fbpx

Participa la seminarul GRATUIT Cele 8 decizii care iti marcheaza viata financiara

de

In permanenta ne uitam in jur, facem comparatii si judecati. Ne comparam cu colegii de scoala, cu colegii de munca sau cu prietenii prin prisma a ceea ce avem: casa mea fata de casa lor, vacantele mele fata de ale lor, salariul meu fata de salariul lor, masina mea fata de masina lor si exemplele pot continua la nesfarsit. Aceasta continua comparatie si competitie s-ar parea ca ne tine in priza, ca este insasi esenta existentei noastre. Dar intr-adevar asa este? Daca rezultatul comparatiei este in favoarea noastra, orgoliul nostru zambeste satisfacut si merge mai departe cu capul sus; daca comparatia nu ne este favorabila, ne cautam scuze, sau mai grav cautam explicatii intortocheate pentru succesul celeilalte parti. Si, de obicei, explicatia este simpla: A avut noroc!

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

De fapt acesta este doar varful aisbergului, este vorba despre deciziile pe care le-a luat fiecare dintre noi si riscurile asumate pentru fiecare decizie in parte.
Viata este un sir neintrerupt de alegeri. In principiu nimic nu este obligatoriu, noi alegem daca ne supunem sau nu regulilor impuse sau principiilor perene. Un prieten foarte drag imi spunea cu ceva vreme in urma ca a decide inseamna a renunta, oricat de mult ne place sau nu acest lucru, asta este realitatea.
Analizand viata financiara a unui individ (venim si plecam singuri din lumea asta) am identificat 8 decizii fundamentale pe care le luam in viata, decizii care ne vor afecta viata si echilibrul personal, dar mai ales modul in care privim banii si ne gestionam fluxurile financiare, adica finantele personale.

1. Ce surse de venit ai? Unde vei munci, in ce domeniu. Pleci sa muncesti in strainatate sau ramai in tara? Vrei sa devii antreprenor? Cate surse de venit ai si cat sunt de sigure acestea?

2. Cum iti administrezi veniturile? Ok, ai inceput sa castigi primii tai bani. Ce vei face cu ei? Cum se misca veniturile tale in fiecare luna si in ce se transforma ele? Care sunt cele 3 scenarii financiare care le poti trai?

3. Casatoria. Se spune, desigur in gluma, dar cu serioase implicatii ca ….”Daca parintii tai sunt saraci, nu este vina ta. Dar daca socrii tai sunt saraci asta este doar vina ta”. Pe de alta parte din momentul casatoriei “al meu” se transforma in “al nostru”.

4. Cand si ce casa iti cumperi? Stai in chirie sau iti cumperi o casa? Cat vei plati pentru un credit ipotecar? De ce anume ai nevoie pentru a trai confortabil in caminul tau? Inainte de a achizitiona o casa sau a construi una cred ca cel mai important pas este sa definesti cum arata “casa viselor tale” si sa faci eforturi sa te apropii cat mai mult de aceasta imagine ideala.

5. Cand cumperi prima masina si de ce? Este o decizie interesanta pentru ca achizitia masinii este, de obicei, primul pasiv pe care il achizitionezi si in cele mai multe cazuri total nejustificat, rational vorbind. La ce vei folosi masina, pe care o cumperi? Ce oportunitati se deschid daca ai sau nu masina.

6. Cumparaturile de valoare mica, insumate, pot provoca o adevarata gaura in bugetul lunar.

7. In ce active investesti? Sunt cel putin patru mari clase de active in care poti investi (afaceri, titluri de valoare, imobiliare si cash). Cum si in ce masura stii sa alegi varianta cea mai buna sau ce combinatii poti face pentru a-ti maximiza profiturile? Cele 12 metode de investitii profitabile si cum le gestionezi.

8. Educatia reprezinta fundamentul tuturor deciziilor. Ea iti va influenta comportamentul si relatiile, capacitatea de a intelege si de a lua decizii in cunostinta de cauza.

Decizia ta, sau, de fapt, a parintilor tai, scoala la care mergi iti va determina in primul rand modul in care gandesti si percepi conceptele financiare. Apoi, dorinta ta de a invata mai mult si de a aprofunda diverse domenii te pot aduce la un nivel superior de perceptie si utilizare a informatiilor.

Ce informatii vei primi?
– cum poti influenta viitorul financiar al copiilor tai
– care sunt cele mai importante decizii din viata ta si a copiilor tai – cum iti influenteaza aceste decizii viitorul financiar
– ce sa faci daca ai luat o decizie gresita in trecut
– cum sa iesi din zona de disconfort financiar
– care sunt cele mai mari costuri financiare din viata
– ce insemna sanatate financiara personala si cum sa o obtii
– cum folosesti aceste decizii pentru a-ti construi prosperitatea
www.burcash.ro

Ce pierzi daca nu participi?
– 10 intrebari pentru a alege scoala potrivita
– 5 surse majore pentru a castiga bani
– 15 metode pentru a-ti administra eficient banii
– 7 semnale financiare de la viitorul tau partener de viata
– 21 de elemente de luat in calcul cand decizi unde vei locui – 13 criterii de decizie cand iti cumperi masina
– cele 4 clase de active si 12 metode de investitii profitabile – programul de 12 luni pentru atingerea sanatatii financiare

Iata ce spun cei care au participat:

 

Participanti si inscriere
La seminar sunt asteptati toti cei care vor sa invete cum sa-si gestioneze eficient finantele personale, sa evite greselile comune in planificarea banilor si sa devina sanatosi si prosperi din punct de vedere financiar.
Accesul la eveniment este gratuit: http://www.burcash.ro/evenimente

Distribuie:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.