fbpx

Ovidiu Anton, câştigătorul Eurovision România 2016: Nu suntem turmă, noi suntem lupi, suntem daci

de

Este pentru a cincea oară când Ovidiu Anton participă la selecția Eurovision și, de data aceasta, a câștigat. Publicul l-a trimis pe Ovidiu Anton în finala de la Stockholm. Cu cele mai multe voturi din partea telespectatorilor – 6585  -, Ovidiu Anton este câştigătorul Eurovision România 2016 cu piesa Moment of Silence, o melodie pe care a compus-o în zilele de proteste de după tragedia de la Colectiv. Cu „o piesă din suflet, pentru suflete”, cum a numit-o el, Ovidiu a adunat cele mai multe voturi din partea românilor, în spectacolul transmis duminică, 6 martie, în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional, TVR Moldova şi online, pe www.tvrplus.ro, eurovision.tvr.ro, precum şi pe canalul oficial de YouTube al TVR.

„Vă mulţumesc tuturor, publicului care a votat, comunităţii rock din România, artiştilor care m-au susţinut, familiei mele, soţiei mele, echipei mele extraordinare… Îmi pare rău că nu mai e Titus Munteanu, să mă sune şi să-mi spună: ai fost tare! El m-a învăţat că cel mai mare semn de superioritate e bunătatea… Sunt fericit pentru că s-a întâmplat să câştig această ediţie la care doar publicul a votat. Nu vreau să fiu modest, specialiştii mă apreciază, ştiu asta, dar în seara asta este prima dată când am cucerit într-adevăr inimile celor din public. Este important să lupţi pentru visul tău. Nu e uşor să pierzi (iar această victorie vine după multe încercări ale mele), dar seara aceasta demonstrează că trebuie să continuăm să încercăm, să nu renunţăm”, a declarat Ovidiu Anton, câştigătorul Selecţiei Naţionale Eurovision 2016.

Ovidiu Anton a dedicat victoria sa “celor care au pus laţul pe cultura din România” şi au transformat-o într-o “iarbă seacă, o iarbă palidă, încercând să ne facă turmă. Noi nu suntem turmă! Noi suntem lupi, noi suntem daci. Noi nu dormim, suntem aici, suntem puternici”, a mai spus Ovidiu Anton pe scenă, în euforia victoriei.

Clasamentul final al Selecţiei Naţionale Eurovision 2016 este următorul:

Locul 1 – Ovidiu Anton – Moment of Silence – 6.585 voturi

Locul 2 – Vanotek feat. The Code & Georgian – I’m Coming Home – 4.702 voturi

Locul 3 – Florena – Behind The Shadows – 3.491 voturi

Locul 4 – Dream Walkers – Let It Shine – 2.332 voturi

Locul 5 – M I H A I – Paradisio – 2.142 voturi

Locul 6 – Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ – The Voice – 1.235 voturi

„Acum, la finalul Selecţiei Naţionale, vă pot dezvălui faptul că Ovidiu a primit cele mai multe puncte şi în preselecţie, într-o competiţie de aproape 100 de piese. În seara semifinalei, tot el a fost cel care a obţinut cel mai mare punctaj din partea juriului de specialişti şi a trecut în finală. În această seară, publicul a votat la fel, ceea ce confirmă încă o dată valoarea piesei: cele mai multe voturi l-au calificat pe Ovidiu Anton pentru finala de la Stockholm. Cred că pe lângă marele câştigător al serii, Ovidiu, un alt câştigător a fost publicul, care a urmărit cele două spectacole incendiare de la Baia Mare. Sunt mândră de colegii mei din TVR care au produs un show demn de orice televiziune europeană”, a declarat Iuliana Marciuc, producător general Eurovision România.

Juriul de specialitate al Selecţiei Naţionale Eurovision 2016 şi care, anul acesta, a acordat note concurenţilor doar în semifinală, dar a comentat prestaţiile celor şase finalişti Eurovision România a fost compus din: regizorul muzical Alexandra Cepraga, compozitorul şi producătorul Horia Moculescu, soliştii şi producătorii muzicali Randi şi Zoli Toth şi contratenorul Cezar Ouatu.

Spectacolul finalei a început cu un show cu o desfăşurare amplă de forţe, adevărate legende locale: Paula Seling alături de Dumitru Fărcaş, Corul bărbătesc din Finteuşul Mare, familia Petreuş, Cornelia şi Lupu Rednic.

Artiştii din juriu s-au întors pe scenă pentru a oferi publicului momente inedite în timpul votării: Zoli TOTH Project împreună cu Ansamblul Naţional de Dansuri Transilvania, Clubul Galactic Dance, Feeling Groove Dance Studio şi cu invitatul lui special, Grigore Leşe. O nouă versiune a melodiei „Vagabondul vieţii mele” a fost oferită publicului din Baia Mare şi telespectatorilor TVR de Horia Moculescu, Randi şi Uddi. Iar Cezar Ouatu a cântat „Rise Like a Phoenix”, hitul care i-a adus Conchitei Wurst trofeul Eurovision în 2014. Şi Lidia Isac, care reprezintă Republicii Moldova la Eurovision 2016, a venit la Baia Mare pentru a face cunoscută piesa cu care a câştigat selecţia naţională din Republica Moldova şi cu care va participa la Stockholm – “Falling Stars”.

Despre Ovidiu Anton: A studiat canto şi chitară de la 6 ani, iar apoi a absolvit şcoala de muzică la chitară clasică şi pian. A câştigat numeroase premii de-a lungul timpului la festivaluri naţionale de interpretare şi compoziţie. În 2005 a fost ales câştigător al emisiunii Şcoala Vedetelor de la TVR, un proiect realizat de regretatul muzician și om de televiziune Titus Munteanu. A fost prezent în finala Eurovision România în 2010 împreună cu trupa în care activa. În 2012 şi 2013 a participat la Eurovision cu piesele I Walk Alone şi Run Away With Me Tonight, compoziţii proprii. În 2015, Ovidiu Anton s-a numărat printre cei 12 finalişti Eurovision România cu melodia Still Alive, compusă de o echipă din Suedia, piesă cu care s-a clasat al treilea în finală.

*** Concursul cântecului european se va desfăşura, în 2016, la Stockholm, Suedia, în 10, 12 şi 14 mai. În competiţie s-au înscris 43 de ţări, cu trei mai multe decât la ediţia precedentă. România va participa în a doua semifinală a concursului, cea din 12 mai, alături de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elveţia, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel şi Serbia. Pe eurovision.tvr.ro, se găsesc toate informaţiile despre concurs, inclusiv Regulamentul oficial, dar şi noutăţile din ţară şi din străinătate pe subiectul Eurovision.

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Categorii:
Stiri

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.