fbpx

O reteta a sanatatii: Suc de iarba de grau

de

Anca Alungulesei, specialista a alimentatiei raw-vegane, creatoare a cofetariei RawCoco si a regimului extrem de eficient al detoxifierii cu sucuri proaspete, Detox Happy Body, ne-a impartasit o reteta a sanatatii durabile. O reteta simpla si care ni se arata extrem de la indemana mai ales acum, cand, nu de mult, graul pus la incoltit de Sfantul Andrei ne-a aratat cat de usor infrunzeste la ferestrele noastre.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Anca Alungulesei, specialista a alimentatiei raw-vegane, creatoare a cofetariei RawCoco si a regimului extrem de eficient al detoxifierii cu sucuri proaspete, Detox Happy Body, ne-a impartasit o reteta a sanatatii durabile.

Sangele verde: Intrebuintari si beneficii

Sucul de iarba de grau, cunoscut si sub denumirea de “sange verde”, este o bautura pe care ar trebui sa invatam usor-usor sa o iubim si sa o introducem in alimentatia noastra zilnica. Este benefica atat pentru copii, cat si pentru adulti, deoarece este o bautura completa, ce contine 70% clorofila. Enzimele care se regasesc in sucul de iarba de grau pornesc procesul de detoxifiere al organismului si au un extraordinar efect de alcalinizare al acestuia.
Iarba este un aliment echilibrat, care contine o paleta larga de nutrienti vegetali de inalta calitate. Toate legumele sunt alimente. Fiecare dintre acesta exceleaza insa in anumite zone nutritionale. Deoarece ouale au un continut de 12% proteina, carnea de 17%, iar firele intregi de iarba de 25%, astfel se poate defini iarba de grau ca fiind un aliment-proteina.
Cea mai importanta calitate a sucului de iarba de grau este faptul ca contine clorofila. Clorofila are cea mai apropiata structura moleculara cu cea a sangelui uman. Astfel, cu ajutorul sucului de iarba de grau revitalizam in mod activ organismul si il protejam impotriva factorilor cancerigeni. Cu cat inaintam mai mult in varsta, cu atat ardem mai multe enzime naturale si cu atat ne va fi mai greu sa digeram mancarea pe care o consumam – ceea ce duce la multe complicatii si dezechilibre in organism. Sucul de iarba de grau incetineste imbatranirea organismului.
Iata cateva beneficii ale consumului de iarba de grau:
– intareste sistemul imunitar
– ajuta la detoxifierea intregului organism
– are un efect curativ si hranitor al sangelui si al celulelor, contribuind la regenerarea acestora
– are capacitatea de a elimina metalele grele
– este un puternic detoxifiant al ficatului
– alcalinizeaza organismul
– contine mineralele si vitaminele de care are nevoie corpul nostru: A, complexul de B-uri, C, E si K.
– controleaza obezitatea si ajuta la scaderea in greutate
– imbunatateste digestia
– este un remediu impotriva constipatiei
– micsoreaza concentratia zaharului din sange si regleaza glicemia
– din punct de vedere nutritiv, 50 ml de suc de iarba de grau este echivalent cu 2 kg de legume
– consumat in fiecare zi, pe o perioada indelungata, creste nivelul de energie
– spre deosebire de grau, iarba de grau nu contine gluten
– se absoarbe extrem de repede (maxim 5 minute).

Cum se prepara si cum se consuma

Sucul de iarba de grau are un gust dulce si intens. Deoarece este foarte bogat in clorofila, acesta se bea in cantitati mici, mai ales la inceput. Se vor consuma, pentru inceput, 1-2 lingurite de suc, pe stomacul gol,, iar apoi se creste progresiv cantitatea. In timp trebuie sa ajungeti la o cantitate de 50 ml, de 2 ori pe zi.
Acesta se stoarce din frunzele de iarba de grau. Pentru acesta avem nevoie de un storcator manual sau de un storcator puternic cu ax melcat, prin presare la rece, deoarece celuloza din iarba de grau este foarte puternica si nu se poate stoarce cu orice tip de storcator.
Un alt beneficiu al aparatului cu ax melcat este ca acest tip de aparat imita masticatia umana si stoarce lent. Prin stoarcere lenta, nu se pierd nutrientii, enzimele si vitaminele din suc.
Este foarte important sa consum sucul imediat dupa presare, pentru a beneficia de toti nutrientii. Cu cat sucul de iarba proaspat stors sta mai mult, cu atat isi pierde din proprietati.
Sucul de iarba de grau este un aliment perfect pentru toate anotimpurile, dar mai ales pentru sezonul rece, in care nu putem consuma prea multe legume proaspete. Asa ca, faceti din sucul de iarba de grau shot-ul dumneavoastra de sanatate din fiecare dimineata!

DACA V-A PLACUT ACEST ARTICOL, DATI LIKE PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK – MAREA DRAGOSTE

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Retete si diete

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.