa cum actrita si-ar fi dorit si probabil acesta ii promisese. Bobby a ales s-o deturneze din aceasta poveste implicandu-se el insusi intr-o relatie cu ea. “Cei doi frati Kennedy o pasau de la unul la altul ca pe o minge de fotbal“, a declarat in carte Peter Lawford. Iar atunci cand si Bobby a incercat sa o indeparteze, Marilyn l-a amenintat ca va organiza o conferinta de presa in care va dezvalui tuturor amanunte despre relatiile sexuale pe care le-a avut cu fratii Kennedy si va scoate la iveala secretele familiei prezidentiale, notate intr-un mic jurnal rosu, pe care il tinea ascuns.
In timpul unei discutii aprinse, Bobby Kennedy i-a cerut jurnalul, dar actrita a refuzat cu vehementa, iar asta i-a adus moartea. Fratele presedintelui si-a chemat bodyguarzii, care i-au administrat un sedativ si au obligat-o sa inghita niste pastile, in timp ce Bobby si Lawford au cautat jurnalul si probabil l-au si gasit. Dupa ce Kennedy, Lawford si cele doua garzi de corp au parasit locuinta, ambulanta a fost chemata de menajera artistei, care a banuit ca este vorba de o supradoza.
Medicii de pe ambulanta au facut manevre de resuscitare. „Era dezbracata. Nu era in preajma niciun pahar cu apa, nici de alcool. Am remarcat ca avea respiratia sacadata, pulsul era foarte slab si rapid, era inconstienta“, a declarat unul dintre ei. Acesta a mai povestit ca reusisera s-o resusciteze cand Greenson a aparut si le-a spus ca este doctorul actritei si ca se va ocupa el in continuare. Acela a fost momentul in care psihiatrul i-a administrat injectia letala.
„Au fost cinci martori la uciderea actritei Marilyn Monroe, nimeni nu mai poate contesta asta“, scriu autorii si citeaza „Daily Mail“.

 

Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *